Modern Delhi

Tips, Recommendations, Ideas

Waar Komt Mijn Achternaam Vandaan?

Waar Komt Mijn Achternaam Vandaan
De herkomst en frequentie van je achternaam Benieuwd wat de herkomst is van jouw achternaam of hoe vaak deze in Nederland voorkomt? Via de Nederlandse Familienamenbank kun je precies achterhalen hoe vaak jouw achternaam voorkomt, maar ook hoe deze verspreid is binnen Nederland.

 1. Daarnaast biedt de namenbank veel achtergrondinformatie per achternaam.
 2. Via kun je grasduinen in zo’n 320.000 achternamen.
 3. Je kan daarbij achterhalen hoe vaak jouw achternaam voorkomt in Nederland, maar ook in welke provincies de hoogste concentratie is terug te vinden.
 4. Een simpele zoekactie laat zien dat de naam ‘’ slechts 186 keer voorkomt in Nederland, waarvan de meeste in de provincie Zuid-Holland wonen.

Zoek je op de naam ‘’ dan springt de teller in het rood en moet je vooral in Friesland op zoek naar naamgenoten.

Wat is de betekenis van mijn achternaam?

De familienaam of achternaam geeft aan tot welke familie een persoon behoort. Doorgaans gaat het daarbij om de familie in de mannelijke lijn. Familienamen zijn in de middeleeuwen ontstaan. Pas in de Franse tijd (België 1795 en Nederland 1811) werd het verplicht om ze te registreren bij de burgerlijke stand.

Waar komen onze familienamen vandaan?

Davidsfonds Zulte nodigt zondagmorgen professor Nederlandse Taalkunde Magda Devos uit naar zaal Knipperlicht. Zij behandelt het onderwerp ‘Waar komen onze familienamen vandaan?’ Eddy Lefevre Zaterdag 17 januari 2015 om 11:47 Er was een tijd dat mensen met één naam door het leven gingen.

Op de duur waren er binnen de gemeenschappen te veel mensen met dezelfde voornaam. Een onderscheiding drong zich op en dit gebeurde door een bijnaam toe te kennen. Al van in de middeleeuwen werden die bijnamen overgeërfd en zo ontstonden de familienamen. In een causerie zal prof. dr Magda Devos, ereprofessor van de Universiteit Gent, ingaan op de verscheidenheid en de herkomst van onze familienamen.

Ook uw familienaam kan verklaard worden. Aansluitend worden de prijzen uitgereikt aan de laureaten van de Junior Journalist-wedstrijd en is er receptie. Praktisch Wanneer: zondag 18 januari 2015 om 10 uur Waar: Parochiezaal Knipperlicht, Gaston Martensplein 5, 9870 Zulte Toegang: leden 4 euro – niet-leden 6 euro – kinderen gratis

Wie vond de achternaam uit?

Op 18 augustus 1811 werd iedereen in het Koninkrijk Holland door de regering van Napoleon Bonaparte opgeroepen om een achternaam te laten registreren bij het gemeentehuis. Dit was nieuw in Nederland. Want hoewel de meeste mensen in Nederland al wel een achternaam hadden, zorgde de Franse Keizer ervoor dat het in Nederland voor iedereen verplicht werd om een vaste achternaam te hebben.

Napoleon voerde in Nederland in 1810 de Code Civil in. Deze verzameling wetten was in Frankrijk al sinds 1804 van kracht. De Code Civil was een gevolg van het invoeren van de Burgerlijke Stand. Deze bestond in Frankrijk al vanaf 1796. In Nederland werd de Burgerlijke Stand in 1811 geïntroduceerd. Hierbij hoorde een bevolkingsregister waarin de nieuw geborenen, de sterfgevallen en de huwelijken moesten worden gemeld.

Het beste van IsGeschiedenis in je inbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief ! Helemaal niks missen? Volg ons op Facebook !

Waar komt je achternaam het meeste voor?

Leuk weetje: deze achternamen komen het meest voor in Arnhem – Achternamen, iedereen heeft er eentje. Of deze nou vaak voorkomt of niet, wat betekenen ze eigenlijk? Welke achternamen komen eigenlijk. Waar Komt Mijn Achternaam Vandaan

Als we dan inzoomen op de nummer 1: Jansen, komen we er hier achter dat deze naam het meest voorkomt in, uiteraard Nederland, op de voet gevolgd door Duitsland en Zuid-Afrika. Ook in de Verenigde Staten wonen heel veel ‘Jansens’. De nummer 2: Peters komt niet het meest voor in Nederland, maar in de Verenigde Staten. Op twee staat Duitsland en ons land volgt op de derde plaats.

Hoe zeldzaam is mijn achternaam?

Op de site forebears.io kun je checken of jij echt een speciale achternaam hebt of dat er nog duizenden mensen met jouw naam zijn. Hier kun je zien in welke landen jouw achternaam voorkomt en hoeveel mensen in totaal deze naam hebben.

Welke achternaam slavernijverleden?

Zinspelen op slaveneigenaar – Opmerkelijke familienamen waar we nog wel de Afrikaanse roots in kunnen ontdekken zijn Janga, Leito, Gumbs, Curiel, Doran, Obispo, Rojer, Arrindell, Hodge, Melfor en Wawoe. Dit is uitzonderlijk, omdat Afrikaanse tot slaaf gemaakten bij hun kerstening immers christelijke doopnamen kregen.

 • Namen als Winklaar, Hooi, Daal, De Windt, Geerman, Koeiman, Windster, Vrutaal, Thielman, De Palm, Werleman, Schoop, Boekhoudt, Meulens, Eisden, Schotborg, Paesch, Rasmijn, Plantijn, Koeks, Scharbaai, Roosberg en Toppenberg waren vrijwel onbekend in Nederland.
 • Sommige namen zinspelen op de naam van een voormalige slaveneigenaar.

Een goed voorbeeld is de naam Rooispruit voor een kind of spruit van een man genaamd Rojer. Surinamers en Antillianen met een achternaam die doet herinneren aan het slavernijverleden pleiten ervoor om deze gratis te laten veranderen, Veel gemeenten zetten daar inmiddels stappen in.

Wat is de oudste naam van Nederland?

Er wordt getwijfeld aan de juistheid van een of meer onderdelen van dit artikel. Raadpleeg de bijbehorende overlegpagina voor meer informatie en pas na controle desgewenst het artikel aan. Opgegeven reden: Artikel maakt hoofdzakelijk en selectief gebruik van twee verouderde Duitse bronnen uit de jaren 60 en 70, en mist huidige inzichten van de Nederlandse historische taalkunde Dit sjabloon is geplaatst op 10 maart 2016.
See also:  Hoe Lang Creatine Gebruiken?

Het Nederlands is doorheen zijn geschiedenis met verschillende namen aangeduid. Het oudste Nederlands werd aangeduid met vormen van het gereconstrueerde * þeudisk, zoals het Middelnederlandse ‘ Diets ‘. In de middeleeuwen en vroegmoderne tijd duidde men de volkstaal van de Nederlanden ook aan met de termen ‘Nederlands’, ‘ Nederduits ‘ en voor bepaalde regio’s ‘ Vlaams ‘ en ‘ Hollands ‘.

Wat is de meest Nederlandse achternaam?

Dijk is de meest voorkomende achternaam in Kampen volgens Telefoonboek.nl Waar Komt Mijn Achternaam Vandaan 5 juni 2019, 00:00 · leestijd 1 minuut KAMPEN – De achternamen Dijk, Weerd en Diender zijn de drie meest voorkomende achternamen in Kampen. Dat blijkt uit een onderzoekje van, Kampen is de grootste plaats in Noordwest-Overijssel. Doordat Kampen vroeger sterk gericht was op de IJssel en de Zuiderzee werd het in de dertiende eeuw gezien als een vissers- en handelsstad.

Meest voorkomende achternamen Bijzondere achternamen Top 20 meest voorkomende achternamen

De achternamen Dijk, Weerd en Diender zijn de drie meest voorkomende achternamen in Kampen. De top drie achternamen van Kampen verschilt van de drie meest voorkomende achternamen van Nederland. Jong, Jansen en de Vries zijn namelijk de meest voorkomende achternamen van Nederland.

Dijk is wel een veelvoorkomende naam en staat op de vijfde plaats van Nederland. Dijk wordt gezien als een adresnaam die verwijst naar een plek waar men vandaan kwam of een gebied of landgoed dat men bezat of beheerde. Weerd en Diender kunnen volgens de Nederlandse Familienamenbank gezien worden als beroepsnamen.

In de top 20 van meest voorkomende achternamen in Kampen staan de achternamen Sleurink (15) en Kanis (5). Deze namen komen buiten Kampen niet vaak voor in Nederland. Het zijn beide adresnamen die waarschijnlijk verwijzen naar een gebied in of in de buurt van Kampen.

 • Olk is ook een opvallende naam die naast Kampen veel voorkomt in het nabij gelegen Zwartewaterland.
 • Een andere bijzondere naam is Vinke, deze naam komt naast Kampen veel voor in Emmen en Enschede.
 • Staat uw naam in de top 20? Let op, deze top 20 is gebaseerd op het aantal vermeldingen op,1.Dijk 2. Weerd 3.

Diender 4. Bos 5. Kanis 6. Berg 7. Kolk 8. Mulder 9. Vos 10. Visscher 11. Boer 12. Vries 13. Jong 14. Bruggen 15. Sleurink 16. Veen 17. Post 18. Schilder 19. Smit 20. Vinke : Dijk is de meest voorkomende achternaam in Kampen volgens Telefoonboek.nl

Waarom hebben Spanjaarden 2 achternamen?

Waar komen de lange Spaanse namen vandaan | Taleninstituut Regina Coeli De achternamen van Spanjaarden zijn vaak van indrukwekkende lengte. Dat komt omdat iedereen bij geboorte de achternaam van zowel de vader als de moeder krijgt. De eerste achternaam is de naam van de vader, de tweede van de moeder.

Wat heeft Napoleon te maken met achternamen?

200 jaar achternamen, Napoleon bedankt! NOS Nieuws • donderdag 18 augustus 2011, 16:32 • Aangepast donderdag 18 augustus 2011, 17:08 Gefeliciteerd met je achternaam! Grote kans namelijk dat ie vandaag zijn officiële 200ste verjaardag viert. Het is namelijk precies twee eeuwen geleden dat de Franse overheerser Napoleon Bonaparte alle inwoners van Nederland hun achternaam liet registreren.

 • Vanzelfsprekend was het hebben van een achternaam enkele generaties geleden dus nog niet, al had 70 procent van de Nederlanders er in 1811 al wel een.
 • Achternamen die vaak zelfs al generaties lang bestonden.
 • Het 200-jarig jubileum is dus vooral een feestje van de burgerlijke stand.
 • Voor de registratie had men vooral in Zuid- en Midden-Nederland al achternamen.

Deze waren honderden jaren geleden ontstaan omdat er te veel mensen met dezelfde voornaam rondliepen. “Rond het jaar 1000 kregen veel mensen automatisch hun vaders naam erbij en vanuit het zuiden kwam het gebruik om er nog een familienaam aan toe te voegen”, zegt taalwetenschapper Gerrit Bloothooft van het Meertens Instituut.

 • Daarna werd het mode en deels ook noodzaak, omdat je in de steden zoveel mensen bij elkaar hebt.” Logisch allemaal.
 • Maar hoe komt het dan dat een kleine Franse generaal de geestelijk vader is van onze burgerlijke stand? “Napoleon had een wet uitgevaardigd dat achternamen verplicht werden”, zegt Bloothooft.

“Op die manier kon hij goed geld innen via de belasting en kon hij onder de armen makkelijker soldaten rekruteren.” We zijn nu 200 jaar verder en wat opvalt is dat een grote groep mensen netjes op zijn plek is blijven zitten. Bijna één op de vier Nederlanders woont namelijk nog in het gebied waar zijn of haar stamvader vandaan komt.

Vooral in Brabant, Limburg, Twente en de Achterhoek en visserplaatsjes als Katwijk, Volendam en Scheveningen heeft de afgelopen twee eeuwen weinig migratie plaatsgevonden. Dit soort triviale feitjes zijn makkelijk op te zoeken op de website familienamenbank.nl, van het Meertens Instituut waar Bloothooft voor werkt.

Een kleine zoektocht laat zien dat Napoleon nog altijd zijn sporen heeft achtergelaten, in Nederland lopen namelijk 69 Bonapartes rond. Deel artikel: : 200 jaar achternamen, Napoleon bedankt!

Waarom eindigen alle Kroatische namen op IC?

Varia rond de Kroaten zelf – Nationale symbolen zijn erg belangrijk voor veel Kroaten. Het karakteristieke roodwitte schaakbord patroon van het wapen (šahovnica) is in die zin belangrijker dan de rood wit blauwe nationale driekleur (het wapen zit ook in de vlag).

Van 1857 t/m 2001 hielden de emigratiegolven tussen 1890 en 1910 en in de 60er en 70er jaren de bevolkingsgroei niet tegen. De 3 oorlogen (beide wereldoorlogen en de vrijheidsoorlog 1991–1995) deden dat wel ( Demographics ). Het effect van de laatste oorlog was het grootst (Servokroaten die vertrokken), maar ook tussen 2001 en 2011 bleef de bevolking licht krimpen, m.n.

See also:  Welches Land Liefert Nicht Aus An Deutschland?

door natuurlijke afname (meer sterfte dan geboorte) en een vertrekoverschot. Bij de volkstelling van 2001 kwam men op 4,49 miljoen en in 2011 op 4,46m. Voor 1/1-2012 meldde Eurostat 4,40m inwoners (dichtheid: 78/km², EU 117/km²; Statistics ). Kroatië kent een geringe verstedelijking.

 1. In 2011 woonde 32,4% (EU15 49,5%, NLS 37,5%, NL 66%; BE 54%) in een gebied met meer dan 500 inwoners per km² en 48% in een gebied met minder dan 100/km² (NL 2%, BE 4%, EU15 19%, NLS 49%).
 2. De regioverschillen in dichtheid zijn groot; van 120 tot boven 200/ km² in het noorden en rond Split tot minder dan 30/ km² in de bergregio.

In 2011 telde men 3 plaatsen met meer dan 100.000 inwoners, 7 met meer dan 50.000 en slechts 120 met meer dan 1000 ( List ). Zagreb sprong er met 687.000, gevolgd door de kuststeden Split (165.000) en Rijeka 128.000. Daarna kwamen Osijek (84.000) in het oosten, kuststad Zadar (57.000), Pula op Istrië (53.000) en Slavonski-Brod in het zuidoosten (53.500).

Geen van deze 7 plaatsen heeft een stedenband binnen België of NL. Traditionele voor namen staan op de Kroatische roomse heiligenkalender ( Name ) en zijn Slavisch. Dito achternamen zijn zuid Slavisch en voor man en vrouw gelijk ( Croatian ). De meest voorkomende jongensnamen zijn Luka, Ivan, Marko, Philip en Karlo.

Ze waren in 2012 nog populair ( What ). Voor meisjes waren dit Lana, Lucija, Petra, Ana en Ema. Ook in 2012 werden Ema, Lucija en Lana nog veel gegeven. Meisjesnamen eindigen bijna altijd op a. De top5 van achternamen ( Most, klik op de naam voor meer info) zijn Horvat (22.200 keer), Kovačević (15.800), Babić (13.200), Marić (11.600) en Novak (11.400).

 • Roatische (en Servische) achternamen eindigen het vaakst op ić, dit is vergelijkbaar met sen in bijv.
 • Jansen of de s in Hermans en het betreft vaak een patroniem.
 • Ovačić (Smits) en is een voorbeeld van een beroepsachternaam (Kovač bestaat ook) en Debeljak van een bijnaam die achternaam werd.
 • Horvat” mag dan Hongaars lijken, maar is in feite een achternaam die verwijst naar de Kroatische afkomst, net als de achternaam Hvrat (Kroaat) die ook voorkomt.

Er zijn ook toponiemen; verwijzingen naar een plaats of streek. Ze eindigen nogal eens op “ec” zoals Zagorec (uit Hvratsko Zagorje, noordelijk van Zagreb).

Hoe origineel is mijn naam?

Do It Yourself Thursday: hoe vaak komt jouw voornaam voor? Lotte, Lieke, Lucas en Sem. een aantal voorbeelden van populaire jongens- en meisjesnamen op dit moment. Net zoals kleding- en foodtrends zijn ook onze voornamen modieus! Waar Komt Mijn Achternaam Vandaan Bron: nomi.bbforum.be In de jaren 40 werden er veel Maria’s geboren, de naam Karen was populair in de jaren 80 en in 2000 was Sanne de meest voorkomende meisjesnaam. Het Meertens Instituut houdt alle voornamen in een speciale databank bij. Door jouw voornaam op de in te vullen kun je precies terugvinden hoe populair jouw naam door de jaren heen is.

Wat is de minst voorkomende achternaam?

In de top 10.000 van familienamen op 01/01/2022 blijven namen zoals Peeters, Janssens en Maes het meest voorkomen in België. Deze top-3 geldt eveneens voor Vlaanderen, terwijl dat in Wallonië Dubois, Lambert en Martin is en in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest Diallo, Bah en Barry.

Hoe veel komt mijn naam voor?

Je naam zoeken – De eenvoudigste manier om te zien hoe vaak je naam voorkomt, is door je naam op te zoeken in de zoekbalk op de homepage, In sommige gevallen stuurt de zoekbalk je direct naar jouw naampagina. Maar als je bijvoorbeeld Bo heet, krijg je eerst nog allerlei namen te zien waar -bo- in voorkomt.

 • Een andere manier om namen te zoeken is door lekker door de lijsten te scrollen.
 • Begin bij jongensnamen, meisjesnamen of unisex namen,
 • Of kies je favoriete letter uit het alfabet.
 • Je kunt ook onze naamzoek-tool gebruiken, waarmee je kunt zoeken op de betekenis, het aantal letters of de oorsprong van een naam.

?? Tip: op deze pagina kun je bij ‘Namen ontdekken’ ook op de knop klikken voor een verrassingsnaam. Wie weet is dat wel jullie ultieme babynaam!

Wat is de meest zeldzame naam?

Zeldzame namen; alternatieven voor de populairste namen – We schreven in de introductie van dit artikel al over de prachtige namen die jaarlijks in de toplijsten staan. Wij speurden het internet af voor unieke varianten op de populairste namen, Noah wordt Yanoah Noah is een van de meest populaire unisex babynamen in Nederland.

 • Door slechts twee letters aan de naam toe te voegen, maak je een toffe naamvariant.
 • Je bent niet de enige die dit heeft ontdekt, maar gelukkig gingen maar weinig ouders je voor.
 • In Nederlands wonen 8 meisjes en 24 jongens met deze naam.
 • Emma wordt Maeve De klinkers van Emma komen overeen met de klinkers in de naam Maeve,

Maar de echte link tussen deze twee namen is de betekenis. Het razendpopulaire Emma betekent ‘groots’. De betekenis van Maeve is ‘bron van grote vreugde. Dit past natuurlijk ook perfect bij de geboorte van een kindje. En wanneer je de toffe Netflixserie Sex Education hebt gekeken, kende je de naam Maeve natuurlijk al! Daan wordt Danio Wanneer je jullie zoontje Daan noemt is de kans op naamgenootjes vrij groot.

See also:  In Welches Loch Kommt Das Tampon?

Deze kans is echter nihil wanneer je kiest voor Danio. Danio is een Hebreeuwse naam. De betekenis van deze zeldzame jongensnaam is onbekend. De afgelopen 10 jaar kregen minder dan 20 jongetjes deze naam. Mila wordt Mida Door slechts 1 klinker te veranderen, toveren we een van de populairste meisjesnamen om tot een uniek alternatief.

Mida is een van de meest zeldzame namen van Nederland. Er werd namelijk alleen in 2014 een meisje met de naam Mida geboren. Lucas wordt Ludo Als doorgewinterde GTST-fan is de naam Ludo voor jou misschien niet zo uniek. Maar wist je ook dat Ludo een afkorting is van Ludovicus ? Deze naam was vooral populair in de 90e eeuw.

Wat is een goede achternaam?

Lijst van meest voorkomende achternamen van Nederland

Naam Naamvorm
1 de Jong Afstammingsnaam
2 Jansen Afstammingsnaam, patroniem
3 de Vries Herkomstnaam
4 van den Berg, van de Berg, van der Berg Adresnaam

Wat is de meest voorkomende naam in de wereld?

Wereldwijd – Wereldwijd is de meest voorkomende naam Mohammed, al rekent men dan wel alle variaties ook mee, zoals Mohammad, Mohammed, Mohamed, Muhammed,Mahommed, Mehmed, Mehmet, Mahomet etc. Meer dan 15 miljoen mensen heten zo. Wil je weten hoe populair jouw naam is? Zoek het hier op!

Wat zijn slavernij namen?

Een slavennaam is een aan de slavernij gerelateerde roepnaam of familienaam ; de naam die een eigenaar of koloniaal ambtenaar heeft gegeven aan een slaafgemaakte. Gewoontes met betrekking tot naamgeving zijn plaats- en tijdgebonden. Vaak konden slavenhouders persoonlijke voorkeuren in de naamgeving tot uitdrukking brengen.

Wie was de grootste Nederlandse slavenhandelaar?

Van Brazilië naar Suriname – Het verlies van Brazilië was in eerste instantie een traumatische gebeurtenis voor Nederland. Het maakte pijnlijk duidelijk hoe verdeeld de provincies in de Republiek der Verenigde Nederlanden onderling eigenlijk waren. De Zeeuwen wilden graag doorvechten, maar het berekenende Amsterdam kreeg haar zin.

 1. Het verlies werd genomen en de militaire versterking voor de door Portugezen belegerde WIC-troepen in Recife kwam er niet.
 2. In Amsterdam wilde men zo snel mogelijk de schande van de nederlaag vergeten.
 3. Men ging zich bezighouden met een (niet lang daarna eveneens mislukte) kolonie in de Delaware en tussenhandel in de Atlantische wereld.

De Zeeuwen zinden nog wel op een revanche. Pleidooien voor een herovering waren tevergeefs, dus begon men te zoeken naar een ‘Tweede Brazilië.’ Eerst dachten Zeeuwse bestuurders dit op Tobago gevonden te hebben, maar in 1667 herkende men een Engelse kolonie aan de Surinamerivier als kanshebber.

Toen de Zeeuwen van Holland geen steun kregen voor hun nieuwe koloniale plannen, veroverden de Zeeuwen op eigen houtje Suriname op de Engelsen. Suriname werd daadwerkelijk een tweede Brazilië. Vluchtelingen uit Brazilië vonden er een veilig heenkomen om nieuwe plantages op te zetten. De handel in slaafgemaakten werd verder gereguleerd en algauw produceerde de kolonie miljoenen ponden suiker per jaar.

De slavernij en suikerproductie werden op Braziliaanse leest geschoeid. Men kopieerde wat men in Brazilië had geleerd. Waar Komt Mijn Achternaam Vandaan Links: een Tupiaanse vrouw met een plantage op de achtergrond. Rechts: een Mestiço man (een kind van een Europeaan en een inheemse). Albert Eckhout in opdracht van militair Johan Maurits, graaf van Nassau-Siegen, 1641.

Welk land is begonnen met de slavernij?

Portugezen stichten in de vijftiende eeuw de eerste Europese kolonies gebaseerd op slavernij: in suikerplantages langs de Afrikaanse kust en later ook op grote schaal in Brazilië.

Wat betekent de achternaam Heylen?

De naam Heylen is een metroniem van de verkorte vorm van de Germaanse voornaam Heila dat ‘heel’ en ‘ongedeerd’ betekent.

Wat is de betekenis van familie?

Familie in de zin van het geheel van personen met wie een bepaald persoon verbonden is door – Familie als het geheel van personen met wie een bepaald persoon verbonden is door wettelijke samenwoning, huwelijk, verwantschap en aanverwantschap. Dit is dus een heel persoonlijke benadering van wat familie is.

 1. Met dit soort familie houdt de wet onrechtstreeks rekening mee via de hier boven genoemde instellingen.
 2. Soms verwijst de wet ook rechtstreeks naar het familiebegrip, echter zal bijna altijd in deze gevallen de “familie” niet worden beschouwd al een groep.
 3. Heeft u nog vragen? Contacteert u dan gerust de advocaten van Wanted Law.

Onze advocaten staan klaar om u te helpen.

Hoe origineel is mijn naam?

Do It Yourself Thursday: hoe vaak komt jouw voornaam voor? Lotte, Lieke, Lucas en Sem. een aantal voorbeelden van populaire jongens- en meisjesnamen op dit moment. Net zoals kleding- en foodtrends zijn ook onze voornamen modieus! Waar Komt Mijn Achternaam Vandaan Bron: nomi.bbforum.be In de jaren 40 werden er veel Maria’s geboren, de naam Karen was populair in de jaren 80 en in 2000 was Sanne de meest voorkomende meisjesnaam. Het Meertens Instituut houdt alle voornamen in een speciale databank bij. Door jouw voornaam op de in te vullen kun je precies terugvinden hoe populair jouw naam door de jaren heen is.

Wie is mijn familie?

Ga naar de website WieWasWie of één van de databases die het CBG heeft ontsloten. Hier kun je geboorteaktes, huwelijksaktes en overlijdensberichten vinden van personen met jouw familienaam.