Modern Delhi

Tips, Recommendations, Ideas

Waar Drank Kopen In Luxemburg?

Waar Drank Kopen In Luxemburg?

Als je op zoek bent naar plekken om drank te kopen in Luxemburg, ben je op de juiste plek. Luxemburg staat bekend om zijn uitgebreide aanbod van alcoholische dranken, variërend van wijnen tot sterke dranken. Of je nu een lokale specialiteit wilt proeven of een internationaal merk wilt kopen, Luxemburg heeft opties voor elke smaak.

Een van de beste plekken om alcohol te kopen in Luxemburg is bij de supermarkten. Grote winkelketens zoals Cactus en Auchan hebben een breed scala aan dranken, inclusief lokale wijnen en sterke dranken. Deze supermarkten bieden vaak ook speciale aanbiedingen en kortingen, waardoor het een voordelige optie is om je favoriete dranken in te slaan.

Daarnaast zijn er ook gespecialiseerde drankwinkels, zoals “La Cave des Vignerons” in Remich, die zich richten op wijnen en sterke dranken van hoge kwaliteit. Deze winkels hebben een uitgebreide selectie van zowel lokale als internationale merken en bieden vaak ook proeverijen aan, zodat je de dranken kunt uitproberen voordat je ze koopt.

Tenslotte is er nog de mogelijkheid om drank te kopen bij de lokale markten en producenten. In Luxemburg zijn er verschillende markten waar boeren en lokale producenten hun producten verkopen, waaronder wijnen en likeuren. Hier kun je vaak unieke, ambachtelijke producten vinden die niet in de supermarkten verkrijgbaar zijn.

Al met al biedt Luxemburg een breed scala aan mogelijkheden om alcohol te kopen. Of je nu op zoek bent naar lokale specialiteiten of internationale merken, je zult zeker vinden wat je zoekt in de supermarkten, gespecialiseerde drankwinkels en lokale markten. Vergeet niet om verantwoordelijk te consumeren en de lokale wetten en regelgeving met betrekking tot alcoholgebruik in acht te nemen.

Waar Drank Kopen In Luxemburg?

Grotere supermarkten

Een van de beste plekken om drank te kopen in Luxemburg zijn de grotere supermarkten. Hier vind je een breed scala aan alcoholische dranken, zoals bier, wijn, sterke drank en likeuren. Enkele bekende supermarktketens in Luxemburg zijn Cactus, Delhaize en Auchan. Deze supermarkten hebben meestal een aparte sectie met alcoholische dranken waar je gemakkelijk kunt vinden wat je zoekt.

Gespecialiseerde drankwinkels

Als je op zoek bent naar meer specifieke en exclusieve dranken, kun je terecht bij gespecialiseerde drankwinkels. Deze winkels hebben vaak een uitgebreide selectie aan wijnen, whisky’s, cognacs en andere premium alcoholische dranken. Een bekende drankwinkel in Luxemburg is bijvoorbeeld “Vins & Crémants Poll-Fabaire” in Remich.

Online winkels

Online winkels bieden ook een handige manier om alcohol te kopen in Luxemburg. Verschillende websites bieden een breed assortiment aan dranken die je gemakkelijk kunt bestellen en laten bezorgen bij je thuis. Enkele populaire online drankwinkels in Luxemburg zijn “Drinks.lu” en “Luxembourg Drinks”.

Tankenstations aan de grens

Aangezien Luxemburg een populaire bestemming is voor mensen die goedkope alcohol willen kopen, zijn er ook enkele tankstations aan de grens die alcoholische dranken verkopen. Deze tankstations hebben vaak een ruime keuze aan bier, wijn en sterke dranken tegen voordelige prijzen. Let wel op de openingstijden, aangezien sommige tankstations alleen alcohol verkopen op bepaalde tijden van de dag.

Taxfree winkels op de luchthaven

Als je Luxemburg verlaat via de luchthaven, kun je profiteren van de taxfree winkels. Hier kun je alcoholische dranken kopen zonder de gebruikelijke belastingen te betalen. Deze winkels bieden vaak een breed assortiment aan dranken, variërend van lokale specialiteiten tot internationale merken.

Prijsvergelijking van enkele populaire dranken in Luxemburg
Drank Gemiddelde prijs in Luxemburg
Bier (0,5 liter fles) €1,50
Fles wijn (750 ml) €5 – €10
Fles whisky (700 ml) €20 – €50

Opgemerkt moet worden dat de prijzen kunnen variëren, afhankelijk van het merk en de locatie waar je je drank koopt. Het is ook belangrijk om te weten dat het kopen van alcoholische dranken in Luxemburg beperkt kan zijn tot bepaalde tijden van de dag, zoals vanaf 18 jaar en na een bepaald uur ‘s avonds.

Ontdek De Beste Plekken Om Alcohol Te Kopen

Luxemburg Stad

Luxemburg Stad heeft verschillende plaatsen waar je alcohol kunt kopen. Een populaire plek is de hoofdstraat, Avenue de la Liberté. Hier vind je vele winkels en supermarkten waar je diverse soorten alcoholische dranken kunt kopen, zoals wijn, bier, sterke drank en likeuren.

Een andere populaire plek om alcohol te kopen in Luxemburg Stad is de Rue des Capucins. Deze straat staat bekend om zijn vele wijnwinkels en gespecialiseerde winkels waar je een breed scala aan wijnen kunt vinden.

Esch-sur-Alzette

Esch-sur-Alzette, een stad in het zuiden van Luxemburg, biedt ook verschillende mogelijkheden om alcohol te kopen. In het stadscentrum vind je verschillende supermarkten en drankwinkels waar je gemakkelijk je favoriete alcoholische dranken kunt kopen.

Wormeldange

Als je geïnteresseerd bent in het kopen van wijn, dan is Wormeldange zeker een bezoek waard. Deze stad, gelegen aan de Moezel, staat bekend om zijn wijnproductie en biedt verschillende wijnhuizen en wijnwinkels waar je lokale wijnen kunt kopen.

Supermarkten en Winkels

Naast de specifieke plaatsen die hierboven zijn genoemd, kun je ook alcohol kopen bij de vele supermarkten en winkels in Luxemburg. Grote supermarktketens zoals Cactus, Delhaize en Auchan hebben een breed assortiment aan alcoholische dranken. Daarnaast vind je in veel steden en dorpen lokale slijterijen en wijnwinkels waar je een unieke selectie van dranken kunt vinden.

Het is belangrijk om te onthouden dat de verkoop van alcoholische dranken in Luxemburg aan bepaalde leeftijdsrestricties is onderworpen. Zorg ervoor dat je de wettelijke leeftijd hebt om alcohol te kopen en te consumeren.

Al met al zijn er vele mogelijkheden om alcohol te kopen in Luxemburg. Of je nu op zoek bent naar wijn, bier, sterke drank of likeuren, er is voor elk wat wils. Verken de verschillende bestemmingen en ontdek de beste plekken om jouw favoriete dranken te kopen.

See also:  Waar Kan Ik Club Brugge Kijken?

Winkels In Luxemburg

1. Supermarkten

1. Supermarkten

Een van de beste plekken om alcohol te kopen in Luxemburg zijn supermarkten. Hier vind je een breed assortiment aan alcoholische dranken, zoals bier, wijn, sterke drank en cocktails. Enkele populaire supermarkten waar je alcohol kunt kopen zijn:

 • Delhaize
 • Carrefour
 • Aldi
 • Lidl

2. Slijterijen

Naast supermarkten zijn er ook gespecialiseerde slijterijen waar je een uitgebreide selectie van hoogwaardige alcoholische dranken kunt vinden. Hier kun je terecht voor speciale bieren, exclusieve wijnen, luxe whisky’s en andere sterke dranken. Enkele bekende slijterijen in Luxemburg zijn:

 • World Liquors
 • Vins Fins
 • Les Caves du Sud

3. Wijnhuizen

Als je geïnteresseerd bent in de lokale wijnen van Luxemburg, kun je een bezoek brengen aan een van de vele wijnhuizen in het land. Hier kun je genieten van wijnproeverijen en direct wijn kopen van de producent. Enkele populaire wijnhuizen in Luxemburg zijn:

 • Domaines Vinsmoselle
 • Caves Bernard-Massard
 • Caves St. Martin

4. Duty-free winkels

Als je op zoek bent naar belastingvrije alcoholische dranken, kun je terecht bij de duty-free winkels op de luchthaven van Luxemburg. Hier vind je een breed scala aan dranken, waaronder populaire merken likeuren, whisky’s, rum, wodka en meer.

5. Online winkels

Tegenwoordig kun je ook alcoholische dranken online bestellen en laten bezorgen in Luxemburg. Verschillende online winkels bieden een ruime keuze aan dranken en leveren deze bij je thuis. Enkele populaire online winkels voor alcohol in Luxemburg zijn:

 • Auchan Direct
 • Delhaize Luxembourg
 • Cactus Shoppi

Let op: De leeftijdsgrens voor het kopen van alcohol in Luxemburg is 16 jaar voor bier en wijn, en 18 jaar voor sterke drank.

Supermarkten Met Een Groot Assortiment

Als je op zoek bent naar een ruime keuze aan alcoholische dranken, zijn er verschillende supermarkten in Luxemburg die een groot assortiment aanbieden. Hier zijn enkele van de beste supermarkten om te bezoeken:

1. Cactus

Cactus is een bekende supermarktketen in Luxemburg en biedt een breed scala aan alcoholische dranken. Je kunt hier terecht voor bier, wijn, sterke dranken en nog veel meer. Daarnaast heeft Cactus ook regelmatig speciale aanbiedingen en kortingen op alcoholische dranken.

2. Auchan

Auchan is een andere populaire supermarkt in Luxemburg met een groot assortiment alcoholische dranken. Hier vind je een uitgebreide selectie bieren, wijnen, sterke dranken en andere dranken. Auchan heeft ook vaak interessante aanbiedingen en kortingen.

3. Delhaize

Delhaize is een supermarkt die bekend staat om zijn focus op kwaliteitsproducten, en dat geldt ook voor hun alcoholische dranken. Hier kun je terecht voor een breed scala aan wijnen, bieren, sterke dranken en andere dranken van hoge kwaliteit.

4. Aldi

Aldi is een internationale supermarktketen die ook in Luxemburg een breed assortiment alcoholische dranken aanbiedt. Hier vind je betaalbare opties voor bieren, wijnen, sterke dranken en andere dranken.

Deze supermarkten bieden een ruime keuze aan alcoholische dranken, zowel lokale als internationale merken. Vergeet niet dat de minimumleeftijd voor het kopen van alcohol in Luxemburg 16 jaar is voor bier en wijn, en 18 jaar voor sterke dranken.

Wijnhuizen In De Regio

De regio Luxemburg staat bekend om zijn prachtige wijngaarden en wijnproductie. Er zijn talrijke wijnhuizen in de regio die heerlijke wijnen produceren. Hier zijn enkele van de beste wijnhuizen die je kunt bezoeken:

Domaine Vinsmoselle

Domaine Vinsmoselle is een van de grootste wijnhuizen in Luxemburg en is gevestigd in de pittoreske Moezelvallei. Het wijnhuis produceert een breed scala aan witte, rode en mousserende wijnen. Je kunt een rondleiding maken door de wijnkelders en genieten van een wijnproeverij.

Caves St. Martin

De Caves St. Martin is gelegen in Remich en is een van de oudste wijnhuizen in Luxemburg. Het wijnhuis is gespecialiseerd in mousserende wijnen en produceert ook heerlijke witte en rode wijnen. Naast het proeven van wijnen, kun je ook de ondergrondse kelders verkennen tijdens een rondleiding.

Caves Bernard-Massard

Caves Bernard-Massard is een ander gerenommeerd wijnhuis in de regio. Het wijnhuis is bekend om zijn traditionele methode om mousserende wijnen te produceren. Je kunt een bezoek brengen aan de kelders en genieten van een proeverij van hun heerlijke selectie wijnen.

Domaines Vinsmoselle Emerange

Domaines Vinsmoselle Emerange

Domaines Vinsmoselle Emerange is gevestigd in Schengen en is een van de oudste wijnhuizen van Luxemburg. Het wijnhuis heeft een prachtig uitzicht op de Moezel en produceert voornamelijk witte wijnen. Je kunt de wijnkelders bezoeken en de verschillende wijnen proeven tijdens een rondleiding.

Bezoek deze wijnhuizen in Luxemburg en ontdek de heerlijke wijnen die de regio te bieden heeft. Of je nu een wijnliefhebber bent of gewoon wilt genieten van de schoonheid van de wijngaarden, een bezoek aan een van deze wijnhuizen is een geweldige ervaring.

Luxemburgse Bierbrouwerijen

Luxemburg is een land dat bekend staat om zijn prachtige landschappen, culturele erfgoed en heerlijke bieren. Hoewel het land misschien niet zo bekend is als buurlanden België en Duitsland op het gebied van bierproductie, heeft Luxemburg een aantal fantastische brouwerijen die zeker een bezoek waard zijn.

1. Brasserie Simon

Een van de oudste brouwerijen in Luxemburg is Brasserie Simon, opgericht in 1831. Ze staan bekend om hun ambachtelijke bieren, die ze nog steeds volgens traditionele methoden en met lokale ingrediënten brouwen. Het brouwhuis heeft ook een gezellig proeflokaal waar je kunt genieten van hun verschillende bieren.

See also:  Ik Heb Fibromyalgie Waar Heb Ik Recht Op België?

2. Bofferding

Bofferding is een van de bekendste Luxemburgse biermerken en de brouwerij bestaat al sinds 1764. Deze brouwerij is een belangrijk onderdeel van de Luxemburgse biercultuur en biedt rondleidingen door de faciliteit, waar je meer kunt leren over het brouwproces en natuurlijk hun bieren kunt proeven.

3. Ramborn Cider Co.

Hoewel het geen brouwerij in de traditionele zin is, is de Ramborn Cider Co. het vermelden waard. Deze ciderproducent maakt gebruik van lokale Luxemburgse appels om hun heerlijke cider te produceren. Ze organiseren ook rondleidingen en proeverijen, zodat je meer te weten kunt komen over hun ambachtelijke productieproces.

4. Battin

De brouwerij Battin is al sinds 1834 actief en produceert een breed scala aan bieren. Ze gebruiken traditionele methoden en ingrediënten van hoge kwaliteit om bieren met een unieke smaak te creëren. De brouwerij heeft ook een restaurant waar je kunt genieten van traditionele Luxemburgse gerechten en hun heerlijke bieren kunt proeven.

5. Grand Brewing

Grand Brewing is een relatief nieuwe speler in de Luxemburgse bierwereld en is opgericht in 2017. Ze staan bekend om hun moderne en experimentele benadering van bierbrouwen. Hun brouwerij heeft een moderne uitstraling en biedt proeverijen van hun verschillende bieren, waaronder IPAs, stouts en saison-bieren.

Of je nu een bierliefhebber bent of gewoon geïnteresseerd bent in de lokale cultuur, een bezoek aan een van deze Luxemburgse brouwerijen is een geweldige manier om meer te weten te komen over de rijke biertradities van het land en om te genieten van heerlijke ambachtelijke bieren. Vergeet niet om je te houden aan de geldende wetten en een verantwoorde drinker te zijn!

Speciaalzaakjes Voor Sterke Dranken

Als je op zoek bent naar speciale sterke dranken, zijn er verschillende speciaalzaakjes in Luxemburg waar je terecht kunt. Deze winkels bieden een breed scala aan exclusieve en zeldzame dranken, waaronder whisky, rum, vodka en nog veel meer. Hier zijn enkele van de beste speciaalzaakjes voor sterke dranken in Luxemburg:

1. Maison du Whisky

Maison du Whisky is een gerenommeerde speciaalzaak voor whisky-liefhebbers. Ze hebben een uitgebreide collectie van single malt whisky’s, blended whisky’s en bourbon. Je kunt hier ook terecht voor verschillende accessoires, zoals glazen en karaffen.

2. L’Atelier du Rhum

L’Atelier du Rhum is een speciaalzaak die gespecialiseerd is in rum. Ze hebben een indrukwekkende selectie van rum uit verschillende landen, waaronder Jamaica, Cuba, Barbados en nog veel meer. Je vindt hier zowel bekende merken als kleine, ambachtelijke distilleerderijen.

3. Caves Le Beaumont

Caves Le Beaumont is een winkel die gespecialiseerd is in wijn en sterke dranken. Naast een uitgebreide selectie van wijnen, hebben ze ook een indrukwekkende collectie van sterke dranken, waaronder whisky, cognac, gin en veel meer. Je kunt hier ook terecht voor advies over het combineren van dranken met gerechten.

4. Duty Free Shop

Als je op zoek bent naar speciaal geprijsde sterke dranken, kun je een bezoek brengen aan de Duty Free Shop op de luchthaven van Luxemburg. Hier kun je verschillende bekende merken sterke dranken kopen tegen lagere belastingvrije prijzen.

De bovengenoemde speciaalzaakjes bieden een geweldige ervaring voor sterke drankliefhebbers. Of je nu op zoek bent naar een specifiek merk of gewoon wilt rondsnuffelen in hun uitgebreide collecties, je zult zeker iets vinden dat aan je behoeften voldoet. Vergeet niet om de lokale wetten met betrekking tot het kopen en meenemen van sterke drank te controleren voordat je gaat winkelen.

Belastingvrije Winkels Op De Luchthaven

Wat zijn belastingvrije winkels?

Belastingvrije winkels zijn winkels op luchthavens waar je goederen kunt kopen zonder belasting te betalen. Deze winkels profiteren van fiscale voordelen waardoor ze producten kunnen aanbieden tegen lagere prijzen dan normale winkels.

Wat kun je kopen in belastingvrije winkels?

Belastingvrije winkels bieden een breed scala aan producten aan, waaronder parfums, cosmetica, alcoholische dranken, tabaksproducten, chocolade, elektronica en mode-accessoires. Het assortiment kan verschillen per winkel, maar over het algemeen zijn er veel bekende merken en luxe producten verkrijgbaar.

Voordelen van belastingvrij winkelen op de luchthaven

Het winkelen op de luchthaven biedt verschillende voordelen ten opzichte van winkelen in reguliere winkels:

 • Belastingvrije prijzen: De prijzen in belastingvrije winkels zijn vaak lager dan in gewone winkels, omdat er geen belasting wordt geheven op de goederen.
 • Groot assortiment: Belastingvrije winkels hebben een uitgebreid assortiment van producten, waaronder veel internationale merken en exclusieve items.
 • Gemak: Door te winkelen op de luchthaven kun je tijd besparen, aangezien je de winkels kunt bezoeken terwijl je wacht op je vlucht.
 • Teruggave van belastingen: In sommige gevallen kun je als niet-ingezetene van het land waarin je belastingvrij winkelt, de betaalde belasting terugvragen bij vertrek.

Belastingvrije winkels op Luxemburgse luchthavens

Op de luchthavens van Luxemburg, zoals de luchthaven van Luxemburg (ook bekend als Findel Airport), zijn er verschillende belastingvrije winkels beschikbaar. Deze winkels bieden een breed scala aan producten, waaronder alcoholische dranken, parfums, cosmetica, tabaksproducten, chocolade en elektronica.

Waarom kiezen voor belastingvrije winkels op de luchthaven van Luxemburg?

Belastingvrije winkels op de luchthaven van Luxemburg bieden verschillende voordelen:

 1. Concurrerende prijzen: De belastingvrije prijzen in Luxemburgse winkels zijn vaak zeer concurrerend, waardoor je geld kunt besparen op je aankopen.
 2. Grote keuze: De winkels op de luchthaven van Luxemburg hebben een breed assortiment aan producten, waardoor je veel opties hebt om uit te kiezen.
 3. Gemak: Het winkelen op de luchthaven is handig, omdat je geen extra tijd hoeft te besteden aan het vinden van aparte winkels buiten de luchthaven.
 4. Belastingteruggave: Als je een niet-ingezetene bent van Luxemburg, kun je mogelijk de betaalde belasting terugvragen bij vertrek.
See also:  Waar Op Vakantie In September?

Conclusie

Belastingvrije winkels op de luchthaven bieden reizigers de mogelijkheid om producten te kopen tegen lagere prijzen dan in gewone winkels. Op de luchthavens van Luxemburg zijn er verschillende belastingvrije winkels beschikbaar, waardoor je een breed scala aan producten kunt vinden. Of je nu op zoek bent naar parfums, cosmetica, alcoholische dranken of elektronica, belastingvrije winkels op de luchthaven van Luxemburg bieden een gunstige winkelervaring met concurrerende prijzen en gemak. Vergeet niet te informeren naar de mogelijkheid van belastingteruggave als je een niet-ingezetene bent van Luxemburg.

Online Drank Bestellen In Luxemburg

Het bestellen van drank online is tegenwoordig steeds populairder geworden, en Luxemburg biedt verschillende websites waar je jouw favoriete drank kunt bestellen en laten bezorgen. Hier zijn enkele van de beste opties:

1. DrankDozijn

DrankDozijn is een populaire online winkel voor drank in Luxemburg. Ze hebben een uitgebreid assortiment van verschillende soorten drank, waaronder wijn, bier, sterke drank en meer. Je kunt eenvoudig door hun website bladeren en jouw favoriete dranken bestellen. Ze bieden ook regelmatig speciale aanbiedingen en kortingen aan.

2. Luxdelys

Luxdelys is een andere prominente online drankwinkel in Luxemburg. Ze hebben een breed scala aan dranken, zoals champagne, wijn, whisky, rum en nog veel meer. Hun website is gemakkelijk te navigeren en je kunt eenvoudig jouw gewenste drank selecteren en bestellen. Ze bieden ook snelle bezorgservice aan huis.

3. Cavomercado

Cavomercado is een online slijterij die gespecialiseerd is in wijn en sterke drank. Ze hebben een uitgebreide selectie van verschillende soorten wijnen, likeuren, gin, rum en meer. Je kunt hun website bezoeken, jouw gewenste drank selecteren en deze eenvoudig online bestellen. Ze bieden ook vaak interessante aanbiedingen en deals aan.

Dus, als je op zoek bent naar gemak en keuze bij het kopen van drank in Luxemburg, overweeg dan om online te bestellen bij een van deze websites. Het is handig en je hebt toegang tot een breed scala aan dranken, allemaal vanuit het comfort van jouw eigen huis.

Tips Voor Het Kopen Van Alcohol In Luxemburg

Als je van plan bent om alcohol te kopen in Luxemburg, zijn er een paar handige tips die je kunt volgen om ervoor te zorgen dat je de beste deals krijgt en een goede ervaring hebt. Hier zijn enkele tips die je kunt volgen:

1. Vergelijk prijzen

Voordat je alcohol koopt in Luxemburg, is het een goed idee om de prijzen te vergelijken bij verschillende winkels. Sommige winkels kunnen lagere prijzen hebben dan andere, dus het loont de moeite om rond te kijken voordat je een aankoop doet.

2. Controleer de openingstijden

Sommige winkels hebben beperkte openingstijden voor het verkopen van alcohol, vooral op zondagen en feestdagen. Controleer daarom van tevoren de openingstijden van de winkels om teleurstellingen te voorkomen.

3. Wees bewust van de wetten en regels

Elk land heeft zijn eigen wetten en regels met betrekking tot de aankoop en consumptie van alcohol. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de wetten en regels in Luxemburg, zodat je geen problemen krijgt tijdens je bezoek.

4. Koop in bulk

Als je van plan bent om veel alcohol te kopen, kan het voordelig zijn om dit in bulk te doen. Sommige winkels bieden kortingen bij grotere hoeveelheden, dus overweeg dit bij je aankoop.

5. Wees voorzichtig met de douane

Als je alcohol koopt in Luxemburg en van plan bent om het mee te nemen naar een ander land, moet je rekening houden met eventuele douaneregels en beperkingen. Controleer van tevoren de regels van het land waar je naartoe reist om problemen te voorkomen.

6. Probeer lokale alcoholische dranken

Een van de voordelen van het kopen van alcohol in Luxemburg is dat je de mogelijkheid hebt om lokale alcoholische dranken te proberen. Er zijn veel heerlijke streekspecialiteiten die het proberen waard zijn.

7. Geniet bewust en verantwoord

Als laatste, maar zeker niet onbelangrijk, is het belangrijk om bewust en verantwoord van alcohol te genieten. Drink met mate en zorg voor een veilige manier van vervoer als je hebt gedronken.

Volg deze tips en je zult een geweldige ervaring hebben bij het kopen van alcohol in Luxemburg!

Vraag en antwoord:

Waar kan ik alcohol kopen in Luxemburg?

In Luxemburg kunt u alcohol kopen in supermarkten, slijterijen en drankwinkels.

Zijn er speciale winkels die alleen alcohol verkopen?

Ja, er zijn speciale slijterijen en drankwinkels waar u een brede selectie van alcoholische dranken kunt vinden.

Is de prijs van alcohol in Luxemburg goedkoper dan in omliggende landen?

Ja, de prijs van alcohol in Luxemburg is over het algemeen lager dan in omliggende landen vanwege lagere belastingen.

Kan ik alcohol kopen in supermarkten in Luxemburg?

Ja, u kunt alcoholische dranken vinden in de meeste supermarkten in Luxemburg.

Zijn er beperkingen voor het kopen van alcohol in Luxemburg?

Ja, er zijn beperkingen voor het kopen van alcohol in Luxemburg. De minimumleeftijd om alcohol te kopen is 16 jaar voor bier en wijn, en 18 jaar voor sterke drank.

Zijn er 24-uurs winkels waar ik alcohol kan kopen in Luxemburg?

Nee, de meeste winkels in Luxemburg hebben vaste openingstijden en sluiten ‘s avonds. Het is echter wel mogelijk om alcohol te kopen in nachtwinkels en tankstations.

Wat zijn enkele populaire drankmerken die beschikbaar zijn in Luxemburg?

Enkele populaire drankmerken die beschikbaar zijn in Luxemburg zijn bijvoorbeeld Caves Gales, Ramborn Cider, en Distillerie Wiltz.