Modern Delhi

Tips, Recommendations, Ideas

Hoe Vaak Komt Mijn Naam Voor?

Hoe Vaak Komt Mijn Naam Voor
Je naam zoeken – De eenvoudigste manier om te zien hoe vaak je naam voorkomt, is door je naam op te zoeken in de zoekbalk op de homepage, In sommige gevallen stuurt de zoekbalk je direct naar jouw naampagina. Maar als je bijvoorbeeld Bo heet, krijg je eerst nog allerlei namen te zien waar -bo- in voorkomt.

Een andere manier om namen te zoeken is door lekker door de lijsten te scrollen. Begin bij jongensnamen, meisjesnamen of unisex namen, Of kies je favoriete letter uit het alfabet. Je kunt ook onze naamzoek-tool gebruiken, waarmee je kunt zoeken op de betekenis, het aantal letters of de oorsprong van een naam.

?? Tip: op deze pagina kun je bij ‘Namen ontdekken’ ook op de knop klikken voor een verrassingsnaam. Wie weet is dat wel jullie ultieme babynaam!

Hoeveel keer is mijn naam in de wereld?

Op de site forebears.io kun je checken of jij echt een speciale achternaam hebt of dat er nog duizenden mensen met jouw naam zijn. Hier kun je zien in welke landen jouw achternaam voorkomt en hoeveel mensen in totaal deze naam hebben.

Hoe zeldzaam is mijn naam?

Via de Nederlandse Familienamenbank kun je grasduinen in zo’n 320.000 achternamen. Je kan daarbij achterhalen hoe vaak jouw achternaam voorkomt in Nederland, maar ook in welke provincies de hoogste concentratie is terug te vinden. Een simpele zoekactie laat zien dat de naam ‘ Hakkaart ‘ slechts 186 keer voorkomt in Nederland, waarvan de meeste in de provincie Zuid-Holland wonen.

Hoe vaak komt mijn naam voor SVB?

De kindernamen en de SVB – De SVB publiceert elk jaar een overzicht van de meest populaire kindernamen. De SVB keert ieder kwartaal de kinderbijslag uit, die wordt aangevraagd wanneer een baby wordt geboren. Om de privacy te kunnen waarborgen geeft de SVB alleen namen weer die minimaal 25 keer gegeven zijn.

Hoeveel keer komt mijn naam voor?

Do It Yourself Thursday: hoe vaak komt jouw voornaam voor? Lotte, Lieke, Lucas en Sem. een aantal voorbeelden van populaire jongens- en meisjesnamen op dit moment. Net zoals kleding- en foodtrends zijn ook onze voornamen modieus! Hoe Vaak Komt Mijn Naam Voor Bron: nomi.bbforum.be In de jaren 40 werden er veel Maria’s geboren, de naam Karen was populair in de jaren 80 en in 2000 was Sanne de meest voorkomende meisjesnaam. Het Meertens Instituut houdt alle voornamen in een speciale databank bij. Door jouw voornaam op de in te vullen kun je precies terugvinden hoe populair jouw naam door de jaren heen is.

Hoeveel mensen zijn er geboren met mijn naam?

Bijna 170.00 baby’s – Bij de jongens werden vorig jaar 717 baby’s Daan genoemd, die naam belandde daarmee op de tweede plek. De naam Lucas (in 2018 op 1) doet het ook nog steeds goed en staat nu op nummer 3. De SVB kan de lijst met populaire kindernamen geven omdat de organisatie de kinderbijslag uitbetaalt en inzicht krijgt in welke namen pasgeboren baby’s hebben gekregen. : De populairste kindernamen: hoe vaak wordt jouw naam gegeven?

Wat is de meest voorkomende naam in Nederland?

De Sociale Verzekeringsbank (SVB) presenteert vandaag de populairste kindernamen van 2022. Noah is, net als in 2021, de populairste jongensnaam en werd het afgelopen jaar 871 keer gegeven. Bij de meisjes is Emma, vorig jaar nog op nummer 3, de populairste naam.677 meisjes hebben deze naam gekregen. Naast de populairste jongens- en meisjesnamen worden dit jaar voor het eerst de populairste genderneutrale kindernamen van Nederland gepresenteerd. Op de eerste plaats staat Sam, een naam die in 2022 aan 581 kinderen werd gegeven.

Hoeveel kost het om een 2de naam te krijgen?

Wat kost een voornaamsverandering? – De kosten van een voornaamswijziging bestaat uit 3 delen:

 • Griffierecht van €314,- (2022). Dit zijn de kosten die je moet betalen aan de rechtbank voor het behandelen van je verzoek tot voornaamswijziging.
 • Advocaatkosten (vanaf €485,-) voor het opstellen van de juiste documenten en het indienen van je verzoek.
 • Kosten voor het verkrijgen van de benodigde aktes, uittreksels en andere documenten om het verzoek te onderbouwen.

Onderstaand een overzicht van de verschillende aanbieders van voornaam wijzigen. : Vergelijk kosten voornaam veranderen (2023)

Hoe vaak is de naam Anne gebruikt?

Anne Lief Stoer Klassiek Hip Exotisch Internationaal Anne is vermoedelijk een Franse vorm van de meisjesnaam, De naam kwam vermoedelijk rond de 13e eeuw naar Engeland. In de 17e eeuw was er een Engelse koningin met deze naam: Anne Boleyn. Wanneer de naam precies naar Nederland kwam is niet bekend.

See also:  Welches Google Pixel Ist Das Beste?

Anne is ook mogelijk dat de naam is afgeleid van oude Germaanse namen die de naamstam ‘arn’ bevatten. Dit betekent ‘adelaar’. Andere namen met deze stam zijn bijvoorbeeld en, De naam Anne wordt vaak gecombineerd met om de naam te vormen. In onderstaande grafiek staat per jaar het aantal keer dat Anne als babynaam is gegeven.

Aantal keer dat de naam Anne per jaar gegeven is De naam Anne komt zowel bij mannen als vrouwen voor, het vaakst als meisjesnaam. De voornaam werd in ieder geval vanaf de 19e eeuw gebruikt, maar pas rond de jaren ’30 begon de populariteit te stijgen. Er zijn ongeveer 31.000 vrouwen en 18.000 mannen met deze naam.

 1. Als tweede naam komt Anne zo’n 26.000 keer voor.
 2. In de jaren ’90 werd de naam heel populair en werden er elk jaar tegen de 1.000 kinderen Anne genoemd.
 3. Vanaf 2000 begon het gebruik van de naam weer wat af te nemen.
 4. Toch staat de naam nog steeds in de top 100 van populairste meisjesnamen.
 5. Anne is afgeleid van Anna.

Dat is een populaire meisjesnaam. In 2017 kregen bijna 600 meisjes deze naam. Tegenwoordig zijn er ruim 280.000 vrouwen in Nederland die Anna heten. Ook 13.500 mannen dragen deze naam. Als meisjesnaam is Anna al decennia ongekend populair. Van 1870 tot 1947 stond de naam al op plek 3 in de lijst met populairste namen.

In 1968 werden maar liefst 1.802 Anna’s geboren. Daarna daalde de populariteit, maar de naam is nog altijd erg geliefd. De laatste jaren staat Anna regelmatig in de top-10 van populairste meisjesnamen. Ondanks dat hij regelmatig even uit beeld verdwijnt, komt hij het jaar daarna snel weer terug. In 2016 werden in Nederland de meeste meisjes Anna genoemd en stond de naam op nummer één.

Andere populaire meisjesnamen, waaronder,, en duwen Anna echter steeds van haar ereplaats. Toch blijft Anna stand houden. Een mannelijke variant van Anne is, een naam die door 1.100 mannen gedragen wordt. De laatste jaren wordt deze naam minder vaak aan kinderen gegeven.

Misschien wel de beroemdste Anne ter wereld is Anne Frank. Het dagboek dat zij bijhield tijdens de Tweede Wereldoorlog werd een symbool voor de drama’s die zich voltrokken tijdens de jodenvervolging. Het dagboek vertelt over de tijd dat Anne ondergedoken zat, maar is ook het dagboek van een ‘gewoon’ meisje van 13.

Na de oorlog, waarin Anne om het leven kwam, publiceerde haar vader het dagboek. Het is een van de meest gelezen boeken ter wereld.

Hoeveel kost het om je naam?

U mag alleen een verzoek tot achternaamswijziging van een kind indienen als u het ouderlijk gezag over dat kind heeft (u de wettelijke vertegenwoordiger bent). Als beide ouders ouderlijk gezag hebben, moeten zij allebei het verzoek tot naamswijziging ondertekenen.

Wil één van de ouders niet dat de achternaam gewijzigd wordt? Dan kan de rechter vervangende toestemming voor het indienen van het verzoek verlenen. Als u vervangende toestemming krijgt, kunt u alsnog een verzoek indienen zonder medewerking van de andere ouder. Er wordt wel altijd naar de mening van de andere ouder gevraagd.

Vervangende toestemming betekent niet dat er al daadwerkelijk akkoord wordt gegeven op het verzoek tot naamswijziging. Het betreft puur het indienen van het verzoek. Nadat vervangende toestemming is gegeven, wordt het verzoek tot naamswijziging inhoudelijk beoordeeld.

Daarbij geldt dat ook de ouder die geen gezag heeft, zijn mening over het verzoek mag geven. Een uitzondering hierop vormt het verzoek tot naamswijziging voor een kind van 12 jaar of ouder. Dan is de wil van het kind doorslaggevend. Is één van de ouders het niet met de naamswijziging eens, dan is toewijzing van het verzoek in sommige situaties toch mogelijk.

Dit is het geval wanneer deze ouder, van wie het kind de naam draagt:

strafrechtelijk is veroordeeld voor het plegen van een misdrijf tegen het kind; niet of nauwelijks met het kind in gezinsverband heeft samengeleefd.

Er zijn verschillende tarieven voor naamswijziging, afhankelijk van uw specifieke verzoek.

Voor een meerderjarige die zijn/haar achternaam wil wijzigen: €835,-. Voor het wijzigen van de achternaam van 1 of 2 minderjarige kinderen: €835,-. Voor het wijzigen van de achternaam van 3 of meer minderjarige kinderen: €1.670,-.

De bedragen zijn vrijgesteld van btw. Controleer voordat u een aanvraag indient eerst goed of uw aanvraag aan de voorwaarden voldoet en welke stukken u moet indienen. In tabel 1 van de onderstaande brochure staat welke stukken u verplicht moet meesturen met uw aanvraag.

See also:  Welches Sartan Ist Das Beste?

Indien blijkt dat u niet alle vereiste stukken met uw aanvraag heeft meegestuurd ontvangt u bericht over welke stukken u nog moet aanleveren om uw aanvraag compleet te maken. Daarnaast ontvangt u bericht over hoe u moet betalen. Uw aanvraag wordt pas in behandeling genomen als u deze compleet heeft gemaakt en u betaald heeft binnen de daarvoor gestelde termijn.

Let op! Betaal het tarief pas nadat u alle stukken die nodig zijn om uw aanvraag compleet te maken kunt aanleveren. Zonder de stukken wordt uw aanvraag niet in behandeling genomen. Als u het tarief dan reeds betaald heeft, krijgt u dit niet terug. Belangrijk om te weten:

Het is niet mogelijk om het bedrag in termijnen te betalen. Als uw aanvraag uiteindelijk wordt afgewezen, ontvangt u het betaalde tarief niet terug. Als u na betaling van het tarief uw aanvraag intrekt, wordt het tarief niet terugbetaald.

Wat is je eerste naam?

Welke naam vul je in bij het boeken van een ticket? Welke naam vul je in bij het boeken van een ticket? Je naam op vliegticket moet altijd exact overeenkomen met de naam zoals deze in het paspoort staat vermeld. Bij “Eerste voornaam” vul je de eerste volledige voornaam in volgens je paspoort.

Wat is je eerste volledige naam?

Veelgestelde vragen Boeking & Betaling Nieuwe boeking Boeken Hoe vul ik mijn persoonsgegevens in tijdens boeking?

Hoe vul ik mijn persoonsgegevens in tijdens boeking? Het is belangrijk dat je gegevens in de boeking exact overeenkomen met je identiteitsbewijs. Bij “Eerste voornaam” hoeft alleen de eerste voornaam ingevuld te worden, dus geen roepnaam of voorletter en heb je meerdere voornamen dan hoef je alleen de eerste in te vullen.

Bij “Achternaam” moet de achternaam/familienaam ingevuld worden. Voor getrouwde vrouwen is dit bij Nederlandse identiteitshouders de meisjesnaam. Reis je met een identiteitsbewijs van een andere nationaliteit, dan kan dit anders zijn. Bevat je voor- en/of achternaam accenten, trema’s en/of andere leestekens dan mag je deze niet gebruiken.

Tip: Veel reizigers vullen de persoonsgegevens in zoals deze staan weergegeven op het gegevensblad in je paspoort of identiteitsbewijs. Maar eigenlijk is de strook onderin je paspoort of op de achterkant van je identiteitsbewijs leidend. Dit wordt ook wel de machine leesbare strook genoemd.

Hoeveel mensen hebben de naam Niek?

Niek Lief Stoer Klassiek Hip Exotisch Internationaal Niek is een jongensnaam die is afgeleid van, Die naam is een samenstelling van de Griekse woorden ‘nikè’ of ‘overwinning’ en ‘laos’, wat ‘volk’ betekent. De volledige naam betekent dus ‘overwinnaar van het volk’.

 • De naam werd snel populair door de verering van Nicolaas van Myra, in de negende eeuw was hij een van de belangrijkste heiligen en in de tiende en elfde eeuw werd hij beschermheilige van veel kerken.
 • In onderstaande grafiek staat per jaar het aantal keer dat Niek als babynaam is gegeven.
 • Aantal keer dat de naam Niek per jaar gegeven is De naam Niek kwam eind jaren ’40 voor het eerst in beeld.

In 1948 kregen 8 jongetjes deze voornaam. Daarna verdween de naam weer even uit beeld, om tijdens de jaren ’60 opnieuw zijn opwachting te maken. Deze keer bleef deze jongensnaam wat beter hangen en steeg de populariteit jarenlang. In totaal komt de naam bijna 10.000 keer voor.

 • Niek is afgeleid van Nicolaas.
 • Nicolaas is de meest gebruikte naam die met een N begint.88.500 mannen en 1.000 vrouwen dragen deze naam.
 • Rond 1950 nam het gebruik van Nicolaas als eerste naam af.
 • Als tweede naam werd hij tussen 1950 en 1970 juist wat vaker gebruikt.
 • Het gebruik van Nicolaas als naam voor vrouwen is sterk wisselend, maar nog steeds zijn er meisjes die deze naam krijgen.

Er zijn diverse varianten op de naam Nicolaas. Voor meisjes is geliefd, deze naam komt 25.500 keer voor. Nicole werd vooral rond 1970 veel gebruikt. De naam wordt ook wel gespeld als, er zijn ongeveer 1.400 vrouwen die zo heten. Een uitbreiding is of, Nicolette komt ruim 6.500 keer voor, Nicoline ruim 4.000 keer.7.000 vrouwen en meisjes dragen de naam,

 1. Nikki is halverwege de jaren tachtig populair geworden en wordt meestal als eerste naam gegeven.2.500 vrouwen heten,
 2. Deze naam wordt echter vaker als jongensnaam gebruikt en komt dan ongeveer 5.000 keer voor.
 3. Uit het Russisch stamt de vorm,
 4. Eind jaren tachtig is deze naam in Nederland in gebruik gekomen, ongeveer 3.000 vrouwen en meisjes heten zo.
See also:  Wat Betaal Je Een Oppas?

Andere varianten op Nicolaas zijn – dat bijna 2.500 keer voorkomt – of, Die naam wordt door zo’n 1.800 vrouwen gedragen.1.300 vrouwen heten, 1.200 dragen de naam, Niek Roozen is een Nederlandse acteur. Hij werd vooral bekend door de scripted reality-serie Brugklas, waar hij het personage Max speelde. : Niek

Wat is de afkomst van mijn naam?

De herkomst van een achternaam – Tegenwoordig kunnen we goed traceren waar onze achternaam vandaan komt. Op de Nederlandse Familienamenbank vind je de herkomst van een achternaam en ook waar die in Nederland het meeste voorkomt. Op Geneanet kan je je achternaam traceren in heel Europa.

Hou bij Geneanet wel in gedachten dat de verspreiding van een naam uit de database komt van de stambomen in dat systeem. Als een achternaam niet in een regio voorkomt, wil dat niet zeggen dat daar nooit mensen met die naam hebben gewoond. Deze informatie is vooral interessant voor afstammelingen van voorouders die zijn geëmigreerd,

Je kunt ook de naam ook Googelen met een combinatie van stad of regio. Wellicht krijg je onverwachte resultaten. Een stamboomrapport kan de veranderingen van een naam laten zien gedurende de eeuwen (b.v. bij de familie van Eunen – van Unen ). Onderzoek naar de herkomst van je achternaam kan een goede reden zijn waarom iemand stamboomonderzoek gaat doen.

Hoeveel namen mag je hebben?

Hoe­veel voor­na­men zal je kind heb­ben? – Sommige ouders kiezen ervoor een enkele voornaam te geven, terwijl anderen de neiging hebben een dubbele naam met koppelteken te geven of een tweede of derde naam, Er kunnen veel redenen zijn om een kind meer dan één voornaam te geven:

Jullie kunnen geen duidelijke lievelingsnaam kiezen omdat jullie verliefd zijn geworden op meerdere namen. Je kunt het niet eens worden over een voornaam met je partner. Jullie komen uit verschillende culturele achtergronden, die jullie beiden willen eren met een passende voornaam. Jij wilt je kind een zeer populaire en wijdverspreide voornaam geven. Met een ongewone naam als tweede naam moet jouw kind zich onderscheiden van zijn leeftijdsgenootjes.

Hoeveel voornamen mag je kind hebben? Kinderen hebben meestal één tot drie namen. Er is geen maximum aan kindernamen, maar de burgerlijke stand kan je namen afkeuren. Als jij je kind bijvoorbeeld 5 voornamen wilt geven, dien je daarvoor een goede reden te hebben.

Te veel voornamen kan soms problemen voor het kind veroorzaken – zelfs met alledaagse zaken zoals formulieren en de identiteitskaart. Tip: Denk eraan dat je kind zich later niet moet schamen voor zijn of haar naam. Sommige namen worden geassocieerd met bepaalde stereotypen: Helaas kan dit voor ongemakkelijke situaties zorgen of zelfs een negatieve invloed hebben op zijn of haar school- of beroepsleven.

Hoewel de samenleving steeds meer openstaat voor ongebruikelijke namen, moet je bij het kiezen van een naam toch rekening houden met dergelijke bedenkingen. _ Onthoud dat. Soms komt het voor dat de naamtradities van twee families niet overeenstemmen.

Wat is het meest gebruikte naam ter wereld?

Wereldwijd – Wereldwijd is de meest voorkomende naam Mohammed, al rekent men dan wel alle variaties ook mee, zoals Mohammad, Mohammed, Mohamed, Muhammed,Mahommed, Mehmed, Mehmet, Mahomet etc. Meer dan 15 miljoen mensen heten zo. Wil je weten hoe populair jouw naam is?

Hoeveel mensen hebben de naam?

Elke Lief Stoer Klassiek Hip Exotisch Internationaal Elke is afgeleid van Eelco. is een jongensnaam, die een variant is op, Deze Friese naam is een verkorting van namen die met ‘adel’ beginnen, wat ‘edel, erfgoed’ betekent. In onderstaande grafiek staat per jaar het aantal keer dat Elke als babynaam is gegeven.

Aantal keer dat de naam Elke per jaar gegeven is Elke is afgeleid van Eelco. Eelco was vooral tussen 1960 en 1990 erg geliefd. Tegenwoordig wordt de naam niet vaak meer aan kinderen gegeven. In totaal dragen ongeveer 3.500 mannen de naam Eelco. Tussen 1960 en 1970 kwam de vrouwelijke variant in beeld. Deze naam wordt wel nog steeds gebruikt.

Ruim 2.500 vrouwen heten Elke. wordt de laatste jaren niet zo vaak meer gebruikt. In totaal zijn er zo’n 1.500 vrouwen met deze naam. De naam is al heel lang in gebruik. Hij komt ongeveer 2.000 keer voor. Andere varianten zijn en, die zowel voor jongens als meisjes gebruikt worden, en en, : Elke