Modern Delhi

Tips, Recommendations, Ideas

Hoe Schrijf Je Een Mail?

Hoe Schrijf Je Een Mail
10 tips voor het schrijven van e- mails

 1. Geef je mail een heldere onderwerpregel mee. Geef je lezer een goede reden om de mail te openen.
 2. Wees beleefd. Begroet je ontvanger eerst even.
 3. Wees duidelijk.
 4. Bied overzicht.
 5. Val mensen niet lastig.
 6. Gebruik de juiste toon.
 7. Schrijf foutloos.
 8. Check je bijlagen.

Meer items

Hoe schrijf ik een email?

Toelichting – Het woord e-mail is een verkorting van het Engelse electronic mail, In het Nederlands krijgen samenstellingen met een losse letter of een initiaalwoord altijd een koppelteken: e-mail, tv-zender, gsm-netwerk, tl-lamp, Veel mensen schrijven ten onrechte email als ze e-mail bedoelen.

Hoe moet je beginnen met een mail?

Bekende ontvanger – Van een bekende ontvanger weet je in ieder geval de naam en mogelijk ook het geslacht. Bij zakelijke correspondentie ligt dan een aanhef met Geachte voor de hand. Als je iemand beter kent, dan gebruik je een informele aanhef met bijvoorbeeld Beste, Dag of Hallo,

 • In beide gevallen heb je de mogelijkheid om de aanhef persoonlijk te maken.
 • Bij meerdere ontvangers (zoals een groep collega’s) zul je meestal verwijzen naar een groep.
 • Voorbeeld: Geachte heer Jansen, Beste Frank, Dag collega’s, Je kunt de aanhef minder formeel maken door verschillende vormen met elkaar te combineren.

Sommige mensen schrijven bijvoorbeeld Beste + heer of mevrouw + achternaam. Of Beste + voornaam + achternaam. Voorbeeld: Beste mevrouw De Vries, Beste Maartje Hendriks,

Hoe begin je een mail naar een onbekende?

Geachte of Beste – De eerste vraag is of de correspondentie het best kan beginnen met Geachte of Best e. Bij brieven is Geachte meestal de aangewezen aanhef. Dat heeft ermee te maken dat brieven tegenwoordig eigenlijk alleen nog maar in vrij formele situaties gebruikt worden, en daar past uiteraard een formele aanhef bij.

See also:  Warum FHle Ich Mich So Schlapp?

Hoe eindig je een mail bedankt?

12. Eindig met een aangepaste afsluiting – De afsluitingszin moet steeds in overeenstemming zijn met je aanspreking. Een e-mail openen met ‘Geachte heer Beckers’ en eindigen met ‘Tot ziens’ kan dus niet. Formele e-mails sluit je af met ‘Met vriendelijke groeten’ of eventueel zelfs met ‘Met de meeste hoogachting’, net als een gelijkaardige brief.

Hoe begin je een mail naar een organisatie?

Verschil informeel bericht en e- mail naar bedrijf Meestal begin je met een professionele aanhef zoals ‘Geachte mevrouw/meneer’ of ‘Beste ‘ en zet je aan het einde een professionele afsluiting en contactgegevens. Verder is de toon formeel en zonder informeel taalgebruik.