Modern Delhi

Tips, Recommendations, Ideas

Hoe Moet Je Zoenen?

Hoe Moet Je Zoenen
Tongkussen in 10 stappen –

 1. begin met gewone kusjes te geven
 2. buig je hoofd opzij, open je mond en proef als je je tong een beetje uitsteekt
 3. kus de ander met je tong uitgestoken in zijn of haar mond
 4. kom je de andere tong tegen, dan kunnen jullie tongen met elkaar spelen
 5. verken met je tong ook eens de binnenkant van de wang
 6. draai niet alleen rondjes en doe het niet te wild aan zodat jullie tanden niet botsen
 7. wissel jullie hoofden eens van kant
 8. stop af en toe en kijk mekaar in de ogen
 9. bijt eens zachtjes op elkaars lippen of zuig op de onderlip
 10. je kan je ogen sluiten of openhouden, zoals je zelf wil

Het is een beetje uitzoeken en verkennen totdat jullie samen een ritme vinden dat jullie beiden leuk vinden. Het leuke aan tongzoenen is dat het elke keer anders kan: eens trager en onderzoekend met veel kleine kusjes tussendoor, en dan wat heftiger en sneller bv.

Hoe kan je het beste leren zoenen?

6 Tips om nóg beter te zoenen – * Needless to say : zoen alleen iemand met consent en doe ook niets tegen jouw zin in. Dit geldt ook voor contact met je handen en de verdere handelingen waar de zoen misschien toe leidt. Maakt ‘t hele gebeuren een stuk leuker en specialer.

Een goede voorbereiding is. Alles. Dat betekent; zorg ervoor dat je wat moeite hebt gestoken in je mondverzorging en dat je niet smaakt naar een beroerde mix van koffie, sigaretten en kaascheetos (we judgen niet trouwens, wij vinden ze ook lekker). Een frisse adem, zachte lippen, gezonde zin in een potje zoenen en je bent er helemaal klaar voor. Bouw de spanning op Waarschijnlijk is er al wat geflirt aan de zoen voorafgegaan en heb je – als het goed is – geen haast. Neem je tijd en bouw de spanning naar de zoen op. Maak oogcontact, kom af en toe dichterbij en gebruik kleine aanrakingen in je voordeel. Timing is everything, dus haast je niet en probeer te genieten van de seconden waarbij jullie elkaars adem kunnen voelen. Kriebels gegarandeerd. Varieer in tempo, bewegingen en contact Oh jeah, het is zover: jullie lippen raken elkaar. Aan jouw de keuze om de lead te nemen of eerst even af te tasten wat de ander van plan is. Bouw de zoen in ieder geval rustig op, de meeste mensen vinden het niet fijn om meteen over te gaan op agressief tongen. Varieer tijdens de zoen tussen met/zonder tong, tempo, bewegingen en hou het speels. Enne, af en toe een adempauze kan ook geen kwaad. Waar laat je je handen?! Altijd een lastig puntje, want als je niet weet waar je ze moet laten is er een grote kans dat dit alles is waar je nog aan kunt denken. Begin met subtiele, kleine aanrakingen en gebruik je handen vervolgens om de zoen intiemer te maken. Je handen kunnen je helpen de zoen te coördineren door het hoofd van je partner een beetje mee te sturen, door zijn/haar/diens haren te kroelen of iemand dichter tegen je aan te trekken. Varieer hierbij ook in wat steviger fysiek contact en subtiele aanrakingen, daardoor blijft het prikkelen. Praat erover Eerlijk is eerlijk, er zijn ontzettend veel verschillende zoen-stijlen en iedereen zal zijn of haar eigen voorkeur hebben. De enige manier om erachter te komen wat de ander fijn vindt is door erover te praten. Vergeet daarbij ook niet je eigen mening te verkondigen. Dingen zeggen als ‘ik vond het heel fijn toen je.’ of ‘misschien kunnen we ook eens, proberen’ kunnen op een aardige manier overbrengen wat je wel/niet fijn vond aan de zoen. Nieuwe ronde, nieuwe kansen? Enjoy the ride Tot slot, het meest belangrijke punt: geniet ervan. De ander zal dit opmerken en dat maakt het zoenen waarschijnlijk alleen maar leuker. Heb een beetje zelfvertrouwen, laat je leiden door het moment en voer de vlinders in je buik.

Hoe Moet Je Zoenen Women’s Health Sex & Love Guide

Hoe moet je zoenen voor beginners?

Doe jij het goed? – Er bestaat geen cursus tongzoenen. Je leert het vanzelf in de praktijk. Zoenen begint vaak met kussen: met dichte lippen kus je elkaar op de mond. Je beweegt je lippen en tast die van de ander af. Op een bepaald moment draai je je hoofd een beetje schuin, zodat jullie neuzen elkaar niet in de weg zitten.

Welke kant begin je met zoenen?

Kus je het eerst links of rechts? – Vul voordat je verder leest de poll hieronder in: Links of rechts beginnen met kussen Vaak bereikt mij de vraag wanneer en of er gekust mag worden. De vraagstellers willen weten of je nou n, twee of drie keer moet kussen. Anderen ontvangen graag tips hoe je kunt voorkomen dat je gezoend wordt. Sinds gisteren is er weer een nieuw vraagstuk bijgekomen: Aan welke kant moet je beginnen met kussen? Volgens onderzoekers van de Starnmillis Universiteit in Belfast is een kus op de rechterwang emotioneler.

 • De kus op rechts wordt ook vaker toegepast, menen de wetenschappers.
 • Wat betekent dit onderwerp voor de praktijk? Doe mee aan de Nederlandse test hierboven en lees dan verder.
 • Onderzoek De afgelopen maanden hebben de onderzoekers honderden vrijwilligers getest op hun zoengedrag.
 • Uit hun bevindingen bleek dat tachtig procent van de mannen en vrouwen bij een sociale zoen eerst het hoofd naar rechts keert.

Dit is wellicht juist in Ierland waar ze wel gewend zijn de ander rechts te passeren. In Nederland zal een dergelijk onderzoek heel andere resultaten geven. In tegenstelling tot de Ieren kussen wij elkaar gewoonlijk drie maal en beginnen links, waarbij we de ander eerst op de rechter wang kussen.

See also:  Kun Je Zien Hoe Vaak Iemand Je Verhaal Bekijkt Op Instagram?

Emotioneel of rationeel? Volgens de wetenschappers zouden mensen die de eerste kus links geven rationeler zijn ingesteld dan degene die hun hoofd naar rechts draaien. Wie dit laatste doet, biedt de linkerwang aan, die in verbinding staat met de ’emotionele’ rechter hersenhelft. Ik ben erg benieuwd naar de resultaten die worden gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Laterality.

Ik vraag mij bijvoorbeeld af of de mate van emotionaliteit gemeten is aan de hersenactiviteiten of dat slechts gevraagd is wat men emotioneler vond. Als de bevindingen juist zijn, blijven we toch te maken hebben met het fenomeen van de gewenning. Als we met z’n alle gewend zijn om links (voor de voeler rechts) te beginnen met kussen, wat is dan het effect als iemand dat opeens anders doet? Kortsluiting Meestal geeft de kant waar we kussen geen probleem.

We beginnen meestal links en als we dat anders willen, geven we dat gewoonlijk op tijd aan door ons hoofd merkbaar de andere kant op de draaien. Soms is er wel eens kortsluiting als we niet snel genoeg ontdekken aan welke kant de ander begint. We kantelen ons hoofd dan zoekend heen en weer en hopen dat de kus niet op de mond terecht komt.

Het feit dat we bijna allemaal aan de zelfde kant beginnen, helpt ons wel een eind op weg. Als dat opeens anders gedaan wordt, is het gevoel dat we daarbij krijgen vooral verwarring. Het mag misschien emotioneler bedoeld zijn, maar wat we allereerst voelen is dat het anders – een beetje vreemd – is.

 • Linker hand? Een kus op de linker wang prikkelt misschien de rechter hersenhelft meer, waardoor de daad emotioneler is.
 • Unnen we elkaar om dezelfde reden ook niet beter de linker hand geven als de rechter? Wellicht emotioneler, maar vooral ook verwarrend.
 • Wat doe jij in het vervolg? Lees het artikel in het AD Meer over zakelijk kussen Meer over groeten tekst: Frank van Marwijk.

© Bodycom Lichaamscommunicatie Reactie op dit artikel: Linker hand? Bericht: hallo, toevalligerwijs kwam ik via google op uw site terecht en las via de poll het stukje over links of rechts zoenen. Aan het eind van het artikel gaat het over links of rechts een hand geven. Lichaamstaal bij baby’s Kan een baby praten? Ontdek dit en nog veel meer in het succesvolle boek Lichaamstaal bij baby’s van Frank van Marwijk. In dit boek staat de communicatie tussen ouder en baby centraal. Het boek biedt boeiende informatie aan ouders met baby’s en aan iedereen die beroepsmatig met baby’s te maken heeft. Ook leuk als kraamcadeautje. Meer informatie Hoofdstukindeling Online bestellen

Wat is het beste moment om te zoenen?

1. Perfecte timing – Het lijkt misschien soms zo, maar een eerste kus is nooit toevallig. Je creëert namelijk automatisch een sfeer en dat geeft jullie de kans om het moment te laten gebeuren. Het beste moment om je date of vriendje te kussen is in het midden of het einde van de date, als je al wat gewend bent aan elkaar.

Wat doet zoenen met een man?

Kussen is niet alleen erg fijn, het heeft bovendien nog eens tal van voordelen. Hier tien redenen om het zoenen zeker niet te verwaarlozen. Neem je lieveling maar eens goed vast en geef ‘m een dikke smakkerd: het is goed voor jou en je gezondheid, en wel hierom!

 1. Wanneer je zoent, schiet je hele lichaam in actie, Je hart begint sneller te slaan en er komt endorfine en dopamine vrij. Deze stoffen geven je een gevoel van geluk en euforie,
 2. Zoenen is ook goed voor de tanden, Omdat de zuurtegraad van je speeksel daalt, voorkom je tandplak en gaatjes. Bovendien komt er meer speeksel vrij tijdens het zoenen, wat bacteriën helpt te verwijderen.
 3. Wanneer je zoent met je partner, krijg je een gevoel van exclusiviteit, Het bevestigt jullie gevoelens tegen over elkaar. Wanneer je partner je kust, toont hij dat je ‘de zijne’ bent. Het streelt je ego, te zien hoe fier hij is.
 4. Ook in lange relaties, waar verliefdheid plaats heeft gemaakt voor liefde, heeft een zoen voordelen. Het houdt je relatie jeugdig, geeft een gevoel van verbondenheid én brengt je terug naar het ‘begin’.
 5. Zoenen geeft je een gevoel van stabiliteit, Je bent dan ook erg intiem met elkaar als je kust.
 6. Koppels die minimum tien seconden per dag zoenen, zonder dat er seks op volgt, hebben acht keer minder kans op depressies,
 7. Zoenen vermindert allergische reacties, Vooral mensen die last hebben van hooikoorts of allergisch zijn aan huisstofmijt, zijn met kussen geholpen. Onderzoekers ontdekten dat de allergische reacties op pollen en huisstofmijt al na een half uurtje aanzienlijk afnamen.
 8. Zoenen laat je er jong uitzien. Wanneer je kust, train je maar liefst 34 gezichtsspieren, Het is dus logisch dat wanneer je deze op regelmatige basis traint, je huid strakker blijft.
 9. Je ziet er niet alleen jonger uit, kussen maakt je ook mooier, Je gezichtsspieren spannen zich op, je lippen zwellen, je pupillen verwijden en je wangen krijgen een mooie blos.
 10. Wanneer je voor een passionele kus gaat, verbrand je bovendien calorieën, Zoen je een half uurtje, dan ben je zo’n 90 calorieën kwijt. Mooi meegenomen!

Coverbeeld: iStock

Is zoenen goed voor je?

Minder gaatjes door zoenen “Tongzoenen is erg goed voor het mond­­milieu”, vertelt Richard Kohsiek, tandarts en KNMT-bestuurslid. “Bij het zoenen maak je extra veel speeksel aan en dat houdt je tanden en gezond. Het speeksel helpt bacteriën namelijk makkelijker weg te spoelen en dat verkleint de kans op plaque en gaatjes.”

See also:  Waar Kan Ik Contant Geld Storten?

Hoe voelt het om te zoenen?

“Waarom zoenen we eigenlijk?” Deze vraag werd mij op 6 juli gesteld door Marlou van NPO Radio 2 (check fragment onderaan deze blog). Het was namelijk Internationale Kusdag (dat je het even weet). Een zoen is iets heel intiems. Niet alleen omdat er lichaamssappen worden uitgewisseld, maar ook omdat je heel dicht bij elkaars gezicht bent en je lippen heel gevoelig zijn.

Je ruikt elkaar, proeft elkaar, voelt elkaar. Je tast af of er chemie is tussen jou en je kus-partner. Een zoen brengt je heel dicht bij elkaar, het is intens en intiem en veel meer dan een kunstje dat je even uitvoert (hoewel tieners het nog wel eens als zodanig benaderen, maar die hebben dan ook nog een wereld te ontdekken op zoen-gebied).

Een zoen – en dan heb ik het over de tongzoen – is ook heel erotisch. Om het even beeldend te maken: je mond is warm en vochtig en omringd door lippen, en met je tong verken je elkaars mond en lippen. Een zoen werkt opwindend: je gedachten gaan even ‘uit’ en je kunt opgaan in elkaar en elkaars lichaam.

 1. Er worden hersendelen geactiveerd die ervoor zorgen dat er bloed naar de erogene zones stroomt en je hele lijf wordt gevoeliger.
 2. Want zeker een goede zoen vraagt vaak om meer.
 3. En hoewel dat natuurlijk heerlijk is aan een goede zoen, is dat ook direct de valkuil.
 4. Want zeker in langdurige relaties zijn stellen het zoenen nog wel eens verleerd.

Vaak komt dat doordat zoenen een soort opstapje lijkt naar de coïtus (om het maar even zo klinisch mogelijk te zeggen). Het komt vaak voor dat mensen niet meer genieten van een zoenpartij, omdat ze toch al wel weten wat er daarna komt en liever maar direct doorgaan naar het einddoel.

 1. Ik hoorde een prostituee ooit vertellen dat ze haar klanten nooit zoent, ‘want dat is veel te intiem’.
 2. Ik vond dat veelzeggend.
 3. Blijkbaar is het hebben van seks zonder zoenen afstandelijker dan zoenen, misschien zelfs zonder seks.
 4. Dat is namelijk ook iets wat ik terug hoor van mijn cliënten: soms is intens zoenen met elkaar zónder dat er iets van moet komen intiemer dan de daad an sich (als je begrijpt wat ik bedoel).

Maar veel koppels zitten onbewust vast in het patroon dat zoenen altijd moet leiden tot meer, waardoor de zoen soms zelfs als een bedreiging kan voelen. Zo hoorde ik een vrouw ooit vertellen dat ze haar man maar niet zoent, ‘omdat hij dan denkt dat het er weer van gaat komen’.

 • Liever hield ze de boot bij voorbaat al af, dan dat ze er later op de avond gedoe over zouden krijgen.
 • Er mag wat mij betreft veel meer gezoend worden zonder dat er seks van komt.
 • Zeker als jij het patroon herkent van ‘zoenen als opstapje naar de rest’ is het heel goed om eens lekker te gaan zoenen zonder dat er verder iets van mág komen.

Gewoon weer eens ouderwets voelen hoe opwindend het is om elkaars mond af te tasten. Om te voelen welke chemie er bestaat tussen jou en je geliefde. Wie weet helpt het om vastgeroeste patronen te doorbreken en weer even te voelen hoe het was toen je net verliefd op elkaar was.

Is zoenen vies?

4. Zoenen is een broedplek voor bacteriën – Wist je dat je met 1 kus bijna 300 bacteriën kunt overbrengen naar de persoon met zie je zoent? Als je nou een flink tijdje zoent met iemand kan dit zelfs een cadeautje van zo’n 10 miljoen bacteriën opleveren.

Hoe kan je het beste zoenen zonder tong?

Bijt heel zachtjes op de lip of in de nek van de persoon die je kust, als hij of zij dat fijn vindt ten minste. En gebruik je handen: ‘Houd het gezicht van je partner vast of streel zijn haar, nek of lichaam, net zoals je zou doen bij een kus zonder tong.’

Hoe lang blijft iemands speeksel in je mond na zoenen?

27 jan 2013 om 12:23 AMSTERDAM – Mannen laten bij een tongzoen een detecteerbare hoeveelheid DNA achter in vrouwelijk speeksel, zo blijkt uit een nieuw wetenschappelijk onderzoek. Het DNA-profiel van een man is tot minstens een uur na een zoen waarneembaar in vrouwelijk speeksel.

Welke leeftijd tongzoen?

Seksueel gedrag onder jongeren tot 25 jaar – Jongeren begonnen in 2017 ongeveer een jaar later aan seks dan vijf jaar eerder. Deze ontwikkeling geldt voor alle type seksuele handelingen. Zo heeft de helft van de jongeren geslachtsgemeenschap gehad op de gemiddelde leeftijd van 18 jaar.

Vijf jaar eerder, in 2012, was dat 17 jaar. De helft van de jongeren tongzoenden voor het eerst op de gemiddelde leeftijd van 15,4 jaar in 2017. In 2012 was dat 14,4 jaar. Tussen 2005 en 2012 was de leeftijd waarop jongeren aan seks begonnen vrijwel gelijk. Dit blijkt uit het onderzoek ‘Seks onder je 25e’ onder jongeren van 12- 25 jaar (Rutgers & Soa Aids Nederland, 2017).

Het HBSC onderzoek uit 2017 onder scholieren van 12 tot en met 16 jaar laat een vergelijkbaar trend zien. Circa 82 procent van de scholieren in het voortgezet onderwijs zegt wel eens verliefd te zijn geweest. Van de jongens geeft 1,7 procent aan verliefd te zijn geweest op iemand van hetzelfde geslacht.

 • Bij de meisjes gaat het om 1,5 procent.
 • Circa 10 procent van de jongens en meisjes op het voortgezet onderwijs zegt weleens seksuele gemeenschap te hebben gehad.
 • Tussen 2001 en 2017 blijkt sprake te zijn van een dalende trend in het aantal scholieren dat seksuele gemeenschap heeft gehad.
 • In 2001 ging het om 16 procent van de scholieren.
See also:  Welches Material Speichert Wärme Am Besten?

In 2017 is dit gedaald naar 10 procent (Stevens e.a., 2018). In 2019 is het onderzoek ‘Seks onder je 25e’ herhaald onder scholieren in cluster 3 en 4 van het speciaal voortgezet onderwijs. Hieruit blijkt dat deze jongeren minder ervaring hebben met zoenen en seks dan jongeren in het regulier onderwijs.

Hoewel het merendeel van 88 procent van de jongens en 87 procent van de meisjes wel eens verliefd is geweest, hebben ze minder vaak getongzoend of seks gehad dan hun leeftijdsgenoten in het regulier onderwijs. Van de jongens heeft 32 procent ooit getongzoend en van de meisjes 36 procent.9 procent van de jongens zegt ooit geslachtsgemeenschap te hebben gehad.

Onder de meisjes gaat het om 16 procent (Rutgers & Soa Aids Nederland, 2019).

Hoe kan je het beste zoenen zonder tong?

Bijt heel zachtjes op de lip of in de nek van de persoon die je kust, als hij of zij dat fijn vindt ten minste. En gebruik je handen: ‘Houd het gezicht van je partner vast of streel zijn haar, nek of lichaam, net zoals je zou doen bij een kus zonder tong.’

Hoe voelt het om te zoenen?

“Waarom zoenen we eigenlijk?” Deze vraag werd mij op 6 juli gesteld door Marlou van NPO Radio 2 (check fragment onderaan deze blog). Het was namelijk Internationale Kusdag (dat je het even weet). Een zoen is iets heel intiems. Niet alleen omdat er lichaamssappen worden uitgewisseld, maar ook omdat je heel dicht bij elkaars gezicht bent en je lippen heel gevoelig zijn.

Je ruikt elkaar, proeft elkaar, voelt elkaar. Je tast af of er chemie is tussen jou en je kus-partner. Een zoen brengt je heel dicht bij elkaar, het is intens en intiem en veel meer dan een kunstje dat je even uitvoert (hoewel tieners het nog wel eens als zodanig benaderen, maar die hebben dan ook nog een wereld te ontdekken op zoen-gebied).

Een zoen – en dan heb ik het over de tongzoen – is ook heel erotisch. Om het even beeldend te maken: je mond is warm en vochtig en omringd door lippen, en met je tong verken je elkaars mond en lippen. Een zoen werkt opwindend: je gedachten gaan even ‘uit’ en je kunt opgaan in elkaar en elkaars lichaam.

Er worden hersendelen geactiveerd die ervoor zorgen dat er bloed naar de erogene zones stroomt en je hele lijf wordt gevoeliger. Want zeker een goede zoen vraagt vaak om meer. En hoewel dat natuurlijk heerlijk is aan een goede zoen, is dat ook direct de valkuil. Want zeker in langdurige relaties zijn stellen het zoenen nog wel eens verleerd.

Vaak komt dat doordat zoenen een soort opstapje lijkt naar de coïtus (om het maar even zo klinisch mogelijk te zeggen). Het komt vaak voor dat mensen niet meer genieten van een zoenpartij, omdat ze toch al wel weten wat er daarna komt en liever maar direct doorgaan naar het einddoel.

 • Ik hoorde een prostituee ooit vertellen dat ze haar klanten nooit zoent, ‘want dat is veel te intiem’.
 • Ik vond dat veelzeggend.
 • Blijkbaar is het hebben van seks zonder zoenen afstandelijker dan zoenen, misschien zelfs zonder seks.
 • Dat is namelijk ook iets wat ik terug hoor van mijn cliënten: soms is intens zoenen met elkaar zónder dat er iets van moet komen intiemer dan de daad an sich (als je begrijpt wat ik bedoel).

Maar veel koppels zitten onbewust vast in het patroon dat zoenen altijd moet leiden tot meer, waardoor de zoen soms zelfs als een bedreiging kan voelen. Zo hoorde ik een vrouw ooit vertellen dat ze haar man maar niet zoent, ‘omdat hij dan denkt dat het er weer van gaat komen’.

 1. Liever hield ze de boot bij voorbaat al af, dan dat ze er later op de avond gedoe over zouden krijgen.
 2. Er mag wat mij betreft veel meer gezoend worden zonder dat er seks van komt.
 3. Zeker als jij het patroon herkent van ‘zoenen als opstapje naar de rest’ is het heel goed om eens lekker te gaan zoenen zonder dat er verder iets van mág komen.

Gewoon weer eens ouderwets voelen hoe opwindend het is om elkaars mond af te tasten. Om te voelen welke chemie er bestaat tussen jou en je geliefde. Wie weet helpt het om vastgeroeste patronen te doorbreken en weer even te voelen hoe het was toen je net verliefd op elkaar was.

Is zoenen en kussen het zelfde?

Verwarwoord – kus / zoen

Er is geen betekenisverschil, het gaat om een verschil in gebruik. kus aanraking met de lippen (eerder teder, vriendschappelijk) De pastoor vond het goed dat bruid en bruidegom elkaar zouden kussen voor het altaar, maar vond zoenen ongepast. zoen aanraking met de lippen (eerder intiem, erotisch) Als je begint met zoenen, blijf dan wel kijken om te voorkomen dat de kus op de wenkbrauwen belandt.

De woorden hebben nagenoeg dezelfde betekenis, en kunnen vaak zonder bezwaar door elkaar worden gebruikt. Een zoen duurt vaak wel iets langer dan een kus. Vroeger had zoen de voorkeur in de Randstad, en kus in andere delen van Nederland en in Vlaanderen. Aan samenstellingen met kus of zoen is nog te zien dat een zoen erotischer is:

handkus klapzoen judaskus tongzoen kushandje zuigzoen

We zullen niet snel spreken over een zuigkus of een smakkus of een handzoen of een vredeszoen, Toch bestaan er ook nieterotische zoenen. Want wat doen in het kinderliedje Pim en Ploen? Die geven elkaar een zoen. : Verwarwoord – kus / zoen