Modern Delhi

Tips, Recommendations, Ideas

Hoe Werkt De Metro In Parijs?

Hoe Werkt De Metro In Parijs
Een metrokaartje is geldig op de metro, op alle bussen en op de RER binnen de stadsgrenzen van Parijs. De eerste metro vertrekt meestal om ongeveer 5.30 uur en de laatste om 1.15 uur. Op vrijdag en zaterdag ongeveer een uur later. De metro in Parijs kent 16 lijnen die allemaal ondergronds lopen.

Wat kost een metro dagkaart in Parijs?

Abonnementen/voordeelpassen OV Parijs – Blijf je slechts één dag in Parijs, dan kun je een Mobilis-pas kopen. Als je langer blijft en van plan bent veel per metro, bus of tram te reizen, dan kun je overwegen een weekabonnement ( Navigo semaine ) aan te schaffen of een Paris Visite-kaart, De Mobilis-pas is handig als je denkt meer dan 4-5 ritten te maken. Hij is geldig op één dag tussen 5.30 uur ‘s morgens en circa 01.00 uur ‘s nachts. De kaart kost voor 1-2 zones 7,50 en voor 1-3 zones 10,00 euro. Er is ook een Mobilis Pass voor 1-5 zones, dan betaal je 17,80. Je moet je naam en de datum op de pas schrijven. Er is geen Mobilis-pas voor kinderen. TICKET JEUNES WEEKEND Voordeel OV-kaart voor jongeren t/m 25 jaar. De kaart is één dag geldig in Parijs naar keuze op zaterdag, zondag of een feestdag. De prijs voor 1-3 zones is 4,10 euro, voor 1-5 zones 8,95 euro. Een goedkoop alternatief voor een Paris Visite-kaart voor 1 dag, maar dan alleen in het weekend en voor jongeren.

Hoe werken de metro zones in Parijs?

Parijs is ontzettend makkelijk te navigeren, en alle grote bezienswaardigheden zijn te bereiken met het openbaar vervoer. De meest gebruikte soorten openbaar vervoer zijn de metro, de RER, de bus en de tram. Metro Je zult zeer waarschijnlijk de metro gebruiken om de stad te doorkruisen.

Er zijn 14 lijnen, genummerd van 1-14, en de haltes bevinden zich op zowat elke plek in de stad. Metro’s zijn heel betrouwbaar en rijden tot 00.30 uur ‘s nachts gedurende de week, en tot 2.00 uur ‘s nachts op vrijdag en zaterdag. Als je nog later wilt reizen, dan kun je een nachtbus of taxi nemen. Parijs is verdeeld in vijf zones: zones 1-3 zijn het stadscentrum en de nabijgelegen buitenwijken, en zones 4-5 liggen verder weg, zoals Versailles en Disneyland.

Je kunt metrokaartjes kopen bij de machines, waar je verschillende talen kunt kiezen, of bij de balie op alle stations. Een ticket voor een enkele reis kost €1,90 en een strippenkaart met 10 ritten kost €14,90. Kinderen tot 4 jaar reizen gratis, en kinderen tussen 4 en 10 jaar reizen tegen een gereduceerd tarief.

 • Jongeren tot 26 jaar kunnen een ‘ticket jeune’ kopen, en kunnen in het weekend en op feestdagen onbeperkt reizen in zones 1-3 voor slechts €4,-.
 • Als je denkt dat je de metro veel gaat gebruiken, dan is het een idee om de Paris Visite reiskaart te kopen voor een, twee, drie of vijf dagen.
 • Met deze kaart krijg je ook korting op kaartjes voor verschillende attracties en in restaurants.

Een kaartje om één dag onbeperkt te reizen in zones 1-3 kost €12,- voor volwassenen en €6,- voor kinderen. Parijs is al lopend ook heel goed te doen, en de meeste bezoekers merken op dat ze de metro minder vaak gebruiken dan ze hadden gedacht. Lopen is natuurlijk ook de beste manier om een stad te ontdekken! RER De RER is een bovengrondse trein die het centrum van Parijs verbindt met de buitenwijken.

Als je in het stadscentrum verblijft, zul je wellicht niet snel de trein gebruiken, maar het kan je wel sneller naar grote metrostations brengen, en het is de beste manier om naar de vliegvelden of attracties buiten het centrum te reizen. Bus Je zult naar alle waarschijnlijkheid de bus niet hoeven te gebruiken tijdens je verblijf in Parijs aangezien er zo’n uitgebreid metronetwerk is.

Toch is het reizen met de bus een goede manier om meer van de stad te zien, in plaats van ondergronds te reizen. Het verkeer in Parijs kan soms erg vastlopen, dus vermijdt de bus tijdens de ochtend- en avondspitsuren (8.00-10.00 uur en 17.00-20.00 uur).

 1. Je kunt het ticket dat je voor de metro gebruikt ook gebruiken om met de bus te reizen, maar onthoud dat je wel je kaartje valideert bij de ticketmachine in de bus.
 2. Tussen 00.30 en 5.30 uur, wanneer de metro gesloten is, rijden er ook nachtbussen genaamd Noctlien.
 3. Tram De Franse hoofdstad heeft ook een tramnetwerk met negen lijnen: T1, T2, T3a, T3b, T4, T5, T6, T7 en T8.

Zorg ervoor dat je al een ticket bij de hand hebt (dezelfde die je gebruikt voor de bus en de metro), aangezien er geen tickets op de platforms worden verkocht. Vergeet ook niet je kaartje te valideren bij de machine wanneer je instapt. Kijk voor meer informatie over het openbaar vervoer in Parijs op de RATP website,

Is er een app voor de metro in Parijs?

Routeplanners en kaarten openbaar vervoer Parijs – Gratis is de goede app van de RATP voor toeristen in Parijs: Next Stop Paris, ook in het Nederlands beschikbaar. Geschikt voor iOS en Android. Op de routeplanner van de RATP kun je alvast uitzoeken welke metro je moet nemen.

Hoe werkt openbaar vervoer Parijs?

De RER-lijnen zijn een bijzonder gevalletje –

 • Het zijn treinen die het centrum van Parijs met de buitenwijken verbinden.
 • De RER hebben minder stopplaatsen en zijn daarom een stuk sneller,
 • Je kan de RER-treinen ook gebruiken om binnen het centrum van Parijs te reizen. Dat is zelfs een goed idee, want je staat een stuk sneller op je volgende halte.
 • Zolang je binnen het centrum van Parijs reist met de RER, kan je hetzelfde ticketje als voor de metro gebruiken,
 • De RER-treinen zien er ook gewoon uit als metro’s. Reis je tot in de buitenwijken, dan moet je wel een apart RER-ticketje kopen,

REISGIDS : Wil je graag nog meer zien van Parijs? Download dan zeker onze reisgids Parijs inclusief stadswandelingen,

 1. Hoe koop je metrokaartjes in Parijs?

  Metro Parijs tickets –

   Metrokaartjes (Externe link) kan je kopen bij een loket in een metrostation in Parijs, bij de kaartjesautomaat in een Parijs metrostation of in metro/RER stations: Le ticket T+ : te gebruiken voor metro Parijs, RER in Parijs, bus in Parijs en de Parijse voorsteden.1 kaartje per keer. Gedurende maximaal 1,5 uur nadat je het kaartje hebt gekocht en gevalideerd, kan je er mee in Parijse metrostations naar keuze overstappen. Je kan ook opteren voor een carnet, dat zijn 10 eenmalig te gebruiken tickets voor de Parijse metro. Mobilis : te gebruiken voor metro in Parijs, RER, SNCF, Ile-de-France en bus binnen de door jouw gekozen zones in Parijs. Afhankelijk van het aantal zones waarin je wil reizen, varieert de kaart in prijs. Ticket Jeunes Weekend : is geldig op zaterdagen, zon- en feestdagen en kan gebruikt worden door jongeren tot 25 jaar. Paris Visite : te gebruiken voor metro in Parijs, RER, tram in Parijs, bus, kabelbaan van Montmartre, Montmartobus, Noctilien (nachtbus), SNCF, Ile-de-France en bus OPTILE binnen de gekozen zones. Prijs varieert afhankelijk van het aantal zones waarbinnen je wil reizen alsook de duur van de geldigheid. (tussen 1 en 5 dagen). Voor meer info en tarieven van het openbaar vervoer in Parijs: www.ratp.fr (Externe link)

  © Photo by Antoine Boissonot on Unsplash

  Welke metro vermijden Parijs?

  Het Noord- en Oost-treinstation van Parijs – Hoe Werkt De Metro In Parijs Gare du Nord en Gare de l’Est, zo noemen die in het Frans. Het gebied tussen deze twee stations wordt beschouwd als een van de gevaarlijkste delen van de stad. Het wordt de Indian Quarter genoemd, hoewel het voornamelijk immigranten uit Afrikaanse en Arabisch sprekende landen zijn die er wonen.

  De wijk ligt zeer dicht bij het centrum, het Noordstation is tenslotte een van de belangrijkste vervoersknooppunten van Europa. Van dit station vertrekken ook drie RER-lijnen, waarvan er twee naar de voorstad Saint-Denis leiden. En Saint-Denis is echt de gevaarlijkste plaats in Parijs. Natuurlijk moet je je niet laten meeslepen door racisme.

  Hier wonen mensen van alle nationaliteiten en geloofsbelijdenissen. Ze leven echter in zeer slechte, problematische omstandigheden. Deze districten omvatten het 20e arrondissement en de voorstad van Saint-Denis. Daar, in Saint-Denis, is ook het Stade de France en de beroemde basiliek,

  Wat is Zone 1 en 2 Parijs?

  Dit is de indeling van de zones 1 tot en met 6: Zone 1 en 2: Wil je alleen in de binnenstad reizen, dan heb je voldoende aan kaarten die geldig zijn voor zone 1 en 2. Deze zones liggen binnen de ringweg rondom Parijs. Zone 3: Deze zone ligt direct aan de rand van de stad.

  Is de metro in Parijs veilig?

  Is de metro in Parijs veilig? – Parijs heeft een heel groot en efficiënt metronetwerk. Overal in Parijs vind je een metrostation om de hoek. Het is daarom een veel gebruikt vervoersmiddel door de stad door zowel toeristen als Parijzenaars zelf. Omdat de metro zo vaak wordt gebruikt is het heel veilig.

  • Je zal nooit alleen in een metro zitten.
  • Er hangen ook overal camera’s en veel metrostations hebben een informatiebalie waar iemand achter zit.
  • Om met de metro te reizen heb je ook een geldig metroticket nodig.
  • Er zijn wel eens rare types in de metro te vinden hoor.
  • Het komt bijvoorbeeld wel eens voor dat mensen om geld vragen.

  Niet specifiek aan jou als persoon, maar ze stappen dan bij een halte in, houden een praatje, vragen om geld, niemand geeft wat en ze stappen weer uit. Iedereen is hier aan gewend en schenkt er geen aandacht aan. We hebben wel een tip als er een raar type bij je in de metro zit: gewoon negeren.

  1. Vind je het toch oncomfortabel? Stap bij de eerstvolgende halte uit, loop naar een andere wagon en stap weer in.
  2. Dan heb je er ook geen last meer van.
  3. Zakkenrollers springen met hun gestolen goederen vaak op het laatste moment uit de metro.
  4. Na het signaal dat de deuren gaan sluiten.
  5. Op die manier is het moeilijk om ze te achtervolgen.

  Let dus goed op je spullen. Maar heel eerlijk: wij hebben dit echt nog nooit meegemaakt of gezien. Kortom: de metro is echt veilig en kun je met gerust hart gebruiken ? Andere manieren om door Parijs te reizen zijn met de fiets of met een elektrische step,

  Hoe best verplaatsen in Parijs?

  Hoe je binnen Parijs verplaatsen? – Parijs is een prachtige stad om al wandelend te verkennen. Maar met zijn 20 districten is deze stad immens groot. Als je veel wil zien op korte tijd is het niet altijd mogelijk om alles te voet te doen. De metro is hier het vervoersmiddel bij uitstek om je te verplaatsen binnen de stad.

  Ga je voor meerdere dagen, koop dan best meteen een dagpas ‘ mobilis ‘ of eentje voor meerdere dagen ‘ Paris visite travel pass ‘. De laatste optie is natuurlijk iets duurder. Het voordeel is dat je hiermee ook kortingen krijgt bij bepaalde bezienswaardigheden. Geen interesse in deze kortingen? Ga dan voor de Mobilis.

  Als je voor de eerste keer in Parijs bent, kan ik mij inbeelden dat het juist interessanter is om je bovengronds te verplaatsen zodat je de stad beter leert kennen. Een leuke manier om je te verplaatsen binnen Parijs is door een fiets of vespa te huren.

  • De perfecte plaats om dit te doen is bij freescoot,
  • Hier kan je leuke, hippe stadsfietsen, maar ook mooie rode vespa’s huren tegen redelijke prijzen.
  • Freescoot is gelegen in het hartje van Parijs langs de Seine en op wandelafstand van Nortre Dame.
  • De perfecte plaats om je rondrit doorheen Parijs te starten.

  De zaakvoerder helpt je graag op weg met het uitstippelen van de perfecte route, and off you go. Hoe Werkt De Metro In Parijs Sinds een paar jaar kan je ook gebruik maken van een elektrische deelstep om Parijs te verkennen. Je vindt ze bijna op elke de hoek van straat. Deze zijn gemakkelijk in gebruik en handig om korte afstanden binnen de stad te overbruggen. Ze zijn bovendien heel voordelig.

  Hoe lang blijven metrokaartjes Parijs geldig?

  21 handige tips voor de metro van Parijs Weekendje Parijs in het vooruitzicht? Dan ga je vast de metro gebruiken! Dit zijn handige dingen om te weten over de goedkoopste kaartjes, beruchte trucjes van zakkenrollers en fouten die je beter niet kunt maken Ken de metro van Parijs als je broekzak! Update! Het papieren metrokaartje is langzaam aan het verdwijnen in Parijs.

  Je kunt nu al reizen op een oplaadbare OV-pas (Navigo Easy ) én sinds kort kun je ook digitale metrokaartjes kopen/presenteren op een Android-smartphone, De gebruikers van een iPhone hebben deze mogelijkheid pas vanaf (halverwege) 2023. Meer info in dit artikel: —– 1. Nog voor maart 2023 een weekendje naar Parijs? Ons advies: koop zolang het kan nog een papieren carnet (pakket van 10 kaartjes/€20,30), want dat blijft – als je met meerderen reist – de goedkoopste en makkelijkste optie.

  Let alleen op, zijn deze papieren carnets enkel nog bij de grotere metrostations te krijgen en vanaf maart 2023 stopt de verkoop helemaal. Losse papieren kaartjes kosten €2,10.2. Je kunt ook alvast kiezen voor een (€17,90 plus eenmalig €2 voor de oplaadbare Navigo-pas ), maar het nadeel is dat deze pas tijdens de reis persoonlijk is, dus je kunt het carnet niet opdelen onder reisgenoten (iedereen een eigen kaart of Android-telefoon).3.

  Voor kinderen jonger dan 4 jaar is de metro gratis. Kinderen van 4 jaar t/m 9 jaar mogen reizen met kaartjes met een tarif réduit (€9,46/10 stuks papier of €8,34 digitaal).4. Papieren metrokaartje: bij je houden de hele rit! Voor het klassieke metrokaartje geldt dat je het voorin het draaipoortje steekt en – opletten – daarna moet je het kaartje er een stukje verderop, aan de bovenkant van de machine, ook weer uit trekken.

  Niet vergeten, want anders loop je tegen een gesloten stang aan. Daarna het metrokaartje ook niet kwijtraken of weggooien, op sommige stations heb je het weer nodig om de metro te verlaten, bovendien kun je onderweg op een controle stuiten. Oh en ook niet bij je muntgeld of je telefoon stoppen, want dan wist de magnetische strip. Hoe Werkt De Metro In Parijs 5. Dagkaarten zijn pas interessant als je de metro of bus meer dan 5x op dezelfde dag wilt gaan nemen. De goedkoopste optie is de Mobilis-dagkaart voor 1-2 zones (€8,45 volw) (papier) en de nieuwe digitale versie van dit abonnement de Navigo Jour (ook €8,45 + €2 voor de kaart).

  Daarmee kom je in alle wijken van Parijs binnen de ringweg.6. Als je een dagje op en neer wilt naar of Disneyland dan is de (€28,50 volw en €14,25 kinderen/dag) mogelijk interessant. Je kunt deze dagkaart uit de automaat halen, maar let op, je moet wel eerst je naam en de datum invullen voor je hem gaat gebruiken! 7.

  Heb je bagage bij je? Schuif die altijd voor je uit bij het draaihekje en duw je tas of koffer erdoor. Dito voor kinderen: zij gaan altijd eerst, dan kan je ze nog helpen als er wat misgaat.8. Niet doen: rennen voor een bijna vertrekkende metro op het perron. Hoe Werkt De Metro In Parijs 9. Slim : spreek van tevoren af met je kinderen wat ze moeten doen als niet iedereen op tijd uit of in de metro kan stappen. Gebeurt vast niet, maar de paniek is een stuk minder groot als er toch iets misgaat.10. Als je op zoek bent naar een hotel in Parijs en je vergelijkt meerdere mogelijkheden, dit zijn de 2 handigste metrolijnen om in de buurt te hebben: metrolijn 1 (oost-westverbinding langs Champs-Elysées, Concorde, Tuilerieën, Louvre, Marais en Bastille) en metrolijn 4 (noord-zuidverbinding van Gare du Nord naar Saint-Germain-des-Prés en Montparnasse).11.

  Oppassen voor zakkenrollers, Het grootste risico loop je in de metro zelf vlak bij de deuren: dieven springen graag vlak na het sluitsignaal met hun buit naar buiten. Ook een bekende truc: iemand zorgt voor consternatie bij de draaipoortjes bij de ingang van de metro (ruzie, geveinsd probleem met het deurtje) en een mede-‘passagier’ vlak achter je steelt iets net voordat je door het hekje gaat.

  Een andere oplichterij om voor op te passen: de ‘dove’ meisjes die op diverse grote stations je handtekening én geld vragen voor het goede doel. En sinds kort zien we dat ook de (lange) wachtrij bij de metrokaart-oplaadautomaat bij Gare du Nord een geliefde spot is voor zakkenrollers. Hoe Werkt De Metro In Parijs REISTIP: wist je dat je in de Thalys in het barrijtuig alvast een metrokaartje kunt kopen? Zo hoef je niet in de rij te staan en kun je na aankomst meteen de metro pakken. Relaxed toch? In slechts 3 uur en 20 minuten zoef je van Amsterdam CS naar hartje Parijs.

  • En vanaf de opstappplaatsen Schiphol of Rotterdam gaat het zelfs nog sneller.
  • Het is ook de duurzaamste manier van reizen: minder CO2 dan met de auto én Thalys rijdt tegenwoordig op 100% groene stroom.
  • Voor kinderen zijn er supervoordelige tickets (vanaf €15!) en in de eerste klas krijg je bij een Premium-tarief een maaltijd geserveerd.

  Meer weten? Kijk op (onderdeel van de Eurostar Groep) 12. Lijn 13 (Saint-Ouen-Gare Saint-Lazare-Montparnasse) is met stip de vervelendste metrolijn van Parijs, deze metro is berucht: altijd bomvol en lastig in te komen (vooral vanaf Saint-Ouen richting het centrum), dus vermijden als je kunt.13.

  1. Basisetiquette : weet dat je de klapstoeltjes bij de deuren alleen mag gebruiken als het rustig is in de metro.
  2. Zodra er veel mensen binnen komen hoor je op te staan om ruimte te maken.
  3. En sommige Parijzenaren zijn niet te beroerd om je daar streng op te wijzen 14.
  4. RATP, het gemeentelijk vervoersbedrijf van Parijs, heeft een handige gratis app voor smartphones : (hier op te halen voor en hier voor ).

  Een praktische app om uit te zoeken hoe je ergens snel komt, waar een metrohalte is en wat de openingstijden van een bezienswaardigheid zijn, zelfs waar je een Vélib-fiets vindt. Ook kun je via deze app digitale metrokaartjes kopen, mits je bij een loket al een gekocht hebt.15.

  Online zoeken naar de ideale route? Check dan deze overzichtelijke Nederlandse waar je simpelweg je vertrek- en eindhalte invult om vervolgens de beste metro- reissuggestie te krijgen, weergegeven op een duidelijke kaart.16. Het mooiste station van Parijs is Arts ét Métiers (lijn 11), dat eruitziet als de koperen binnenkant van een onderzeeër.

  Het onhandigste metrostation is Abbesses in Montmartre. Dat station ligt 36 meter onder de grond en heeft een kuitenbijtende trap van 140 treden (of een overvolle lift). Hoe Werkt De Metro In Parijs 17. Met één metrokaartje kunt je zo vaak overstappen als je wilt (in metro en RER), het blijft 1,5 uur geldig, Metrokaarten zijn ook te gebruiken in de bus, en ook dan mag je overstappen van één bus naar een andere bus binnen 1,5 uur. Heel suf alleen: je kunt niet overstappen van metro naar bus of andersom, daarvoor heb je 2 aparte kaartjes nodig.18.

  1. Heb je haast? Vermijd Châtelet-Les Halles en Montparnasse als stations om over te stappen, want de metrolijnen liggen hier ver uit elkaar en je moet er lange stukken lopen over een lopende band.19.
  2. Steppen is verboden in de metro! Heel handig, een step meenemen als je met kinderen naar Parijs gaat.
  3. Maar let op: je mag niet actief steppen, skaten of rolschaatsen in de metrogangen of op het perron, op straffe van €60 boete (en wij kennen toeristen die die boete ook echt gekregen hebben).

  De step in je hand dragen mag wel. Hoe Werkt De Metro In Parijs 20. De metrolijnen 2 en 6 rijden deels bovengronds en dat biedt een ander perspectief op de stad. Voor lijn 2 geldt dat voor de stations na halte Jaurès in oostelijke richting, voor lijn 6 vooral vanaf station Cambronne richting Passy (zie foto).,21. En ten slotte, ben je heel zwaar beladen met koffers ? Skip dan de metro en kies liever een taxi of een Uber Lange afstanden, veel trappen en bar weinig metrostations met liften of roltrappen: je zeult je een breuk in de zo mooie maar stokoude Parijse ondergrondse! Dit artikel is bijgewerk t in januari 2023, kijk voor de laatste informatie over metrotickets in Parijs ook op de,

  Welke metro voor Montmartre?

  Info Montmartre – Metro: Halte Anvers (lijn 2) Halte Abbesses (lijn 12) Tip: Een leuke manier om de omgeving van Montmartre te ontdekken is via het verkenningsspel: Romantisch Montmarte ( Reserveer online ) Onderstaand treft u populaire activiteiten tijdens een bezoek aan Montmartre in Parijs:

  In het noorden van Parijs (in het 18e arrondissement) treft u de bekende wijk Montmartre, De wijk is gebouwd bovenop en rondom een 130 meter hoge heuvel genaamd La Butte Montmartre, Oorspronkelijk was Montmartre een dorpje buiten Parijs, maar in 1860 is Montmartre als wijk toegevoegd aan de stad.

  Hoe koop je een kaartje voor de metro?

  Af en toe met de bus, tram of metro? Het is mogelijk om een los kaartje te kopen voor het openbaar vervoer. Dit kan van te voren in de 9292 app, bij een automaat of bij de chauffeur. Met de OV-chipkaart reis je op saldo of met een speciaal product in het stads- en streekvervoer in heel Nederland.

  Hoe werkt de metro?

  Metro
  Brusselse metrotrein
  Aandrijving elektromotor
  Periode sinds tweede helft 19e eeuw
  Snelheid tot ca.120 km/h
  Beschikbaarheid openbaar vervoer
  Infrastructuur rails
  Doelgroep stedelijk en regionaal vervoer
  Portaal Verkeer & Vervoer

  /td>

  Trein van de City & South London Railway, in 1890 de eerste ondergrondse elektrische spoorweg ter wereld en nu onderdeel van de Londense metro Metronetwerken in de wereld : ■ Metro in één stad ■ Metro in twee of meer steden ■ Metro in aanleg ■ Geplande metro ■ Geen metro Een metro (ook wel ondergrondse of stadsspoorweg ) is een vorm van openbaar spoorwegvervoer in grote steden of agglomeraties die gebruikmaakt van een conflictvrije baan (ongelijkvloerse kruisingen).

  Kan je in Parijs pinnen?

  Pinnen – U kunt in alle grote steden in Frankrijk pinnen. De meeste pinautomaten accepteren Nederlandse en Belgische pinpassen. Hou er wel rekening mee dat u bij sommige banken een fee betaald om geld op te nemen. Het kan daarom voordeliger zijn om één keer een groot bedrag te pinnen. Check daarnaast bij uw bank wat uw bestedingslimiet per dag of week is.

  Welke zone is Montmartre?

  In welke gebieden de attracties zich bevinden? – Hoe Werkt De Metro In Parijs Alle belangrijkste bezienswaardigheden en het grootste gedeelte van Parijs zelf liggen in de eerste zone. De Eiffeltoren, Notre Dame, het Louvre, Montmarte, de Champs Elysees en nog vele andere plekken liggen in deze zone.

  In de tweede zone – Kasteel van Vincennes, Saint-Ouen. In de derde zone – Stade de France (belangrijkste stadion), La Defence, de Kathedrale basiliek van Saint-Denis. In de vierde zone – Versailles, luchthaven Orly, In de vijfde zone – Disneyland en luchthaven Charles de Gaulle,

  » MEER ZIEN – 10 beste paleizen en kastelen in Parijs

  Hoeveel kost een metro kaartje?

  Opbouw saldoreistarief – Het saldoreistarief bestaat uit twee onderdelen: het basistarief en het kilometertarief. Het basistarief wordt vanaf volgend jaar € 1,01. Dit basistarief is in heel Nederland gelijk. Voor de concessie Amsterdam (GVB) wordt het kilometertarief 17,9 cent.

  Jaar Tarievenindex
  2022 2,12%
  2021 0,91%
  2020 2,23%
  2019 2,84%
  2018 1,13%
  2017 0,38%
  2016 1,20%
  2015 1,14%

  Welke metro voor Eiffeltoren?

  Hoe komt u bij de Eiffeltoren? – De metro is een handige en vlotte manier om de Eiffeltoren te bezoeken. De Eiffeltoren is te bereiken via lijn 6 – halte Bir-Hakeim, De halte is op korte afstand van het monument, ongeveer 10 minuten lopen. Op een afstand van ongeveer 15 minuten lopen bevinden zich nog twee metrohaltes: lijn 8 – École Militaire en lijn 9 -Trocadér,

  Kun je in Parijs water uit de kraan drinken?

  Drinkwater –

  Over het algemeen is het kraanwater in Frankrijk van goede kwaliteit en kan het veilig worden gedronken. Bij twijfel, of als er bij een kraan een bordje met het opschrift Eau non potable (Geen drinkwater) is aangebracht, kan water uit flessen worden gebruikt, dat overal verkrijgbaar is.

  Wat is de gezelligste wijk in Parijs?

  Veelgestelde vragen – Wat is de beste buurt in Parijs voor budgetreizigers? Montmartre is een van de goedkoopste buurten van de stad voor budgetreizigers. Het is gelegen in het 18e arrondissement en biedt een aantal van de beste uitzichten over de hele stad (vooral bij zonsondergang).

  Wat is de beste wijk in Parijs voor gezinnen? Montparnasse is zowel rustig als betaalbaar, waardoor het een goede keuze is voor reizende gezinnen. Wat is de beste buurt in Parijs voor nieuwe bezoekers? Als je voor het eerst Parijs bezoekt, verblijf dan in Le Marais. Wat is de beste wijk in Parijs om te winkelen? Champs-Élysées is wereldberoemd om zijn luxe winkels.

  Je vindt hier de beste merken ter wereld. Het bevindt zich in het 8e arrondissement. Wat is over het algemeen de beste buurt in Parijs? Het Quartier Latin en Le Marais zijn mijn favoriete wijken in Parijs. Ze bieden allebei bezoekers veel te zien en te doen, plekken om te eten en te drinken en het zijn levendige, mooie buurten.

  Hoeveel kost een metro kaartje?

  Opbouw saldoreistarief – Het saldoreistarief bestaat uit twee onderdelen: het basistarief en het kilometertarief. Het basistarief wordt vanaf volgend jaar € 1,01. Dit basistarief is in heel Nederland gelijk. Voor de concessie Amsterdam (GVB) wordt het kilometertarief 17,9 cent.

  Jaar Tarievenindex
  2022 2,12%
  2021 0,91%
  2020 2,23%
  2019 2,84%
  2018 1,13%
  2017 0,38%
  2016 1,20%
  2015 1,14%

  Wat is Zone 1 en 2 Parijs?

  Dit is de indeling van de zones 1 tot en met 6: Zone 1 en 2: Wil je alleen in de binnenstad reizen, dan heb je voldoende aan kaarten die geldig zijn voor zone 1 en 2. Deze zones liggen binnen de ringweg rondom Parijs. Zone 3: Deze zone ligt direct aan de rand van de stad.

  Waar koop je een metrokaartje?

  Het is mogelijk om een los kaartje te kopen voor het openbaar vervoer. Dit kan van te voren in de 9292 app, bij een automaat of bij de chauffeur. Met de OV-chipkaart reis je op saldo of met een speciaal product in het stads- en streekvervoer in heel Nederland.

  Hoe lang blijven metrokaartjes Parijs geldig?

  21 handige tips voor de metro van Parijs Weekendje Parijs in het vooruitzicht? Dan ga je vast de metro gebruiken! Dit zijn handige dingen om te weten over de goedkoopste kaartjes, beruchte trucjes van zakkenrollers en fouten die je beter niet kunt maken Ken de metro van Parijs als je broekzak! Update! Het papieren metrokaartje is langzaam aan het verdwijnen in Parijs.

  • Je kunt nu al reizen op een oplaadbare OV-pas (Navigo Easy ) én sinds kort kun je ook digitale metrokaartjes kopen/presenteren op een Android-smartphone,
  • De gebruikers van een iPhone hebben deze mogelijkheid pas vanaf (halverwege) 2023.
  • Meer info in dit artikel: —– 1.
  • Nog voor maart 2023 een weekendje naar Parijs? Ons advies: koop zolang het kan nog een papieren carnet (pakket van 10 kaartjes/€20,30), want dat blijft – als je met meerderen reist – de goedkoopste en makkelijkste optie.

  Let alleen op, zijn deze papieren carnets enkel nog bij de grotere metrostations te krijgen en vanaf maart 2023 stopt de verkoop helemaal. Losse papieren kaartjes kosten €2,10.2. Je kunt ook alvast kiezen voor een (€17,90 plus eenmalig €2 voor de oplaadbare Navigo-pas ), maar het nadeel is dat deze pas tijdens de reis persoonlijk is, dus je kunt het carnet niet opdelen onder reisgenoten (iedereen een eigen kaart of Android-telefoon).3.

  • Voor kinderen jonger dan 4 jaar is de metro gratis.
  • Inderen van 4 jaar t/m 9 jaar mogen reizen met kaartjes met een tarif réduit (€9,46/10 stuks papier of €8,34 digitaal).4.
  • Papieren metrokaartje: bij je houden de hele rit! Voor het klassieke metrokaartje geldt dat je het voorin het draaipoortje steekt en – opletten – daarna moet je het kaartje er een stukje verderop, aan de bovenkant van de machine, ook weer uit trekken.

  Niet vergeten, want anders loop je tegen een gesloten stang aan. Daarna het metrokaartje ook niet kwijtraken of weggooien, op sommige stations heb je het weer nodig om de metro te verlaten, bovendien kun je onderweg op een controle stuiten. Oh en ook niet bij je muntgeld of je telefoon stoppen, want dan wist de magnetische strip. Hoe Werkt De Metro In Parijs 5. Dagkaarten zijn pas interessant als je de metro of bus meer dan 5x op dezelfde dag wilt gaan nemen. De goedkoopste optie is de Mobilis-dagkaart voor 1-2 zones (€8,45 volw) (papier) en de nieuwe digitale versie van dit abonnement de Navigo Jour (ook €8,45 + €2 voor de kaart).

  • Daarmee kom je in alle wijken van Parijs binnen de ringweg.6.
  • Als je een dagje op en neer wilt naar of Disneyland dan is de (€28,50 volw en €14,25 kinderen/dag) mogelijk interessant.
  • Je kunt deze dagkaart uit de automaat halen, maar let op, je moet wel eerst je naam en de datum invullen voor je hem gaat gebruiken! 7.

  Heb je bagage bij je? Schuif die altijd voor je uit bij het draaihekje en duw je tas of koffer erdoor. Dito voor kinderen: zij gaan altijd eerst, dan kan je ze nog helpen als er wat misgaat.8. Niet doen: rennen voor een bijna vertrekkende metro op het perron. Hoe Werkt De Metro In Parijs 9. Slim : spreek van tevoren af met je kinderen wat ze moeten doen als niet iedereen op tijd uit of in de metro kan stappen. Gebeurt vast niet, maar de paniek is een stuk minder groot als er toch iets misgaat.10. Als je op zoek bent naar een hotel in Parijs en je vergelijkt meerdere mogelijkheden, dit zijn de 2 handigste metrolijnen om in de buurt te hebben: metrolijn 1 (oost-westverbinding langs Champs-Elysées, Concorde, Tuilerieën, Louvre, Marais en Bastille) en metrolijn 4 (noord-zuidverbinding van Gare du Nord naar Saint-Germain-des-Prés en Montparnasse).11.

  Oppassen voor zakkenrollers, Het grootste risico loop je in de metro zelf vlak bij de deuren: dieven springen graag vlak na het sluitsignaal met hun buit naar buiten. Ook een bekende truc: iemand zorgt voor consternatie bij de draaipoortjes bij de ingang van de metro (ruzie, geveinsd probleem met het deurtje) en een mede-‘passagier’ vlak achter je steelt iets net voordat je door het hekje gaat.

  Een andere oplichterij om voor op te passen: de ‘dove’ meisjes die op diverse grote stations je handtekening én geld vragen voor het goede doel. En sinds kort zien we dat ook de (lange) wachtrij bij de metrokaart-oplaadautomaat bij Gare du Nord een geliefde spot is voor zakkenrollers. Hoe Werkt De Metro In Parijs REISTIP: wist je dat je in de Thalys in het barrijtuig alvast een metrokaartje kunt kopen? Zo hoef je niet in de rij te staan en kun je na aankomst meteen de metro pakken. Relaxed toch? In slechts 3 uur en 20 minuten zoef je van Amsterdam CS naar hartje Parijs.

  En vanaf de opstappplaatsen Schiphol of Rotterdam gaat het zelfs nog sneller. Het is ook de duurzaamste manier van reizen: minder CO2 dan met de auto én Thalys rijdt tegenwoordig op 100% groene stroom. Voor kinderen zijn er supervoordelige tickets (vanaf €15!) en in de eerste klas krijg je bij een Premium-tarief een maaltijd geserveerd.

  Meer weten? Kijk op (onderdeel van de Eurostar Groep) 12. Lijn 13 (Saint-Ouen-Gare Saint-Lazare-Montparnasse) is met stip de vervelendste metrolijn van Parijs, deze metro is berucht: altijd bomvol en lastig in te komen (vooral vanaf Saint-Ouen richting het centrum), dus vermijden als je kunt.13.

  Basisetiquette : weet dat je de klapstoeltjes bij de deuren alleen mag gebruiken als het rustig is in de metro. Zodra er veel mensen binnen komen hoor je op te staan om ruimte te maken. En sommige Parijzenaren zijn niet te beroerd om je daar streng op te wijzen 14. RATP, het gemeentelijk vervoersbedrijf van Parijs, heeft een handige gratis app voor smartphones : (hier op te halen voor en hier voor ).

  Een praktische app om uit te zoeken hoe je ergens snel komt, waar een metrohalte is en wat de openingstijden van een bezienswaardigheid zijn, zelfs waar je een Vélib-fiets vindt. Ook kun je via deze app digitale metrokaartjes kopen, mits je bij een loket al een gekocht hebt.15.

  • Online zoeken naar de ideale route? Check dan deze overzichtelijke Nederlandse waar je simpelweg je vertrek- en eindhalte invult om vervolgens de beste metro- reissuggestie te krijgen, weergegeven op een duidelijke kaart.16.
  • Het mooiste station van Parijs is Arts ét Métiers (lijn 11), dat eruitziet als de koperen binnenkant van een onderzeeër.

  Het onhandigste metrostation is Abbesses in Montmartre. Dat station ligt 36 meter onder de grond en heeft een kuitenbijtende trap van 140 treden (of een overvolle lift). Hoe Werkt De Metro In Parijs 17. Met één metrokaartje kunt je zo vaak overstappen als je wilt (in metro en RER), het blijft 1,5 uur geldig, Metrokaarten zijn ook te gebruiken in de bus, en ook dan mag je overstappen van één bus naar een andere bus binnen 1,5 uur. Heel suf alleen: je kunt niet overstappen van metro naar bus of andersom, daarvoor heb je 2 aparte kaartjes nodig.18.

  1. Heb je haast? Vermijd Châtelet-Les Halles en Montparnasse als stations om over te stappen, want de metrolijnen liggen hier ver uit elkaar en je moet er lange stukken lopen over een lopende band.19.
  2. Steppen is verboden in de metro! Heel handig, een step meenemen als je met kinderen naar Parijs gaat.
  3. Maar let op: je mag niet actief steppen, skaten of rolschaatsen in de metrogangen of op het perron, op straffe van €60 boete (en wij kennen toeristen die die boete ook echt gekregen hebben).

  De step in je hand dragen mag wel. Hoe Werkt De Metro In Parijs 20. De metrolijnen 2 en 6 rijden deels bovengronds en dat biedt een ander perspectief op de stad. Voor lijn 2 geldt dat voor de stations na halte Jaurès in oostelijke richting, voor lijn 6 vooral vanaf station Cambronne richting Passy (zie foto).,21. En ten slotte, ben je heel zwaar beladen met koffers ? Skip dan de metro en kies liever een taxi of een Uber Lange afstanden, veel trappen en bar weinig metrostations met liften of roltrappen: je zeult je een breuk in de zo mooie maar stokoude Parijse ondergrondse! Dit artikel is bijgewerk t in januari 2023, kijk voor de laatste informatie over metrotickets in Parijs ook op de,