Modern Delhi

Tips, Recommendations, Ideas

Hoe Maak Je Een Screenshot Op Macbook?

Hoe Maak Je Een Screenshot Op Macbook
Een schermafbeelding maken op een Mac U kunt een opname maken van het gehele scherm, een venster of een geselecteerd deel van het scherm.

 1. Houd deze drie toetsen tegelijk ingedrukt om een schermafbeelding te maken: Shift, Command en 3.
 2. Als u een miniatuur in de hoek van uw scherm ziet, kunt u daarop klikken om de schermafbeelding te wijzigen. U kunt ook wachten tot de schermafbeelding op uw bureaublad is bewaard.
 1. Houd deze drie toetsen tegelijk ingedrukt: Shift, Command en 4.
 2. Sleep de kruisaanwijzer om het gebied van het scherm te selecteren dat u wilt vastleggen. U verplaatst de selectie door tijdens het slepen de spatiebalk ingedrukt te houden. U annuleert het maken van een schermafbeelding door op de Esc-toets (Escape) te drukken.
 3. Laat de muisknop of trackpadknop los om de schermafbeelding te maken.
 4. Als u een miniatuur in de hoek van uw scherm ziet, kunt u daarop klikken om de schermafbeelding te wijzigen. U kunt ook wachten tot de schermafbeelding op uw bureaublad is bewaard.
 1. Open het venster of menu dat u wilt vastleggen.
 2. Houd deze vier toetsen tegelijk ingedrukt: Shift, Command, 4 en de spatiebalk. De aanwijzer verandert in een camerasymbool, U annuleert het maken van een schermafbeelding door op de Esc-toets (Escape) te drukken.
 3. Klik op het venster of menu om het vast te leggen. Als u de schaduw van het venster niet wilt opnemen in de schermafbeelding, houdt u de Option-toets ingedrukt terwijl u klikt.
 4. Als u een miniatuur in de hoek van uw scherm ziet, kunt u daarop klikken om de schermafbeelding te wijzigen. U kunt ook wachten tot de schermafbeelding op uw bureaublad is bewaard.

Standaard worden schermafbeeldingen op uw bureaublad bewaard met de naam ‘Schermafbeelding om,png’. In of hoger kunt u de standaardlocatie van bewaarde schermafbeeldingen wijzigen vanuit het Opties-menu in, U kunt de miniatuur ook naar een map of document slepen.

 • In macOS Mojave of hoger kunt u ook een timer instellen en kiezen waar schermafbeeldingen worden opgeslagen die worden gemaakt met de app Schermafbeelding. Houd deze drie toetsen tegelijk ingedrukt om de app te openen: Shift, Command en 5.
 • Van de vensters van sommige apps, zoals de Apple TV-app, kunt u mogelijk geen schermafbeeldingen maken.
 • Als u een schermafbeelding naar het klembord wilt kopiëren, houdt u de Control-toets ingedrukt terwijl u de schermafbeelding maakt. U kunt de schermafbeelding vervolgens ergens anders plakken. U kunt ook gebruiken om de schermafbeelding te plakken op een ander Apple apparaat.
See also:  Hur FRtidsröStar Man?

: Een schermafbeelding maken op een Mac

Kun je opnemen op een Macbook screenen?

Gebruik QuickTime Player Open QuickTime Player vanuit uw map Toepassingen en kies vervolgens Bestand > Nieuwe schermopname in de menubalk.

Hoe maak je een screenshot op een Apple?

Een schermafbeelding maken op iPhone-modellen met Touch ID en een bovenste knop –

Druk tegelijkertijd op de bovenste knop en de thuisknop. Laat beide knoppen snel weer los. Nadat u een schermafbeelding hebt gemaakt, verschijnt tijdelijk een miniatuur in de linkerbenedenhoek van uw scherm. Tik op de miniatuur om deze te openen of veeg naar links om deze te sluiten.

Wat is de sneltoets voor screenshot?

Producten Apparaten Account en facturering Meer ondersteuning

Afhankelijk van uw hardware, kunt u de Windows-logotoets + PrtScn -knop gebruiken als snelkoppeling voor schermafdruk. Als uw apparaat niet over de PrtScn -knop beschikt, kunt u Fn + Windows-logotoets + spatiebalk gebruiken om een schermopname te maken, die vervolgens kan worden afgedrukt.

Waar sla ik mijn screenshots op Mac op?

Screenshots worden standaard op uw bureaublad opgeslagen met de naam ‘Screen Shot at.png.’ In macOS Mojave of hoger kun je de standaardlocatie van opgeslagen screenshots wijzigen via het menu Opties in de Screenshot-app. U kunt de miniatuur ook naar een map of document slepen.

Hoe maak je een schermopname op je laptop?

Het Knipprogramma gebruiken als u een muis en toetsenbord hebt:

Druk Windows op de logotoets + Shift + S, Het bureaublad wordt donkerder wanneer u een gebied voor uw schermopname selecteert. Rechthoekige modus is standaard geselecteerd. U kunt de vorm van het knipsel wijzigen door een van de volgende opties op de werkbalk te kiezen: Rechthoekige modus, Venstermodus, Modus Volledig scherm en Modus Vrije vorm. De schermopname wordt automatisch naar het klembord gekopieerd. Er wordt ook een melding weergegeven zodra u klaar bent met het maken van een schermopname. Selecteer deze voor meer bewerkingsopties.

See also:  Wie Viele Wörter Bachelorarbeit?

Het Knipprogramma gebruiken met alleen een muis:

Als u het Knipprogramma wilt openen, selecteert u Start, voert u knipprogramma in en selecteert u het in de resultaten. Selecteer Nieuw en maak een schermopname. Rechthoekige modus is standaard geselecteerd. U kunt de vorm van het knipsel wijzigen door een van de volgende opties op de werkbalk te kiezen: Rechthoekige modus, Venstermodus, Modus Volledig scherm en Modus Vrije vorm. De schermopname wordt automatisch naar het klembord gekopieerd. Er wordt ook een melding weergegeven zodra u klaar bent met het maken van een schermopname. Selecteer deze voor meer bewerkingsopties.

Meer informatie over schermopnamen en het Knipprogramma

Wat is de shift toets op Macbook Air?

Toetscombinaties gebruiken Mac-menu’s en -toetsenborden gebruiken vaak symbolen voor bepaalde toetsen, inclusief voor speciale toetsen: Command (of Cmd) ⌘ Shift ⇧

Wordt de f12-toets gebruikt voor screenshot?

Een screenshot maken op een pc: De knop ‘Print Screen’ kan het label ‘Prt Sc’, ‘Prnt Scrn’, ‘Print Scrn’ of iets dergelijks hebben. Op de meeste toetsenborden bevindt de knop zich meestal naast de toetsen ‘F12’ en ‘Scroll Lock’. Op laptoptoetsenborden moet u mogelijk op de toets ‘Fn’ of ‘Functie’ drukken om toegang te krijgen tot ‘Print Screen’.

Kun je opnemen op Mac screenen met geluid?

Mac’s native Screenshot-werkbalk en QuickTime Player-apps kunnen opnemen met audio screenen. Bovendien zijn er verschillende app-opties van derden beschikbaar die audio-opname van meerdere ingangen mogelijk maken, zoals systeemgeluid of microfoons.

Hoe maak ik een screenshot van hoge kwaliteit op mijn Mac?

Houd ingedrukt om een ​​screenshot van het hele scherm te maken: Shift + Command + 3. Laat de toetsen los en wacht tot je een miniatuur in de hoek van je scherm ziet. Klik op de miniatuur om de schermafbeelding te bewerken of wacht tot de schermafbeelding op uw bureaublad is opgeslagen.

See also:  Daar Waar De Rivierkreeften Zingen Film Kinepolis?

Hoe maak ik een screenshot op een pc?

Druk op de toetsen Ctrl + PrtScn. Het hele scherm wordt grijs inclusief het open menu. Selecteer Modus, of selecteer in eerdere versies van Windows de pijl naast de knop Nieuw. Selecteer het soort knipsel dat u wilt en selecteer vervolgens het gebied van de schermopname dat u wilt vastleggen.

Hoe maak je screenshots op een pc?

Druk op de PrtScn-knop/ of de Print Scrn-knop om een ​​screenshot van het volledige scherm te maken: Als je Windows gebruikt, druk je op de Print Screen-knop (in de rechterbovenhoek van het toetsenbord) om een ​​screenshot van je hele scherm te maken. Als u op deze knop drukt, wordt in wezen een afbeelding van het scherm naar het klembord gekopieerd.

Hoe druk je een screenshot af in Windows 10?

Afhankelijk van uw hardware kunt u de Windows-logotoets + PrtScn-knop gebruiken als snelkoppeling voor het afdrukscherm. Als uw apparaat geen PrtScn-knop heeft, kunt u Fn + Windows-logotoets + spatiebalk gebruiken om een ​​screenshot te maken, die vervolgens kan worden afgedrukt.