Modern Delhi

Tips, Recommendations, Ideas

Waar Is Ali B Nu?

Waar Is Ali B Nu
Waarom het imago van Ali B in Nederland voor altijd verknoeid is: ‘Eén term keert altijd terug: seksueel roofdier’ Na de getuigenissen van seksueel overschrijdend gedrag tijdens opnames van The voice of Holland pakte rapper Ali B meteen zijn koffers en vluchtte hij naar Dubai.

Bijna een jaar later zit hij er nog altijd. Op 20 januari zet tv-maker Tim Hofman Nederland op zijn kop. In zijn programma BOOS getuigen verschillende kandidaten van The Voice of Holland over seksueel misbruik. Bandleider Jeroen Rietbergen, partner van presentatrice en actrice Linda de Mol, neemt prompt ontslag.

Hij bekent seksueel overschrijdend gedrag en machtsmisbruik. Ook tegen de voormalige Voice -coach en zanger Marco Borsato en regisseur Martijn N. zijn er aantijgingen, net als tegen jurylid en rapper Ali B (41). De populaire Marokkaans-Nederlandse zanger en presentator wordt van grensoverschrijdend gedrag en aanranding beschuldigd en een vroegere kandidate van The Voice beschuldigt hem ook van verkrachting.

 • The Voice of Holland wordt stopgezet.
 • In april zet justitie een strafonderzoek op.
 • Wat is er sindsdien gebeurd met Ali B, de ‘knuffelmarokkaan’ van Nederland? Eerst had hij een hekel aan die bijnaam, maar hij maakte er later een merk van door iedereen te knuffelen.
 • Hij zou nog altijd met zijn vrouw en kinderen in Dubai wonen’, weet imagodeskundige Zabeth van Veen.

‘Onlangs is hij net weer in Nederland gesignaleerd, af en toe duikt hij op in zijn voormalige woonplaats Almere. Ik denk dat zijn vertrek uit Nederland een logische zaak is, al is het maar om zijn kinderen te beschermen.’ Ali B lijkt te beseffen dat hij in Nederland zo goed als voltooid verleden tijd is.

 • Van Veen vindt het een verstandige keuze om uit de schijnwerpers te blijven: ‘Zolang de rechtbank hem niet veroordeeld heeft, is hij onschuldig.
 • Maar intussen heeft de bevolking hem wél veroordeeld.
 • En dat hij op Instagram alles keihard ontkent, zonder ook maar een kruimel sympathie voor de slachtoffers, maakt het er niet beter op.

Nederland is zó afgeknapt op Ali B. Hij laat zich beter niet zien.’ Voor het tumult rond The Voice losbarstte, stond Ali B niet alleen bekend vanwege zijn talenten in de showbusiness. Hij kaartte op eloquente wijze de vooroordelen aan over Marokkanen en moslims, en probeerde bruggen te slaan tussen de Nederlandse mentaliteit en de Marokkaanse jongerencultuur.

 1. In mijn ogen moet je het gewoon hebben over criminelen en niet-criminelen’, zei hij in 2003 tegen NRC,
 2. Afkomst is irrelevant.’ Dat nu net die attente, vriendelijke jongen een heel andere kant zou hebben, schokte de Nederlanders behoorlijk.
 3. Mensen zijn gedesillusioneerd en kwaad’, zegt Van Veen.
 4. Ali B kon niets fout doen.

Hij liet zien dat je het met hard werken en talent ver kon schoppen, ongeacht je achtergrond. Hij was meer dan een oppervlakkige entertainer, hij had de gave mensen samen te brengen. Maar door alles glashard te ontkennen, wellicht uit schaamte, en vervolgens op de vlucht te slaan, verliest hij alle geloofwaardigheid én dus ook zijn reputatie.

Als er in Nederland over hem gepraat wordt, keert één term altijd terug: seksueel roofdier. Net als Marco Borsato wordt hij op alle radiozenders geboycot. Hij heeft zijn inkomsten en zijn “vrienden” verloren.’ Ook Museum Madame Tussauds in Amsterdam heeft het wassen beeld van Ali B verwijderd. ‘De reputatie van Ali B is beschadigd, wat de gerechtelijke uitspraak ook wordt’, zegt Bart Maussen, coach en vertrouwenspersoon, gespecialiseerd in het opbouwen, herstellen en beschermen van reputaties.

‘Volgens de beeldvorming ís hij schuldig, vanwege de aangiftes. Niemand wil zich aan hem verbranden. Ik denk niet dat hij nog een platen- of ander contract zal krijgen.’ Aan de andere kant zijn Nederlanders best vergevingsgezind, weet de coach. ‘Ook al zijn het heel zware feiten, mensen zijn uiteindelijk wel bereid om iemand als Ali B te vergeven.

 • Maar dan moet hij wel het boetekleed aantrekken, als hij door de rechtbank schuldig wordt bevonden.
 • Hij moet zijn excuses aanbieden en tonen dat hij moeite doet om zijn leven te beteren.
 • Anders kan hij nooit een comeback maken.’ De strategie om in de luwte te blijven, is ook volgens Maussen de meest verstandige aanpak.
See also:  Wat Kost Viaplay Bij Ziggo?

‘Je zou denken dat elke “celebrity” die iets mispeuterd heeft, hetzelfde zou doen, maar dat is niet altijd het geval. Sommigen hebben een te groot ego en zullen nooit excuses aanbieden, maar dat zijn uitzonderingen. Anderen worden na een soort van rehabilitatieproces opnieuw in de armen gesloten.

Maar zo ver is Ali B nog lang niet.’ Dat de publieke opinie na de MeToo-beweging ontegenzeggelijk is veranderd, speelt ook niet in het voordeel van Ali B. ‘Tot zo’n vijf jaar geleden werd dit soort praktijken altijd wat onder het tapijt geschoven’, zegt Maussen. ‘In de showbizz beschermde iedereen elkaar.

Er komen nu zaken van seksueel misbruik boven die dertig jaar oud zijn. Dat zegt al veel over die bescherming. Bovendien werden slachtoffers niet of nauwelijks serieus genomen.’ Na MeToo is alles anders geworden, en dat is maar goed ook, vindt de coach.

 1. De rol van de slachtoffers wordt heel serieus genomen, ze hoeven zich absoluut niet te schamen.
 2. En als dader kom je er niet meer zomaar mee weg.’ Ook sociale media nemen nu een enorme plaats in.
 3. Mijn advies aan beroemdheden en eigenlijk aan iedereen? Besef dat iedere stap die je zet, wordt gevolgd.
 4. Maak je een online reservering voor een restaurant, dan liggen je gegevens bij wijze van spreken al op straat.

Je hele leven ligt bloot.’ The Voice heeft de bewustwording rond grensoverschrijdend gedrag in Nederland aangewakkerd. ‘De teneur is dat je je als slachtoffer absoluut móét uitspreken’, weet Maussen. ‘Ik heb twee slachtoffers begeleid. Juist omdat ze hun verhaal durfden te brengen, oogstten ze veel bewondering.

Waar is Ali B op dit moment?

‘Daar is hij weer!’ – Ali is recht voor zijn huis gefotografeerd, in de Almeerse Noorderplassen. “Daar issue weerrrr ?”, schrijft Yvonne op haar, “Ali B is voor het eerst na een half jaar weer terug in Nederland. Spionnen zagen hem al met de auto door Almere rijden, maar nu dan voor het eerst een fotootje met bewijs.” Wat zien we precies op die foto? “Aal staat hier voor zijn eigen huis samen met zijn zoon.

See also:  Hoe Werkt De Metro In Parijs?

Waarom wassenbeeld Ali B weg?

21-01-2022, 11.50 uur – Bezoekers van Madame Tussauds Amsterdam komen Marco Borsato voorlopig niet meer tegen. Het wassenbeeld van de beroemde zanger is weggehaald nu hij beschuldigd wordt van grensoverschrijdend gedrag, vertelt een woordvoerster aan Looopings. Rapper Ali Bouali, beter bekend als Ali B, was al langer niet meer te zien in de Amsterdamse attractie.

 • Borsato en Bouali liggen onder vuur naar aanleiding van verhalen over seksueel wangedrag en machtsmisbruik bij de RTL-shows The Voice of Holland en The Voice Kids.
 • Verschillende oud-kandidaten en andere betrokken meldden zich bij YouTube-programma BOOS van omroep BNNVARA, dat de misstanden donderdag aan de kaak stelde in een aflevering van bijna anderhalf uur.

Die is inmiddels ruim zeven miljoen keer bekeken. ZIE OOK Tegen de twee coaches zijn meerdere aangiftes gedaan. Borsato zou verscheidende personen hebben betast, waaronder minderjarige deelnemers van The Voice Kids. Boulai wordt onder meer beschuldigd van verkrachting.

Het Openbaar Ministerie was al bezig met een onderzoek naar Borsato, die zelf een tegenaangifte deed van smaad. Momenteel wordt bekeken of er een onderzoek nodig is naar aanleiding van de aangiftes tegen Ali B. Uitkomst Voor Madame Tussauds Amsterdam zijn de aantijgingen reden genoeg om bezoekers tot nader order niet meer te confronteren met Marco Borsato.

“De signalen en de maatschappelijke impact hiervan geven ons aanleiding op dit moment zijn beeld uit onze collectie te halen afwachtende van de uitkomst van zijn onderzoek”, meldt een voorlichtster in gesprek met Looopings. “Hij is tot die tijd niet voor het publiek te zien.” Ze benadrukt dat Ali B al veel langer geen onderdeel meer was van de toeristentrekpleister in de hoofdstad.

 1. Hij staat al jaren niet meer in de attractie.” Het beeld van Boulai dateert van december 2004.
 2. Hij zingt erover in zijn hit Leipe Mocro Flavour uit 2005.
 3. Nieuw beeld Borsato kreeg al in 1997 een eerste wassenbeeld.
 4. Toen dat na verloop van tijd niet meer leek, werd in 2015 een nieuw beeld onthuld.
 5. Dat was tot aan de huidige coronasluiting zichtbaar voor het publiek.

Madame Tussauds Amsterdam is sinds zondag 19 december 2021 dicht vanwege de landelijke coronamaatregelen. Het wassenbeeld van rapper Lil’ Kleine mag vooralsnog wel blijven staan. Hij zou eind 2019 betrokken zijn geweest bij een vechtpartij op het Rembrandtplein in Amsterdam.

 1. Die zaak wordt binnenkort inhoudelijk behandeld.
 2. Daarnaast werd de artiest, die eigenlijk Jorik Scholten heet, in maart vorig jaar op Ibiza gearresteerd na een incident met zijn verloofde.
 3. Uiteraard keuren wij dergelijke acties ook af, maar wachten wij het onderzoek en de uitspraak van de rechter af”, zegt Madame Tussauds daarover.

Meer Madame Tussauds Amsterdam Looopings op Facebook Looopings op Twitter : Madame Tussauds Amsterdam haalt wassenbeeld Marco Borsato weg, Ali B was al verdwenen

Wat is er met Ali B en Marco Borsato?

Ali B, Marco Borsato en Jeroen Rietbergen maakten zich schuldig aan seksueel grensoverschrijdend gedrag tijdens en rond de opnames van The Voice of Holland. Dat zeggen meerdere anonieme vrouwen in het YouTube-programma BOOS.

See also:  Welches Lied Ist Das Google?

Welke straf hangt Marco Borsato boven het hoofd?

Marco Borsato en zijn vrouw Leontien zitten in slechte papieren. Het stel heeft zijn jaarrekeningen niet ingeleverd en riskeert naast een hoge boete ook een celstraf. Dat meldt SBS6 Shownieuws. ivb Donderdag 3 januari 2008 om 00:00 Het gaat om documenten uit 2005.

Wat kost Marco Borsato per uur?

Mocht het de komende dagen wat minder wisselvallig zijn dan wordt het ongetwijfeld tijd voor een feestje. Wat is er dan leuker om een zanger op te laten draven? Wel moet je daar flink wat geld voor over hebben. – Weekblad Privé zocht de gemiddelde tarieven van Nederlandse artiesten uit om een optreden te verzorgen.

Zo vraagt Marco Borsato 27.000 euro voor een uur; Guus Meeuwis komt voor 7.000 euro minder. Ilse de Lange vraagt ruim 31.000 euro. De absolute koningin op het podium is Anouk. Die zou voor een privé-optreden 180.000 euro per uur vragen. Da’s omgerekend 50 euro per tel. Een tik goedkoper is dan bijvoorbeeld O’G3ne – die komen voor 7.500 euro een uur met z’n drieën.

Een complete band heb je met BLØF 60 minuten op je podium staan voor bijna 38.000 euro.

Wat kost Lil Kleine per uur?

Zoveel kost het om Lil Kleine op je feestje te krijgen Grote huizen, dure horloges, veel drank en extreme shopping sessies; Lil Kleine laat zijn geld flink rollen. Hij kan het eenvoudig betalen, want de rapper vraagt makkelijk 7.000 euro voor een optreden van 30 minuten! Een klein rekensommetje verder en we zien dat de rapper per maand bijna 140.000 euro binnenhaalt aan optredens. : Zoveel kost het om Lil Kleine op je feestje te krijgen

Wat kost Andre Hazes voor een half uur?

André Hazes – André Hazes scoort hit na hit. Hoe cool is het om deze zanger dan te boeken. Hij staat dertig minuutjes voor je op het podium voor een bedrag van 12.500 euro.

Welke bedrijven heeft Ali B?

Ali B – Gasten 2019-2020 – De Wereld Draait Door – BNNVARA

Q U 0-9 #

Ali B (voluit: Ali Bouali) is een Nederlandse rapper. Hij brak door met het album ‘Ali B Vertelt het Leven van de Straat’, met onder meer de single ‘Waar Gaat dit Heen?’. Echte bekendheid kreeg hij met het het nummer ‘Wat zou je doen?’ dat hij met Marco Borsato opnam.

 • Later bracht de rapper nog hits uit als ‘Leipe Mocro flavour’ en ‘Rampeneren’.
 • Hij begon met het verzinnen en maken van tv-programma’s als ‘De Flat van Ali B’ en in 2011 ‘Ali B op volle toeren’, waarin een rapper en een Nederlands popicoon een nummer van elkaar coveren.
 • Naast artiest is Ali B platenbaas en beheert hij zijn eigen management- en entertainmentbedrijf SPEC Entertainment.

Ook richtte hij in 2013 samen met Najib Amhali een eigen TV-productiehuis op, genaamd North Sea Camel. Als gastspreker stond hij meerdere keren samen op het podium met sprekers als Deepak Chopra, Stephen Covey en William McDonough. RSIN 8531 62 402 : Ali B – Gasten 2019-2020 – De Wereld Draait Door – BNNVARA