Modern Delhi

Tips, Recommendations, Ideas

10-Rittenkaart De Lijn Waar Kopen?

10-Rittenkaart De Lijn Waar Kopen?

Ben je op zoek naar een handige manier om met het openbaar vervoer te reizen in Vlaanderen? Dan is een 10-Rittenkaart van De Lijn een goede optie. Met deze kaart kan je tien ritten maken binnen een bepaalde periode en het is een voordelige keuze voor regelmatige reizigers.

Maar waar kan je eigenlijk zo’n 10-Rittenkaart van De Lijn kopen? Gelukkig zijn er meerdere mogelijkheden. Ten eerste kan je terecht bij de verschillende voorverkooppunten verspreid over heel Vlaanderen. Dit zijn onder andere krantenwinkels, supermarkten en postkantoren. Je herkent deze voorverkooppunten aan het ‘De Lijn’-logo.

Een andere optie is om je 10-Rittenkaart online aan te schaffen via de website van De Lijn. Hier kan je de kaart eenvoudig bestellen en betalen met verschillende betaalmethoden. Vervolgens krijg je de kaart thuisgestuurd, waardoor je niet meer langs een fysiek verkooppunt hoeft te gaan.

Let op: houd er rekening mee dat je je 10-Rittenkaart moet valideren bij elke rit die je maakt. Dit kan eenvoudig door de kaart tegen de kaartlezer in de bus of tram te houden. Zo kan je zorgeloos gebruik maken van het openbaar vervoer.

Of je nu liever naar een fysiek verkooppunt gaat of je 10-Rittenkaart online bestelt, bij De Lijn zijn er genoeg mogelijkheden om jouw 10-Rittenkaart te kopen. Zo kan je op een gemakkelijke en voordelige manier gebruik maken van het uitgebreide openbaar vervoer netwerk in Vlaanderen.

Waar kan je een 10-Rittenkaart De Lijn kopen?

Als je regelmatig met De Lijn reist, kan een 10-Rittenkaart een handige en voordelige optie zijn. Met deze kaart kan je 10 keer gebruik maken van het openbaar vervoer van De Lijn binnen een bepaalde zone. Maar waar kan je zo’n 10-Rittenkaart kopen?

Je kan een 10-Rittenkaart van De Lijn op verschillende plaatsen kopen. Hier zijn enkele opties:

 • Bij de Lijnwinkel: De Lijn heeft verschillende Lijnwinkels verspreid over heel Vlaanderen. In deze winkels kan je terecht voor informatie en het kopen van vervoersbewijzen, waaronder de 10-Rittenkaart.
 • Online: Je kan ook een 10-Rittenkaart van De Lijn online kopen. Op de website van De Lijn kan je eenvoudig een kaart bestellen en thuis laten bezorgen.
 • Via de app: De Lijn heeft ook een handige app waarin je vervoersbewijzen kan kopen. Met de app kan je snel en gemakkelijk een 10-Rittenkaart aanschaffen en meteen gebruiken.

Het is belangrijk om te weten dat de 10-Rittenkaart niet verkrijgbaar is bij de chauffeur in de bus of tram. Je moet dus vooraf een kaart aanschaffen voordat je gebruik kunt maken van het openbaar vervoer van De Lijn.

Daarnaast kan je de 10-Rittenkaart ook gebruiken op de bussen en trams van andere vervoersmaatschappijen, zoals MIVB in Brussel of TEC in Wallonië.

Met een 10-Rittenkaart van De Lijn kan je dus eenvoudig en voordelig reizen met het openbaar vervoer. Zorg er wel voor dat je de kaart op tijd koopt, zodat je altijd kunt reizen wanneer je wilt!

Informatie over De Lijn

De Lijn is de naam voor het openbaar vervoersbedrijf in Vlaanderen, België. Het bedrijf is verantwoordelijk voor het aanbieden van bus- en tramdiensten in de regio.

Dienstregeling

De Lijn heeft een uitgebreid netwerk van bus- en tramlijnen die verschillende steden en dorpen in Vlaanderen met elkaar verbinden. De dienstregeling varieert per lijn en kan worden geraadpleegd op de website van De Lijn of via de mobiele app.

Tickets en tarieven

Om gebruik te maken van de diensten van De Lijn, moet je in het bezit zijn van een geldig ticket. Er zijn verschillende soorten tickets beschikbaar, zoals enkele ritten, dagpassen en abonnementen. De prijs van tickets varieert afhankelijk van de afstand en het soort ticket.

Tickets kunnen worden gekocht bij verkooppunten zoals stations, de Lijnwinkel en bij sommige chauffeurs. Daarnaast zijn er ook kaartautomaten beschikbaar op sommige haltes.

10-Rittenkaart De Lijn

Een 10-Rittenkaart De Lijn is een handige optie voor mensen die regelmatig met De Lijn reizen. Deze kaart biedt de mogelijkheid om 10 ritten te maken voor een voordeliger tarief dan het kopen van losse tickets. De 10-Rittenkaart is online te koop op de website van De Lijn, bij verkooppunten en in de Lijnwinkel.

Abonnementen

Voor frequent reizigers biedt De Lijn ook abonnementen aan. Er zijn verschillende soorten abonnementen beschikbaar, zoals een maandabonnement, een jaarabonnement en een Buzzy Pazz voor jongeren. Met een abonnement kun je onbeperkt reizen binnen het geldigheidsgebied en het aantal zones op het abonnement.

See also:  Bionera Mos Crème Waar Te Koop?

Extra services

Naast bus- en tramdiensten biedt De Lijn ook enkele extra services aan, zoals de belbus, nachtbus en vervoer voor personen met beperkte mobiliteit. Deze services zijn beschikbaar in specifieke regio’s en kunnen vooraf worden gereserveerd.

Contactgegevens
Website https://www.delijn.be/
Klantenservice De Lijn: 070 22 02 00

Voordelen van een 10-Rittenkaart

Een 10-Rittenkaart van De Lijn heeft verschillende voordelen voor gebruikers van het openbaar vervoer in Vlaanderen. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

 1. Economisch: Met een 10-Rittenkaart kun je meerdere ritten maken tegen een voordelig tarief. In vergelijking met het aanschaffen van individuele tickets bespaar je geld op de lange termijn.
 2. Gemak: Met een 10-Rittenkaart hoef je niet elke keer een apart ticket te kopen. Je hebt altijd een voorraadje ritten bij de hand, wat handig is als je regelmatig met De Lijn reist.
 3. Flexibiliteit: Een 10-Rittenkaart is niet gebonden aan een bepaalde persoon en kan door meerdere mensen worden gebruikt. Dit maakt het handig als je de kaart wilt delen met vrienden, familie of collega’s.
 4. Milieuvriendelijk: Door gebruik te maken van het openbaar vervoer draag je bij aan een beter milieu. Met een 10-Rittenkaart moedig je jezelf aan om vaker het openbaar vervoer te gebruiken in plaats van een eigen auto te nemen.
 5. Geldigheid: Een 10-Rittenkaart van De Lijn is geldig op alle bussen en trams binnen het De Lijn-netwerk in Vlaanderen. Je kunt de kaart dus gebruiken voor al je ritten, ongeacht de bestemming.

Met een 10-Rittenkaart geniet je dus van financiële besparingen, gemak, flexibiliteit en draag je bij aan een beter milieu. Het is een handige en duurzame optie voor regelmatige gebruikers van het openbaar vervoer in Vlaanderen.

Verkooppunten van De Lijn

Waar kan je een 10-Rittenkaart van De Lijn kopen?

Waar kan je een 10-Rittenkaart van De Lijn kopen?

Je kunt een 10-Rittenkaart van De Lijn op verschillende plaatsen kopen:

 • Verkooppunten in verschillende steden: Je kunt een 10-Rittenkaart kopen bij verschillende verkooppunten in steden waar De Lijn actief is. Dit kunnen bijvoorbeeld kiosken, supermarkten of tabakswinkels zijn. Een lijst van verkooppunten bij jou in de buurt kun je vinden op de website van De Lijn.
 • Online: Je kunt een 10-Rittenkaart ook online kopen via de website van De Lijn. Hier kun je eenvoudig een kaart bestellen en betalen met verschillende betaalmethoden, zoals iDeal of creditcard. Vervolgens wordt de kaart bij je thuisbezorgd.
 • De Lijnwinkel: In grote steden zoals Antwerpen en Gent heeft De Lijn een eigen winkel waar je verschillende vervoersbewijzen, waaronder de 10-Rittenkaart, kunt kopen. In deze winkels kun je ook terecht voor informatie en advies over het gebruik van het openbaar vervoer.

Het is handig om vooraf te controleren welke verkooppunten beschikbaar zijn en wat de openingstijden van de verkooppunten zijn, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Wat zijn de voordelen van een 10-Rittenkaart?

Een 10-Rittenkaart van De Lijn heeft verschillende voordelen:

 • Kostenbesparend: Met een 10-Rittenkaart betaal je minder per rit dan wanneer je losse vervoersbewijzen zou kopen. Dit kan flink besparen op je reiskosten, vooral als je regelmatig gebruik maakt van het openbaar vervoer.
 • Flexibiliteit: Met een 10-Rittenkaart kun je op verschillende dagen en tijden reizen. Je hoeft dus niet telkens een nieuw ticket te kopen en kunt gemakkelijk gebruik maken van het openbaar vervoer wanneer het jou uitkomt.
 • Veelzijdigheid: Een 10-Rittenkaart is geldig voor zowel tram- als busritten binnen het netwerk van De Lijn. Dit betekent dat je de kaart kunt gebruiken voor diverse vervoersmiddelen en bestemmingen.

Het gebruik van een 10-Rittenkaart is dus een handige en voordelige optie als je regelmatig gebruik maakt van het openbaar vervoer van De Lijn.

Loket op stations

Een van de meest handige manieren om een 10-Rittenkaart voor De Lijn te kopen, is door langs te gaan bij een loket op een van de stations in Vlaanderen. Hieronder vind je een lijst met enkele stations waar je een 10-Rittenkaart kunt kopen:

 • Antwerpen-Centraal
 • Gent-Sint-Pieters
 • Brussel-Centraal
 • Hasselt
 • Leuven

Op deze stations zijn er speciale loketten aanwezig waar je terecht kunt voor al je vragen over het openbaar vervoer en het kopen van tickets. Het personeel helpt je graag verder en zal je voorzien van de benodigde informatie en formulieren.

See also:  Waar Koop Je Air Up?

Houd er rekening mee dat de openingstijden van de loketten kunnen variëren. Het is daarom verstandig om vooraf de openingstijden te controleren, zodat je niet voor een gesloten deur komt te staan.

Daarnaast is het belangrijk om te weten dat je bij de loketten kunt betalen met contant geld. Zorg er dus voor dat je voldoende geld bij je hebt om een 10-Rittenkaart te kopen. Ook is het mogelijk om te betalen met een bankkaart of creditcard.

Bij het loket kun je aangeven dat je een 10-Rittenkaart wilt kopen. Het personeel zal je vervolgens de benodigde formulieren geven en je verder helpen met het invullen hiervan. Zodra alles is ingevuld, kun je de 10-Rittenkaart direct mee naar huis nemen en gebruiken voor je reizen met De Lijn.

Online aankoop via de website

Het is mogelijk om een 10-Rittenkaart van De Lijn online te kopen via hun officiële website. Deze optie biedt gemak en flexibiliteit voor reizigers die graag vooraf hun rittenkaart willen aanschaffen. Hier zijn de stappen om online een 10-Rittenkaart te kopen:

 1. Bezoek de website van De Lijn.
 2. Selecteer de optie voor het kopen van een 10-Rittenkaart.
 3. Voer de benodigde gegevens in, zoals je naam, adres en contactgegevens.
 4. Kies het aantal 10-Rittenkaarten dat je wilt kopen.
 5. Selecteer een betaalmethode en voltooi de betaling.
 6. Ontvang een bevestiging van je aankoop via e-mail.
 7. Als je een smartphone hebt, is het ook mogelijk om de 10-Rittenkaart in de De Lijn-app te laden. Op deze manier heb je de rittenkaart altijd bij de hand.

Houd er rekening mee dat je misschien een account moet aanmaken of inloggen om een 10-Rittenkaart online te kopen. Zorg ervoor dat je de juiste gegevens verstrekt en de instructies op de website volgt. Online aankopen bieden het voordeel van gemak en flexibiliteit, en ze kunnen vaak worden gedaan op elk moment dat het jou uitkomt.

Let op dat je mogelijk een printer nodig hebt om de tickets af te drukken als je geen gebruik maakt van de De Lijn-app. Controleer de instructies op de website van De Lijn voor meer informatie over het afhalen en gebruiken van je 10-Rittenkaart nadat je deze online hebt gekocht.

Mobiele app van De Lijn

Met de mobiele app van De Lijn kun je gemakkelijk en snel je rittenkaart aanschaffen en gebruiken. De app is beschikbaar voor zowel Android als iOS. Hier zijn enkele functies die de app biedt:

1. Rittenkaarten kopen

Met de app kun je eenvoudig een 10-Rittenkaart van De Lijn aanschaffen. Je kunt de kaart betalen met verschillende betaalmethoden, zoals creditcard of Bancontact. Zodra je de kaart hebt gekocht, wordt deze automatisch aan je account gekoppeld en kun je deze gemakkelijk gebruiken.

2. Ritten plannen

Met de app kun je ook je ritten plannen. Je kunt je vertrekpunt en bestemming invoeren en de app geeft je de beste route en de geschatte aankomsttijd. Dit is handig als je onderweg bent en wilt weten welke bus of tram je moet nemen.

3. Real-time updates

3. Real-time updates

De app biedt ook real-time updates over de locaties van bussen en trams. Je kunt zien hoe lang het duurt voordat je bus arriveert en of er vertragingen zijn. Op deze manier kun je je reis plannen op basis van de meest actuele informatie.

4. Favorieten opslaan

Met de app kun je ook je favoriete haltes opslaan, zodat je ze gemakkelijk kunt terugvinden. Je kunt bijvoorbeeld je thuis- en werkhaltes toevoegen, zodat je snel kunt zien wanneer de volgende bus of tram arriveert.

5. Ticketcontrole

Wanneer je een rittenkaart hebt gekocht via de app, hoef je geen fysiek ticket meer te tonen tijdens een ticketcontrole. Je kunt eenvoudig je digitale kaart laten zien in de app en deze wordt gescand door de controleur.

Al met al is de mobiele app van De Lijn een handige tool voor het plannen en gebruiken van je rittenkaart. Het maakt reizen met het openbaar vervoer eenvoudiger en efficiënter.

Kiosken

Je kunt een 10-Rittenkaart van De Lijn kopen bij verschillende kiosken verspreid over Vlaanderen. Hieronder vind je een lijst van kiosken waar je deze kaart kunt kopen:

 • Kiosk in het centrum van Antwerpen
 • Kiosk op het treinstation van Brussel-Zuid
 • Kiosk in het winkelgebied van Gent
 • Kiosk in het winkelcentrum van Leuven
 • Kiosk in het stadscentrum van Mechelen
See also:  Waar Woont Celine En Michiel?

Zorg ervoor dat je contant geld of een bankpas bij je hebt, omdat de meeste kiosken geen creditcards accepteren.

Automaten in voertuigen

Wat zijn automaten in voertuigen?

Automaten in voertuigen zijn machines die worden gebruikt om verschillende producten of diensten aan te bieden aan passagiers tijdens hun rit met het openbaar vervoer. Deze automaten zijn geïnstalleerd in bussen, trams en treinen en stellen passagiers in staat om bijvoorbeeld tickets, kaartjes of snacks te kopen.

Wat bieden de automaten aan?

De automaten in voertuigen bieden verschillende producten en diensten aan, afhankelijk van het type en de locatie van het voertuig. Enkele veelvoorkomende voorbeelden zijn:

 • Ticketautomaten: Deze automaten laten passagiers toe om tickets voor het openbaar vervoer te kopen. Ze accepteren contant geld, bankpassen en creditcards.
 • Kaartautomaten: Deze automaten bieden passagiers de mogelijkheid om prepaid-kaarten te kopen voor langeafstandsreizen of specifieke trajecten.
 • Snackautomaten: Deze automaten verkopen snacks, drankjes en andere consumptieartikelen aan passagiers.

Hoe werken de automaten?

De werking van de automaten in voertuigen kan variëren, maar over het algemeen volgen ze een vergelijkbaar proces:

 1. De passagier selecteert het gewenste product of de gewenste dienst op het touchscreen of met fysieke knoppen.
 2. De passagier betaalt voor het product of de dienst met contant geld of elektronische betaalmiddelen.
 3. De automaat geeft een ticket, kaartje of ander bewijs van aankoop af, samen met eventuele wisselgeld.
 4. De passagier neemt het aangekochte product of de dienst mee en kan de rit vervolgen.

Voordelen van automaten in voertuigen

Automaten in voertuigen bieden verschillende voordelen voor passagiers en openbaar vervoersbedrijven:

 • Gemak: Passagiers kunnen gemakkelijk tickets kopen of andere diensten gebruiken tijdens hun rit, zonder extra tussenstops te hoeven maken.
 • Tijdswinst: Automaten in voertuigen verminderen de tijd die nodig is voor het afhandelen van transacties, waardoor de doorstroming in het voertuig wordt verbeterd.
 • 24/7 toegang: Passagiers kunnen op elk moment van de dag gebruik maken van de automaten, zelfs wanneer er geen kassa’s of loketten open zijn.
 • Extra inkomstenbron: Voor het openbaar vervoersbedrijf kunnen automaten extra inkomsten genereren door de verkoop van producten en diensten.

Conclusie

Automaten in voertuigen spelen een belangrijke rol in het bieden van gemak en efficiëntie aan passagiers tijdens hun rit met het openbaar vervoer. Ze bieden een breed scala aan producten en diensten, waaronder tickets, kaartjes en snacks. Door het gebruik van automaten kunnen passagiers snel en gemakkelijk hun aankopen doen, terwijl openbaar vervoersbedrijven extra inkomsten kunnen genereren.

Vraag en antwoord:

Waar kan ik een 10-Rittenkaart van De Lijn kopen?

Je kunt een 10-Rittenkaart van De Lijn kopen op verschillende plaatsen. Je kunt terecht bij de Lijnwinkels, waar je de kaart kunt kopen en meteen kunt gebruiken. Daarnaast kun je ook terecht bij de voorverkooppunten, zoals krantenwinkels en supermarkten. Ook online kun je de 10-Rittenkaart kopen via de website van De Lijn.

Kan ik een 10-Rittenkaart ook kopen bij een buschauffeur?

Nee, je kunt geen 10-Rittenkaart kopen bij een buschauffeur. Je moet de kaart van tevoren kopen bij een Lijnwinkel, voorverkooppunt of online via de website van De Lijn.

Kan ik een 10-Rittenkaart gebruiken voor zowel de tram als de bus?

Ja, je kunt een 10-Rittenkaart gebruiken voor zowel de tram als de bus. De kaart is geldig op het hele netwerk van De Lijn in Vlaanderen.

Hoeveel kost een 10-Rittenkaart van De Lijn?

Een 10-Rittenkaart van De Lijn kost 22 euro. Met deze kaart kun je 10 ritten maken binnen de stad of regio waarin je de kaart hebt gekocht.

Hoe lang is een 10-Rittenkaart geldig?

Een 10-Rittenkaart van De Lijn is geldig tot het einde van het jaar waarin je de kaart hebt gekocht. Deze kaart heeft dus een geldigheidsduur van ongeveer 1 jaar.

Kan ik een 10-Rittenkaart delen met andere personen?

Nee, een 10-Rittenkaart is persoonsgebonden en kan niet gedeeld worden met andere personen. Je kunt de kaart alleen gebruiken voor je eigen reizen.