Modern Delhi

Tips, Recommendations, Ideas

Waar Is Er Kermis Vandaag In België?

Waar Is Er Kermis Vandaag In België?

Bent u op zoek naar een leuk uitje voor vandaag? Waarom gaat u niet naar de kermis? Kermis is een populair evenement in België, en er zijn altijd wel kermissen te vinden op verschillende locaties in het land.

Kermis is een geweldige plek om plezier te hebben met vrienden en familie. U kunt genieten van spannende attracties, zoals de achtbaan, de draaimolen en het spookhuis. Er zijn ook tal van kraampjes waar u traditionele lekkernijen kunt proeven, zoals suikerspinnen en churros.

Elke dag is er wel ergens een kermis in België. Of u nu in Antwerpen, Brussel, Gent of een andere stad bent, er is altijd wel een kermis bij u in de buurt. Raadpleeg lokale evenementenkalenders, sociale media en websites om erachter te komen waar de kermis vandaag is.

Dus waar wacht u nog op? Trek uw schoenen aan en ga op zoek naar de dichtstbijzijnde kermis. Bereid u voor op een dag vol plezier, spanning en lekkernijen. Breng uw vrienden en familie mee en geniet van alles wat de kermis te bieden heeft!

Populaire Kermis Evenementen in België

Gentse Feesten

De Gentse Feesten zijn een jaarlijks evenement dat plaatsvindt in de stad Gent. Het is een van de grootste culturele festivals in België en trekt elk jaar duizenden bezoekers. Tijdens de Gentse Feesten is er een grote kermis met attracties voor jong en oud. Bezoekers kunnen genieten van spectaculaire attracties, traditionele kermisspelen en heerlijk straatvoedsel.

Antwerpse Zomerfeesten

De Antwerpse Zomerfeesten vinden elk jaar plaats in de stad Antwerpen. Tijdens dit evenement wordt de binnenstad omgetoverd tot een groot feestterrein met een kermis, podia met live muziek, straattheater en nog veel meer. Op de kermis kunnen bezoekers genieten van diverse attracties en lekkernijen. Het is een populaire bestemming voor zowel lokale bewoners als toeristen.

Kermis Tilburg

Kermis Tilburg is een van de grootste en bekendste kermissen in België. Het evenement vindt plaats in de stad Tilburg en trekt jaarlijks honderdduizenden bezoekers. Op deze kermis zijn er tal van attracties, zoals grote achtbanen, draaimolens en gokspelen. Daarnaast zijn er ook veel eetkraampjes waar bezoekers kunnen genieten van typische kermislekkernijen zoals suikerspinnen en oliebollen.

Feest van de Vlaamse Gemeenschap

Het Feest van de Vlaamse Gemeenschap wordt gevierd op 11 juli en is een nationale feestdag in België. Tijdens dit evenement worden er in verschillende steden kermisattracties georganiseerd. Mensen vieren deze dag met hun familie en vrienden en genieten van de festiviteiten, muziekoptredens en natuurlijk de kermisattracties.

Brussels Summer Festival

Het Brussels Summer Festival is een jaarlijks muziekfestival dat plaatsvindt in de stad Brussel. Naast de verschillende podia met live muziek is er ook een kermisgedeelte waar bezoekers attracties kunnen beleven en lekkernijen kunnen proeven. Het festival trekt zowel lokale als internationale bezoekers en biedt een geweldige mix van muziek en kermisplezier.

Belangrijke Kermisdata in België
Kermis Datum Locatie
Gentse Feesten Mid-juli Gent
Antwerpse Zomerfeesten Augustus Antwerpen
Kermis Tilburg Laatste week van juli Tilburg
Feest van de Vlaamse Gemeenschap 11 juli Verschillende steden in België
Brussels Summer Festival Augustus Brussel

Plan je een bezoek aan België in de zomer? Mis dan zeker niet de populaire kermis evenementen die in het hele land plaatsvinden. Of je nu wilt genieten van attracties, lekker eten of gewoon de levendige sfeer wilt ervaren, er is voor elk wat wils op deze geweldige kermissen.

Kermis in Brussel

Locatie

De kermis in Brussel vindt plaats op het Martelaarsplein, een centrale locatie in de stad. Het plein is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer en er zijn ook parkeermogelijkheden in de buurt.

Attracties

Op de kermis in Brussel zijn er verschillende attracties voor jong en oud. Men kan genieten van klassieke attracties zoals de draaimolen en botsauto’s. Daarnaast zijn er ook spannende attracties zoals de achtbaan en het reuzenrad.

Openingstijden

De kermis in Brussel is geopend vanaf 14:00 uur tot laat in de avond. Het is aan te raden om vroeg te komen om lange wachtrijen te vermijden.

Entree

De entree voor de kermis in Brussel is gratis. Men betaalt alleen voor de attracties waar men gebruik van wil maken.

Eten en drinken

Eten en drinken

Op de kermis in Brussel is er een ruime keuze aan eten en drinken. Van overheerlijke Belgische frietjes tot zoete lekkernijen zoals suikerspinnen en oliebollen. Daarnaast zijn er ook diverse drankkraampjes waar men kan genieten van een verfrissend drankje.

Veiligheid

Veiligheid staat hoog in het vaandel op de kermis in Brussel. Er zijn voldoende beveiligingsmedewerkers aanwezig en de attracties worden regelmatig gecontroleerd. Het is altijd belangrijk om de instructies van het personeel op te volgen om een plezierige en veilige ervaring te hebben.

See also:  Ik Heb Fibromyalgie Waar Heb Ik Recht Op België?

Agenda

Datum Tijd
1 juni 2022 14:00 – 22:00
2 juni 2022 14:00 – 22:00
3 juni 2022 14:00 – 22:00

De kermis in Brussel is slechts voor een beperkte periode geopend. Zorg ervoor dat je de data in de agenda markeert, zodat je deze geweldige evenement niet mist!

Kermis in Antwerpen

Overzicht

In Antwerpen is er vandaag een kermis waar je van kunt genieten. De kermis biedt een breed scala aan attracties, spelletjes en lekker eten voor het hele gezin. Of je nu houdt van snelle achtbanen, draaimolens of schietkraampjes, er is voor ieder wat wils op deze kermis.

Attracties

Op de kermis in Antwerpen zijn er verschillende attracties waar je van kunt genieten. Enkele populaire attracties zijn:

 • De achtbaan: Voor degenen die van een adrenalinekick houden, is de achtbaan een must-ride attractie. Met hoge snelheden en scherpe bochten zorgt deze attractie voor de ultieme spanning.
 • Draaimolens: Voor de kleinere kermisgangers is er de klassieke draaimolen. Neem plaats op een van de kleurrijke paarden en laat je rondjes draaien terwijl je geniet van de vrolijke muziek.
 • Schietkraampjes: Test je nauwkeurigheid en probeer de doelen te raken bij de schietkraampjes. Misschien ga je wel naar huis met een knuffel of een andere leuke prijs.

Eten en drinken

Tijdens je bezoek aan de kermis in Antwerpen kun je ook genieten van lekker eten en drinken. Er zijn kraampjes waar je kunt smullen van Belgische frietjes, hamburgers, suikerspinnen en nog veel meer lekkernijen. Vergeet niet om een verfrissend drankje te halen om de dorst te lessen terwijl je van de kermis geniet.

Praktische informatie

De kermis in Antwerpen is geopend van [tijd]. De prijzen van de attracties kunnen variëren, maar er zijn vaak verschillende kortingen en deals beschikbaar. Vergeet niet om voldoende munten mee te nemen, omdat niet alle attracties kaartbetalingen accepteren. Het is ook raadzaam om contant geld bij je te hebben voor het eten en drinken.

Adres

De kermis in Antwerpen bevindt zich op [adres]. Het is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer, met tal van bushaltes en tramhaltes in de buurt. Als je met de auto komt, zijn er verschillende parkeergarages in de omgeving waar je kunt parkeren.

Veiligheid

De organisatoren van de kermis in Antwerpen hebben maatregelen genomen om de veiligheid van de bezoekers te waarborgen. Er zijn voldoende medewerkers aanwezig om toezicht te houden en er zijn voldoende sanitaire voorzieningen beschikbaar. Het is echter altijd belangrijk om zelf ook op je eigen veiligheid te letten en de instructies van het personeel op te volgen.

Kermis in Gent

In Gent vindt er vandaag een kermis plaats. Het is een jaarlijks terugkerend evenement waar veel mensen naar uitkijken. De kermis biedt een breed scala aan attracties en activiteiten voor jong en oud.

Locatie

De kermis in Gent vindt plaats op de Korenmarkt, een bruisend plein in het centrum van de stad. Dit maakt het gemakkelijk bereikbaar voor zowel inwoners als toeristen.

Attracties

Op de kermis zijn er allerlei attracties te vinden, zoals een reuzenrad, een draaimolen, een spookhuis en verschillende kermiskramen. Voor de durfals zijn er ook spannende attracties, zoals een achtbaan en een bungeejump. Voor de kleintjes zijn er speciale kinderattracties, zoals een mini-draaimolen.

Vermaak en eten

Naast de attracties zijn er ook verschillende vormen van vermaak te vinden op de kermis. Zo zijn er vaak optredens van lokale artiesten en straattheater. Daarnaast zijn er diverse eetkramen waar je kunt genieten van typisch kermiseten, zoals suikerspinnen, poffertjes en oliebollen.

Openingstijden

De kermis in Gent is vandaag geopend van 14:00 uur tot 23:00 uur. Het is dus mogelijk om zowel overdag als ‘s avonds van de kermis te genieten.

Toegangsprijs

De toegang tot de kermis is gratis. Echter, voor de attracties moet je wel betalen. De prijzen variëren per attractie en vaak zijn er ook speciale kortingsacties of bundels beschikbaar.

Bereikbaarheid

De kermis op de Korenmarkt is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Er zijn verschillende bus- en tramhaltes in de buurt. Daarnaast zijn er ook voldoende parkeermogelijkheden voor wie met de auto komt.

Veiligheidsmaatregelen in verband met Covid-19

Vanwege de Covid-19-pandemie worden er op de kermis in Gent extra veiligheidsmaatregelen getroffen. Dit om ervoor te zorgen dat iedereen de kermis veilig kan bezoeken. Er wordt bijvoorbeeld gevraagd om voldoende afstand te houden en een mondmasker te dragen. Daarnaast is er extra aandacht voor hygiëne, worden de attracties regelmatig schoongemaakt en zijn er extra handgelstations beschikbaar.

See also:  Chokotoff Gouden Streep Opsturen Naar Waar?

Kom vandaag naar de kermis in Gent en geniet van alle attracties, vermaak en lekker eten!

Kermis in Brugge

De stad Brugge organiseert jaarlijks een kermis die veel plezier en vermaak biedt voor zowel jong als oud. De kermis in Brugge trekt bezoekers uit de hele regio en biedt een breed scala aan attracties en activiteiten.

Locatie en datums

De kermis in Brugge vindt plaats op het marktplein in het historische centrum van de stad. De data van de kermis variëren van jaar tot jaar, maar meestal vindt het evenement plaats in de zomermaanden, zoals juli of augustus. Het is raadzaam om de lokale evenementenkalender of de officiële website van de stad Brugge te raadplegen voor specifieke datums.

Attracties

De kermis in Brugge biedt een breed scala aan attracties voor alle leeftijden. Van draaimolens en achtbanen tot schiettenten en kraampjes met lekkernijen, er is voor elk wat wils. Kinderen kunnen genieten van kindvriendelijke attracties zoals een mini-reuzenrad of een springkasteel, terwijl volwassenen kunnen genieten van spannende attracties zoals een bungee-jump of een zweefmolen.

Entertainment en eten

Naast de attracties biedt de kermis in Brugge ook veel entertainment en eetgelegenheden. Bezoekers kunnen genieten van live muziek, straatartiesten en andere vormen van entertainment die worden georganiseerd tijdens de duur van de kermis. Daarnaast zijn er tal van kraampjes waar je typische kermislekkernijen kunt proeven, zoals suikerspinnen, wafels, frietjes en nog veel meer.

Praktische informatie

De kermis in Brugge is gratis toegankelijk. De prijzen voor de attracties en het eten kunnen variëren, dus het is raadzaam om contant geld mee te nemen. Parkeren kan lastig zijn in het historische centrum van Brugge, dus het is aan te raden om gebruik te maken van het openbaar vervoer of om te parkeren op een van de parkeerterreinen aan de rand van de stad.

Kortom, de kermis in Brugge is een gezellig evenement voor het hele gezin. Met een breed scala aan attracties, entertainment en lekker eten, is er voor iedereen iets te doen en te genieten.

Kermis in Leuven

Locatie en Tijden

De kermis in Leuven vindt plaats op het Martelarenplein en begint op vrijdag 10 augustus om 15.00 uur. De kermis duurt tot en met zondag 19 augustus.

Attracties

Op de kermis in Leuven zijn er diverse attracties voor jong en oud. Hieronder volgt een overzicht van enkele attracties:

 • Een reuzenrad met prachtig uitzicht over de stad.
 • Een achtbaan voor de waaghalzen onder ons.
 • Een draaimolen voor de kleintjes.
 • Een schietkraam waar je leuke prijzen kunt winnen.

Naast de attracties zijn er ook kraampjes met lekkernijen zoals suikerspinnen, oliebollen en andere snacks.

Prijzen en Betaling

De prijzen voor de attracties variëren, maar er zijn ook verschillende kortingsmogelijkheden beschikbaar. Het is mogelijk om met cash te betalen, maar vaak accepteren de attracties ook bancontact of creditcards.

Veiligheid

De organisatie van de kermis in Leuven neemt de veiligheid van de bezoekers zeer serieus. Er zijn voldoende medewerkers aanwezig om toe te zien op het naleven van de veiligheidsvoorschriften. Daarnaast worden de attracties regelmatig gecontroleerd op hun veiligheid.

Evenementen

Naast de attracties biedt de kermis in Leuven ook verschillende evenementen. Hierbij kun je denken aan optredens van lokale artiesten, live muziek en vuurwerkshows. Voor een overzicht van alle evenementen kun je de website of flyer van de kermis raadplegen.

Bereikbaarheid

Het Martelarenplein is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Er zijn verschillende bus- en treinverbindingen die je naar de locatie van de kermis brengen. Daarnaast zijn er ook voldoende parkeermogelijkheden voor bezoekers die met de auto komen.

Type vervoer Bereikbaarheid
Bus Halte Martelarenplein
Trein Station Leuven
Auto Parkeren op parkeerterrein P1

Kom gezellig langs op de kermis in Leuven en geniet van alle attracties en evenementen die worden aangeboden!

Kermis in Luik

De kermis in Luik is een jaarlijks evenement dat plaatsvindt in de stad Luik, in de provincie Luik, België. Deze kermis trekt elk jaar duizenden bezoekers uit de regio en daarbuiten.

De kermis in Luik staat bekend om zijn grote verscheidenheid aan attracties, waaronder draaimolens, achtbanen, spookhuizen en spelletjeskramen. Er is voor elk wat wils, of je nu houdt van adrenaline-pompende attracties of liever geniet van het eten en de gezelligheid.

See also:  Zillion Film Waar Te Zien?

Attracties

Op de kermis in Luik vind je een breed scala aan attracties voor zowel kinderen als volwassenen. Enkele populaire attracties zijn:

 • Draaimolens
 • Achtbanen
 • Reuzenrad
 • Bungeetrampolines
 • Spookhuizen

Eten en drinken

Naast de attracties is er op de kermis in Luik ook volop gelegenheid om te genieten van lekker eten en verfrissende drankjes. Je kunt er diverse soorten streetfood vinden, zoals friet, hamburgers, poffertjes en suikerspinnen. Daarnaast zijn er verschillende kraampjes waar je kunt genieten van warme en koude dranken.

Praktische informatie

De kermis in Luik vindt plaats op verschillende locaties in de stad. De exacte data en openingstijden kunnen variëren, dus het is raadzaam om de lokale evenementenkalender te raadplegen voor gedetailleerde informatie.

Het is ook handig om te weten dat de toegang tot de kermis over het algemeen gratis is, maar dat je voor attracties apart moet betalen. De prijzen kunnen per attractie verschillen, dus zorg ervoor dat je voldoende contant geld bij je hebt.

Naast geld is het handig om ook rekening te houden met eventuele wachttijden bij de attracties, vooral tijdens drukke periodes zoals weekenden en feestdagen.

Kermis in Hasselt

Hasselt is een van de grootste steden in België en staat bekend om zijn levendige kermis. Elk jaar komen duizenden mensen naar de stad om deel te nemen aan dit feestelijke evenement.

Attracties

De kermis in Hasselt biedt een breed scala aan attracties voor jong en oud. Van spannende achtbanen tot nostalgische draaimolens, er is voor elk wat wils. Enkele populaire attracties zijn:

 • De Booster: een spectaculaire snelheidstrein die je de lucht in katapulteert
 • De zweefmolen: een klassieke carrousel die je een prachtig uitzicht over de stad biedt
 • De spookhuis: een angstaanjagend avontuur dat je hart sneller laat kloppen

Eten en drinken

Naast de attracties is er ook een breed scala aan kraampjes waar je kunt genieten van heerlijk eten en drinken. Van traditionele Belgische frietjes tot zoete wafels en vers schepijs, er is voor ieder wat lekkers te vinden.

Openingstijden

De kermis in Hasselt is meestal geopend van begin april tot eind oktober. De exacte data en openingstijden kunnen variëren, dus het is raadzaam om de officiële website van de stad te raadplegen voor meer informatie.

Dag Openingstijden
Maandag 16:00 – 23:00
Dinsdag Gesloten
Woensdag 16:00 – 23:00
Donderdag 16:00 – 23:00
Vrijdag 16:00 – 24:00
Zaterdag 14:00 – 24:00
Zondag 14:00 – 23:00

Kom naar de kermis in Hasselt en geniet van een dag vol plezier en entertainment voor het hele gezin!

Vraag en antwoord:

Waar kan ik vandaag kermis vinden in België?

Er zijn verschillende kermissen in België, afhankelijk van de dag en locatie. Het is het beste om de lokale evenementenkalender te raadplegen of de officiële website van de stad/regio te bezoeken om de informatie over de kermissen van vandaag te krijgen.

Zijn er speciale attracties voor kinderen op de kermissen in België?

Ja, de meeste kermissen in België hebben speciale attracties en spelletjes voor kinderen. Er zijn vaak draaimolens, bungee-trampolines, kindertreinen en andere leuke activiteiten waar kinderen van kunnen genieten.

Zijn er ook traditionele Belgische lekkernijen verkrijgbaar op de kermissen?

Ja, op de kermissen in België kun je vaak traditionele Belgische lekkernijen vinden, zoals frietjes, wafels, oliebollen en suikerspinnen. Het is een geweldige gelegenheid om te genieten van het heerlijke eten terwijl je de attracties bezoekt.

Wat zijn de openingstijden van de kermissen in België?

De openingstijden van de kermissen in België variëren, maar de meeste kermissen zijn geopend in de namiddag en avond. Je kunt de exacte openingstijden vinden op de evenementenkalender van de stad/regio waar de kermis plaatsvindt.

Zijn er speciale kortingen of aanbiedingen beschikbaar voor de kermissen in België?

Sommige kermissen in België bieden speciale kortingen of aanbiedingen, zoals goedkopere ritjes of kortingsbonnen voor bepaalde attracties. Het is raadzaam om de website van de kermis te bezoeken of contact op te nemen met de organisatoren om te informeren naar eventuele kortingen.

Is er parkeergelegenheid beschikbaar bij de kermissen in België?

Ja, bij de meeste kermissen in België is er parkeergelegenheid beschikbaar. Dit kan variëren van parkeerterreinen in de buurt van de kermis tot parkeergelegenheid op straat. Het is echter raadzaam om vroeg te arriveren, omdat de parkeerplaatsen soms snel vol kunnen raken.