Modern Delhi

Tips, Recommendations, Ideas

Waar Is Fc De Kampioenen Opgenomen?

FC De Kampioenen is een populaire Belgische komedieserie die zich afspeelt rondom een voetbalteam. De serie werd voor het eerst uitgezonden in 1990 en groeide al snel uit tot een grote hit. Een van de redenen voor het succes van de serie is de herkenbare setting: de locaties waar de serie is opgenomen.

Een van de belangrijkste locaties in de serie is het voetbalveld waar de kampioenen hun wedstrijden spelen. Dit veld is gelegen in de gemeente Vorst, in het Brussels Gewest van België. Het veld is ook bekend onder de naam “Puyenbeekstadion” en wordt vaak gebruikt als filmset voor andere Belgische producties.

Naast het voetbalveld zijn er ook andere locaties waar de opnames van FC De Kampioenen hebben plaatsgevonden. Zo zijn er verschillende afleveringen opgenomen in het gemeentehuis van Vorst, waar de kampioenen vaak in conflict komen met de plaatselijke ambtenaren. Ook het café waar de kampioenen na de wedstrijden een drankje nuttigen, genaamd “Café De Kampioen”, is een belangrijke locatie in de serie.

Naast de vaste locaties zijn er ook afleveringen opgenomen op diverse andere plaatsen in België. Zo zijn er opnames geweest in de steden Antwerpen, Gent en Brugge. Deze afleveringen gaven de serie een extra dimensie en zorgden voor een gevarieerd decor.

Al met al zijn er dus diverse locaties en filmsets gebruikt om FC De Kampioenen tot leven te brengen. Deze locaties hebben bijgedragen aan het succes van de serie en gaven de kijkers een gevoel van herkenning.

FC De Kampioenen opnamelocaties

Sint-Gillis-Waas

FC De Kampioenen werd voornamelijk opgenomen in Sint-Gillis-Waas, een gemeente in Oost-Vlaanderen, België. Het stadion dat werd gebruikt als het thuisveld van de ploeg, genaamd FC De Kampioenen, is gelegen in Sint-Gillis-Waas.

Brugge

Daarnaast zijn er ook enkele opnamelocaties in Brugge, een populaire stad in West-Vlaanderen. Het mooie historische centrum van Brugge diende als achtergrond voor enkele scènes in de serie.

Oostende

Oostende, een kuststad in West-Vlaanderen, is ook een opnamelocatie voor FC De Kampioenen geweest. De stad en het strand van Oostende waren te zien in enkele afleveringen en films van de populaire serie.

Andere locaties

Naast Sint-Gillis-Waas, Brugge en Oostende zijn er nog andere locaties in België waar FC De Kampioenen is opgenomen. Dit omvat onder andere enkele steden en dorpen in Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen en andere delen van het land. De exacte details van deze locaties kunnen variëren afhankelijk van de specifieke aflevering of film.

Al met al is FC De Kampioenen opgenomen op verschillende locaties in België, waaronder Sint-Gillis-Waas, Brugge, Oostende en andere steden en dorpen. Deze diverse locaties droegen bij aan de visuele aantrekkingskracht van de serie en hielpen om de wereld van FC De Kampioenen tot leven te brengen.

Waar is FC De Kampioenen opgenomen?

FC De Kampioenen is een populaire Belgische sitcom die zich afspeelt rond een voetbalteam. Veel fans zijn benieuwd naar de locaties waar de serie is opgenomen. Hier zijn enkele van de belangrijkste locaties:

Opnames in Oostende

Een groot deel van FC De Kampioenen is opgenomen in de kuststad Oostende. Het huis van Boma, de bekende voorzitter van de voetbalclub, en het café van de Kampioenen bevinden zich beide in Oostende. Fans kunnen deze locaties bezoeken en genieten van een stukje van de serie.

Andere opnames in België

Naast Oostende zijn er ook opnames gemaakt op andere locaties in België. Zo zijn er scènes opgenomen in de stad Gent, waar de personages vaak samenkomen in het café. Ook het huis van Pascale, de vrouw van Maurice, is te vinden in Gent. Daarnaast zijn er opnames gemaakt in een voetbalstadion in Brussel voor de wedstrijden van de Kampioenen.

Opnames in Nederland

Soms zijn er ook opnames gemaakt in Nederland. Zo is er bijvoorbeeld een aflevering opgenomen in de stad Maastricht, waar de Kampioenen deelnamen aan een internationaal voetbaltoernooi. Ook zijn er enkele scènes opgenomen op het strand van Zandvoort.

Al met al zijn er veel verschillende locaties gebruikt voor de opnames van FC De Kampioenen. Fans kunnen genieten van de serie en de locaties verkennen om de wereld van de Kampioenen echt tot leven te zien komen.

Filmsets van FC De Kampioenen

Het populaire Vlaamse televisieprogramma FC De Kampioenen heeft veel verschillende locaties gebruikt als filmsets. Hieronder volgt een overzicht van enkele bekende filmsets van FC De Kampioenen:

 • De kantine van FC De Kampioenen: De kantine van FC De Kampioenen is een belangrijke locatie in de serie. Deze scènes werden opgenomen in een studio in Vilvoorde.
 • Het huis van Boma: Het huis van Boma, de voorzitter van FC De Kampioenen, bevindt zich in werkelijkheid in Sint-Martens-Latem.
 • De garage van DDT: De garage van DDT, de eeuwige vijand van FC De Kampioenen, is te vinden in Locht, vlak bij Genk.
 • De voetbalvelden: De scènes op de voetbalvelden werden opgenomen op verschillende locaties in Vlaanderen, waaronder Oostakker, Rupelmonde en Zonhoven.
 • De woonwijk: De woonwijk waarin de personages van FC De Kampioenen wonen, is gelegen in Vilvoorde.

Naast deze bekende filmsets zijn er ook nog vele andere locaties gebruikt voor het opnemen van FC De Kampioenen. Deze locaties bevinden zich door heel Vlaanderen.

Buitenopnamen van FC De Kampioenen

In de televisieserie FC De Kampioenen werden buitenopnamen vaak gemaakt op verschillende locaties in België. Hieronder volgt een overzicht van enkele bekende locaties waar de serie werd opgenomen:

1. Het huis van Fernand Costermans

 • Ligging: Sint-Martens-Latem
 • Het huis van Fernand Costermans, de gevreesde buurman van de Kampioenen, bevond zich in Sint-Martens-Latem.
 • In de serie werd het huis vaak gebruikt voor scènes waarin Fernand zijn buren kwam lastigvallen.

2. Café De Kampioen

 • Ligging: Sint-Amandsberg
 • Café De Kampioen, de stamkroeg van de voetbalploeg, was gevestigd in Sint-Amandsberg.
 • De exterieurbeelden van het café werden vaak gebruikt als overgangsscènes tussen verschillende scènes.

3. Voetbalveld

 • Ligging: Varsenare
 • Het voetbalveld waar FC De Kampioenen hun thuiswedstrijden speelden, bevond zich in Varsenare.
 • Op dit veld vonden talloze hilarische en chaotische voetbalwedstrijden plaats.

4. Dorpsplein

 • Ligging: Asse
 • Het pittoreske dorpsplein, waar regelmatig scènes plaatsvonden, bevond zich in Asse.
 • Dit plein diende als een centrale ontmoetingsplek voor de personages van de serie.

5. Overige locaties

Naast bovengenoemde locaties werden er ook buitenopnamen gemaakt op andere plaatsen in België, zoals Gent, Brugge en Antwerpen.

Deze diverse locaties droegen bij aan de herkenbare en sfeervolle uitstraling van FC De Kampioenen. Ze brachten het stadse karakter van de serie tot leven en gaven de kijkers een gevoel van authenticiteit.

Interieur opnamen van FC De Kampioenen

De populaire Belgische tv-serie “FC De Kampioenen” is opgenomen op verschillende locaties in België. Naast de exterieurs, zijn ook de interieurs van belangrijke locaties in de serie gefilmd op specifieke filmsets.

De interieur opnamen van FC De Kampioenen vonden grotendeels plaats in een speciale studio in Vilvoorde. Deze studio was speciaal gebouwd om de verschillende sets van de serie na te bootsen. Hierdoor kregen de makers van de serie volledige controle over de aankleding en inrichting van de interieurs.

Het café van de Kampioenen

Een van de belangrijkste interieurs in de serie is het café van de Kampioenen. Hier komen de personages regelmatig samen om te praten, te drinken en plannen te smeden. Het café is een authentieke plek met een gezellige sfeer. De bar, tafels en stoelen zijn zorgvuldig gekozen om de typische Belgische kroegsfeer van de serie over te brengen.

Ook de inrichting van het café is belangrijk voor de sfeer in de serie. De muren zijn versierd met FC De Kampioenen memorabilia, zoals foto’s van eerdere voetbalwedstrijden en trofeeën. Daarnaast hangen er portretten van de hoofdpersonages aan de muur, waardoor het café echt als thuis voelt voor de kampioenen.

De kleedkamer van de ploeg

Een andere belangrijke locatie in de serie is de kleedkamer van de ploeg. Hier bereiden de spelers zich voor op de wedstrijden en delen ze hun vreugde en frustraties. De kleedkamer is ingericht met lockers voor elke speler, een bank om op te zitten en een tafel om de strategie te bespreken.

De kleedkamer is een plek waar de personages samen kunnen komen en hun persoonlijkheid kunnen laten zien. De lockers zijn bijvoorbeeld versierd met persoonlijke spullen en foto’s, waardoor de kleedkamer een persoonlijke touch krijgt.

Andere interieurs

In de serie zijn er nog andere interieurs te zien, zoals de woonkamers van de verschillende personages, het kantoor van de voorzitter en de keuken van Carmen en Xavier. Elk interieur is zorgvuldig ingericht en aangekleed om de persoonlijkheid van de personages weer te geven.

De interieur opnamen van FC De Kampioenen zijn essentieel om de wereld van de serie tot leven te brengen. Ze creëren de juiste sfeer en geven de kijkers een kijkje in het dagelijks leven van de Kampioenen.

Bekende locaties in FC De Kampioenen

Café De Kampioen

Het café De Kampioen is de bekendste locatie in de televisieserie FC De Kampioenen. Het café fungeert als ontmoetingsplek voor de personages en vormt het middelpunt van veel scènes.

Het voetbalveld

Het voetbalveld waar de voetbalwedstrijden van FC De Kampioenen worden gespeeld, is een belangrijke locatie in de serie. Hier vinden de spannende voetbalavonturen van de Kampioenen plaats.

Bungalowpark

In verschillende afleveringen vertrekken de personages van FC De Kampioenen naar een bungalowpark voor een vakantie. Deze locatie wordt gebruikt om komische situaties en grappen te creëren.

De woning van de Kampionen

De woning van de personages Boma en Goedele is ook regelmatig te zien in de serie. Hier vinden vaak belangrijke gesprekken en plotwendingen plaats.

De Frituur

Frituur Nero, eigendom van Carmen, is een andere bekende locatie in FC De Kampioenen. Hier gaan de personages vaak naartoe om een snack te halen en ontstaan vaak grappige situaties.

De kantine

De kantine van de voetbalclub is de plek waar de Kampioenen samenkomen voor vergaderingen en feestjes. Hier worden vaak hilarische momenten beleefd.

Het stadspark

Het stadspark wordt in verschillende afleveringen gebruikt als locatie voor buitenopnames. Hier vinden bijvoorbeeld de jaarlijkse picknicks en andere evenementen plaats.

De kleedkamer

De kleedkamer van FC De Kampioenen is de plaats waar de personages zich voorbereiden op de voetbalwedstrijden en waar ze vaak grappen en plannen bespreken.

De garage van Dimitri

Dimitri, de garagist, heeft een eigen garage waar de personages regelmatig naartoe gaan om problemen met hun auto’s op te lossen. Deze locatie zorgt vaak voor komische momenten.

De camping

In één van de films van FC De Kampioenen gaat het hele team naar een camping voor een teamuitje. Hier ontstaan allerlei grappige situaties.

De studio’s

Naast de verschillende buitenlocaties worden er ook indoor scènes opgenomen in de studio’s. Hier worden onder andere de café-interieurs nagebouwd en andere interieurscènes gefilmd.

Filmstudio’s gebruikt voor FC De Kampioenen

1. AED Studios

De meeste opnames van de populaire TV-serie FC De Kampioenen zijn gemaakt in de AED Studios in Lint, België. Deze filmstudio is een van de grootste in Europa en biedt diverse filmsets en faciliteiten voor filmproducties.

2. Medialaan Studio 5

Een andere filmstudio die soms wordt gebruikt voor FC De Kampioenen is Medialaan Studio 5, gelegen in Vilvoorde, België. Deze studio is onderdeel van het mediabedrijf Medialaan en biedt moderne filmfaciliteiten en -apparatuur.

3. Studio’s Hellenique

Studio’s Hellenique in Anderlecht, België, is ook een van de locaties waar FC De Kampioenen is opgenomen. Deze filmstudio heeft een lange geschiedenis en biedt verschillende filmsets en faciliteiten voor professionele filmproducties.

4. Studio’s F.C. De Kampioenen

Tot slot heeft FC De Kampioenen zijn eigen filmstudio, genaamd Studio’s F.C. De Kampioenen, gelegen in Leuven, België. Deze studio is specifiek gebouwd voor de productie van de TV-serie en biedt alle benodigde filmfaciliteiten en -sets.

In al deze filmstudio’s zijn verschillende sets gebouwd om de kenmerkende locaties van FC De Kampioenen na te bootsen, zoals het café van DDT, de kleedkamer van de voetbalploeg en het huis van Boma. Deze filmstudio’s hebben bijgedragen aan het succes van FC De Kampioenen en hebben de fans in staat gesteld om de wereld van hun favoriete TV-serie te ervaren.

Bijzondere opnamelocaties van FC De Kampioenen

Het populaire Belgische televisieprogramma “FC De Kampioenen” is opgenomen op verschillende bijzondere locaties. Hieronder vind je een overzicht van enkele opvallende plekken waar scènes van de serie zijn gefilmd.

1. Café De Kampioen

Het café waar de personages van FC De Kampioenen vaak samenkomen, is een van de meest iconische locaties in de serie. Het café zelf is gebaseerd op het echte café “De Post” in Opwijk, Vlaams-Brabant. Hier worden zowel de interieur- als exterieurbeelden van het café gefilmd.

2. Voetbalveld van KRC Genk

Voor de voetbalscènes van FC De Kampioenen wordt gebruik gemaakt van het voetbalveld van de Belgische professionele voetbalclub KRC Genk. Dit stadion biedt een realistische setting voor de wedstrijden van de fictieve voetbalploeg.

3. De villa van Boma

De villa van Fernand Costermans, beter bekend als Balthasar Boma, is een andere karakteristieke locatie in de serie. Deze villa is gelegen in Kapellen, een gemeente in de provincie Antwerpen. Hier worden veel scènes gefilmd die zich afspelen in het huis van Boma.

4. Café ‘t Lammeken

Naast Café De Kampioen zijn er ook scènes opgenomen in het café genaamd ‘t Lammeken. Dit café, gelegen in Sint-Amandsberg, Gent, dient als een alternatieve locatie waar de personages samenkomen.

5. Overige locaties

Naast de bovengenoemde locaties zijn er nog veel andere bijzondere locaties gebruikt voor de opnames van FC De Kampioenen. Zo zijn er scènes gefilmd in de Ardennen, aan de Belgische kust en op andere plekken in Vlaanderen. Deze diverse locaties dragen bij aan de charme en variatie van de serie.

Kortom, de opnamelocaties van FC De Kampioenen zijn zorgvuldig gekozen om de serie een realistische en herkenbare sfeer te geven. Van het café waar de personages samenkomen tot het voetbalveld waar ze hun wedstrijden spelen, elke locatie draagt bij aan het succes en de geloofwaardigheid van de populaire televisieserie.

Toeristische trekpleisters in de buurt van filmsets

1. Antwerpen, België

In de buurt van de filmsets van FC De Kampioenen ligt de bruisende stad Antwerpen. Deze stad heeft veel te bieden voor toeristen, waaronder:

 • Het historische centrum met de Grote Markt en de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal.
 • De trendy wijk Het Zuid, waar je kunt genieten van kunst, mode en lekker eten.
 • Het Museum aan de Stroom (MAS), waar je alles te weten kunt komen over de geschiedenis en cultuur van Antwerpen.
 • De Antwerpse Zoo, een van de oudste dierentuinen ter wereld.

2. Brugge, België

Een andere mooie stad in de buurt van de filmsets is Brugge, ook wel bekend als het “Venetië van het Noorden”. Enkele hoogtepunten van Brugge zijn:

 • Het middeleeuwse stadscentrum, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat.
 • De beroemde Brugse reien, waar je een boottocht kunt maken en van de prachtige uitzichten kunt genieten.
 • Het Belfort van Brugge, dat een panoramisch uitzicht biedt over de stad.
 • De historische architectuur en de vele gezellige cafés en restaurants.

3. Gent, België

Gent is een levendige stad met een rijke geschiedenis. In de buurt van de filmsets van FC De Kampioenen kun je in Gent genieten van:

 • Het Gravensteen, een middeleeuws kasteel dat je kunt bezoeken.
 • De Graslei en de Korenlei, waar je langs de rivier kunt wandelen en de historische gebouwen kunt bewonderen.
 • Het Sint-Baafskathedraal, waar het bekende schilderij “Het Lam Gods” te zien is.
 • De vele gezellige pleinen, zoals de Vrijdagmarkt en de Korenmarkt, waar je kunt genieten van een hapje en drankje.

4. Nederlandse stranden

Als je een bezoek brengt aan de filmsets van FC De Kampioenen, kun je ook genieten van de prachtige Nederlandse stranden die in de buurt liggen. Enkele populaire strandbestemmingen zijn:

 • Scheveningen, een bekend strand in de buurt van Den Haag.
 • Zandvoort, een levendig strand vlakbij Amsterdam.
 • Renesse, een populaire badplaats in de provincie Zeeland.
 • Texel, het grootste Nederlandse Waddeneiland met mooie stranden en natuur.

Dus als je een bezoek brengt aan de filmsets van FC De Kampioenen, vergeet dan niet om ook de omgeving te verkennen en te genieten van deze prachtige toeristische trekpleisters!

Vraag en antwoord:

Waar werd FC De Kampioenen opgenomen?

FC De Kampioenen werd opgenomen op verschillende locaties in België. De meeste opnames vonden plaats in de stad Mechelen, waar de buitenopnames van de Kampioenen-café werden gefilmd. Andere locaties zijn onder andere Brugge, Oostende en Leuven.

Zijn de interieurshots van het Kampioenen-café ook opgenomen in Mechelen?

Nee, de interieurshots van het Kampioenen-café werden gefilmd in een studio in Leuven. Het was een gespecialiseerde set die binnenin de studio werd gebouwd om de sfeer en inrichting van het echte café na te bootsen.

Zijn er nog andere bekende locaties waar FC De Kampioenen werd gefilmd?

Ja, naast de stad Mechelen werden er ook opnames gemaakt in andere Belgische steden. Zo werden er enkele afleveringen gefilmd in Brugge, waar de acteurs de bekende bezienswaardigheden van de stad bezochten. Ook werd er gefilmd in Oostende, waar enkele scènes zich afspeelden op het strand en de boulevard.

Kunnen fans van FC De Kampioenen de echte locaties bezoeken?

Ja, veel van de locaties die werden gebruikt voor FC De Kampioenen zijn echt en kunnen worden bezocht. Het Kampioenen-café in Mechelen is bijvoorbeeld een populaire toeristische attractie geworden en trekt jaarlijks veel fans van de show. Ook de andere steden waar werd gefilmd, zoals Brugge en Oostende, hebben veel te bieden voor fans om te verkennen.

Zijn er plannen om een filmversie van FC De Kampioenen te maken?

Ja, er is een filmversie van FC De Kampioenen gemaakt. De film, getiteld “FC De Kampioenen: Kampioen zijn blijft plezant”, werd uitgebracht in 2013. De film was een groot succes en trok veel bezoekers naar de bioscoop.

Zijn er plannen voor een vervolg op de filmversie van FC De Kampioenen?

Ja, na het succes van de eerste film werden er plannen gemaakt voor een vervolg. In 2015 werd “FC De Kampioenen 2: Jubilee General” uitgebracht. Net als de eerste film was het ook een groot succes en trok het veel bezoekers naar de bioscoop.