Modern Delhi

Tips, Recommendations, Ideas

Waar Mag Je Met Een Camper Overnachten In België?

Waar Mag Je Met Een Camper Overnachten In België?

Als je met een camper door België reist, heb je verschillende mogelijkheden om te overnachten. Of je nu op zoek bent naar een camping, camperplaats of wildkampeerplek, België heeft voor elk wat wils.

Een populaire optie voor camperreizigers zijn campings. In heel België vind je campings die speciale voorzieningen bieden voor campers, zoals camperplaatsen met elektriciteit en sanitaire voorzieningen. Deze campings zijn vaak gelegen in mooie gebieden, zoals aan de kust, in de Ardennen of nabij historische steden. Je kunt hier genieten van alle comfort en faciliteiten die een camping te bieden heeft, zoals zwembaden, speeltuinen en restaurants.

Daarnaast zijn er ook speciale camperplaatsen waar je met je camper kunt overnachten. Deze plaatsen zijn vaak goedkoop en hebben basisvoorzieningen, zoals een lozingspunt voor afvalwater en een watertappunt. Ze bevinden zich meestal in de buurt van grote steden of toeristische attracties, waardoor je gemakkelijk de omgeving kunt verkennen. Het is raadzaam om vooraf te informeren of reserveren, omdat sommige plaatsen populair kunnen zijn en snel volgeboekt raken.

Tot slot kun je er ook voor kiezen om wild te kamperen met je camper, mits je je aan de regels houdt. In België is wildkamperen alleen toegestaan op specifieke plaatsen die zijn aangeduid als bivakzones. Deze zones bevinden zich voornamelijk in natuurgebieden en bieden minimale voorzieningen, zoals een waterpomp en een vuurplaats. Het is belangrijk om respectvol om te gaan met de natuur en geen schade toe te brengen aan de omgeving.

Al met al zijn er genoeg mogelijkheden om met je camper te overnachten in België. Of je nu kiest voor een camping, camperplaats of bivakzone, je kunt genieten van de prachtige natuur en interessante steden die België te bieden heeft.

Camperplaatsen in België

Kust

België heeft een prachtige kustlijn met verschillende camperplaatsen waar je kunt overnachten. Enkele populaire opties zijn:

 • Camperpark De Vuurtoren – gelegen in Oostende, deze camperplaats biedt alle nodige faciliteiten en ligt op loopafstand van het strand en het stadscentrum.

 • Camperpark Nieuwpoort – gelegen in Nieuwpoort, deze locatie biedt comfortabele staanplaatsen en bevindt zich nabij winkels en restaurants.

Ardennen

De Belgische Ardennen zijn perfect voor natuurliefhebbers en avonturiers. Hier zijn enkele camperplaatsen die je kunt overwegen:

 • Camping Parc La Clusure – gelegen in Bure, deze camping biedt ruime staanplaatsen met prachtig uitzicht op de omliggende natuur.

 • Camperplaats Dochamps – gelegen in Dochamps, deze kleinschalige camperplaats is perfect voor rustzoekers en biedt faciliteiten zoals elektriciteit en watervoorziening.

Steden

Voor wie de Belgische steden wil ontdekken, zijn er verschillende camperplaatsen beschikbaar. Hier zijn enkele suggesties:

 • Camperpark Gent – gelegen in Gent, deze camperplaats ligt op loopafstand van het historische stadscentrum en biedt alle benodigde voorzieningen.

 • Camperpark Antwerpen – gelegen in Antwerpen, deze camperplaats biedt een ideale uitvalsbasis om de bruisende stad te verkennen en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Overige

Naast de genoemde gebieden zijn er nog tal van andere camperplaatsen verspreid over België. Je kunt altijd gebruik maken van de volgende websites om een geschikte camperplaats te vinden:

 1. www.campercontact.com – een uitgebreide database met camperplaatsen in België en andere Europese landen.

 2. www.campervrienden.be – een Belgische website speciaal voor camperaars met informatie over camperplaatsen en reiservaringen.

Met deze informatie zal je zeker een geschikte camperplaats vinden in België om te overnachten en te genieten van al het moois dat het land te bieden heeft.

Vrije overnachting voor campers

Als je met een camper door België reist, heb je de mogelijkheid om op verschillende plekken vrij te overnachten. Deze vrije overnachtingen worden ook wel “wildkamperen” genoemd en bieden een avontuurlijke en flexibele manier om het land te verkennen.

Regels voor vrije overnachting

Hoewel vrije overnachtingen worden toegestaan, zijn er wel enkele regels waar je rekening mee moet houden:

 • Vrije overnachtingen zijn enkel toegestaan op specifieke plaatsen die zijn aangeduid als camperplaatsen.
 • Overnachten op openbare parkeerplaatsen buiten deze specifieke camperplaatsen is vaak niet toegestaan.
 • Je mag maximaal 24 uur op een vrije overnachtingsplaats verblijven.
 • Je moet je aan de geldende wetten en regels houden en rekening houden met de omgeving en andere mensen.

Waar vind je vrije overnachtingsplaatsen?

Er zijn verschillende websites en apps die vrije overnachtingsplaatsen voor campers in België aanbieden. Hier zijn enkele populaire opties:

 1. Campercontact: Deze website en app bieden een uitgebreid overzicht van camperplaatsen in België, inclusief vrije overnachtingsplaatsen.
 2. Park4night: Deze app biedt gedetailleerde informatie over camperplaatsen, inclusief beoordelingen van andere gebruikers.
 3. Camperstop: Deze website biedt een handig overzicht van vrije overnachtingsplaatsen in België met gedetailleerde beschrijvingen en foto’s.

Tips voor vrije overnachtingen

Om optimaal te genieten van vrije overnachtingen met je camper in België, zijn hier enkele tips:

 • Plan je route van tevoren en maak een lijst van vrije overnachtingsplaatsen die je wilt bezoeken.
 • Zorg voor voldoende proviand en water, aangezien faciliteiten niet altijd beschikbaar zijn op vrije overnachtingsplaatsen.
 • Laat geen afval achter en respecteer de natuur en de omgeving.
 • Wees op tijd bij de vrije overnachtingsplaatsen, omdat ze vaak vol kunnen zijn, vooral in het hoogseizoen.
See also:  Blauwe Regen Kopen Waar Op Letten?

Met deze informatie ben je goed voorbereid op een avontuurlijke camperreis door België met vrije overnachtingen. Veel plezier!

Camperplaatsen met voorzieningen

1. Camping De Krabbeplaat

Camperplaats De Krabbeplaat is gelegen in Brielle, Zuid-Holland. De plaats biedt plaats aan maximaal 50 campers.

 • Sanitaire voorzieningen: douche, toiletten
 • Elektriciteit en wateraanvoer bij elke plek
 • Wasserette
 • Restaurant en winkel op het terrein

2. Camping Groenpark

Camperplaats Groenpark bevindt zich in Kortrijk, West-Vlaanderen. Er is ruimte voor ongeveer 30 campers.

 • Sanitaire voorzieningen: douche, toiletten
 • Elektriciteit en wateraanvoer bij elke plek
 • Speeltuin voor kinderen
 • Fietsverhuur

3. Camping De Lilse Bergen

3. Camping De Lilse Bergen

Camperplaats De Lilse Bergen is gelegen in Lille, Antwerpen. De plek biedt ruimte aan ongeveer 40 campers.

 • Sanitaire voorzieningen: douche, toiletten
 • Elektriciteit en wateraanvoer bij elke plek
 • Openluchtzwembad
 • Strand en recreatieplas

4. Camping Klein Strand

Camperplaats Klein Strand is te vinden in Jabbeke, West-Vlaanderen. Er is plek voor ongeveer 60 campers.

 • Sanitaire voorzieningen: douche, toiletten
 • Elektriciteit en wateraanvoer bij elke plek
 • Visvijver
 • Beachbar

5. Camping Polderpark

Camperplaats Polderpark is gelegen in Oude-Tonge, Zuid-Holland. Er kunnen ongeveer 20 campers staan.

 • Sanitaire voorzieningen: douche, toiletten
 • Elektriciteit en wateraanvoer bij elke plek
 • Terras met uitzicht op de polder
 • Speeltuin voor kinderen

Camperplaatsen aan de kust

Langs de prachtige kust van België zijn er verschillende camperplaatsen waar je kunt overnachten. Deze plaatsen bieden faciliteiten en gemakken voor camperreizigers die de kust willen verkennen.

1. Camperpark De Brem

Camperpark De Brem is gelegen in De Haan en biedt plaats aan ongeveer 30 campers. De camperplaats is voorzien van alle nodige faciliteiten, zoals stroomaansluiting, waterpunt en sanitaire voorzieningen. Je kunt vanaf hier gemakkelijk het strand, de duinen en het centrum van De Haan verkennen.

2. Camperpark Duinshuttle

Camperpark Duinshuttle is gelegen in Koksijde en biedt plaats aan ongeveer 40 campers. De plaats is rustig gelegen en heeft een prachtig uitzicht over de duinen. Hier vind je alle nodige voorzieningen, inclusief stroom, water en sanitaire blokken. Vanaf hier kun je de omgeving verkennen, waaronder de gezellige badplaatsen Oostduinkerke en Nieuwpoort.

3. Camperpark De Vuurtoren

Camperpark De Vuurtoren is gelegen in Oostende en biedt plaats aan ongeveer 80 campers. De camperplaats biedt mooie staanplaatsen met zicht op de duinen en het strand. Het centrum van Oostende is op loopafstand bereikbaar. Hier vind je alle nodige faciliteiten, waaronder sanitair, stroomaansluiting en wifi.

4. Camperpark SeaSite

Camperpark SeaSite is gelegen in Knokke-Heist en biedt plaats aan ongeveer 100 campers. Deze camperplaats heeft een ideale locatie vlak bij het strand en de winkels van Knokke. Hier vind je voorzieningen zoals elektriciteit, watertoevoer en sanitaire voorzieningen. Daarnaast zijn er ook faciliteiten voor kinderen, zoals een speeltuin.

5. Camperpark Westende

Camperpark Westende is gelegen in Middelkerke en biedt plaats aan ongeveer 50 campers. Deze camperplaats ligt op loopafstand van het strand en de zee. Hier vind je alle faciliteiten die je als camperreiziger nodig hebt, zoals stroom, water en sanitaire voorzieningen. Het is de perfecte uitvalsbasis voor het verkennen van de kuststreek.

Let op: het is altijd raadzaam om van tevoren te reserveren, vooral tijdens drukke periodes zoals de zomermaanden. Ook raden we aan om de specifieke regels en kosten van elke camperplaats te controleren voordat je arriveert.

Natuurcampings voor campers

België biedt een verscheidenheid aan natuurcampings waar camperaars kunnen genieten van de prachtige omgeving en rustige sfeer. Hier zijn enkele populaire natuurcampings die geschikt zijn voor campers:

1. Camping De Linde

Camping De Linde is gelegen in de provincie Limburg en biedt ruime staanplaatsen voor campers omringd door groen. De camping ligt in de buurt van prachtige bossen en natuurgebieden, ideaal voor wandel- en fietstochten. Het biedt ook faciliteiten zoals sanitaire voorzieningen, een speeltuin en een restaurant.

2. Camping Groeneveld

Camping Groeneveld is gelegen in de provincie Antwerpen, in het hart van de Kempen. Deze camping biedt een rustige en groene omgeving met ruime staanplaatsen voor campers. De omgeving is ideaal voor natuurliefhebbers, met tal van wandel- en fietsroutes in de buurt. De camping beschikt ook over faciliteiten zoals een speeltuin, sanitair en een winkeltje.

3. Camping Houtum

Camping Houtum is gelegen in de provincie Vlaams-Brabant, dicht bij het Zoniënwoud. Deze camping biedt prachtige natuurlandschappen en rustige staanplaatsen voor campers. Er zijn tal van wandel- en fietsroutes in de omgeving, evenals faciliteiten zoals sanitair, een speeltuin en een bar.

4. Camping De Kompasberg

Camping De Kompasberg is gelegen in de provincie Oost-Vlaanderen, nabij de Vlaamse Ardennen. Deze camping biedt ruime staanplaatsen voor campers en een prachtig uitzicht op het landschap. Het is omgeven door natuur en biedt tal van wandel- en fietsmogelijkheden. De camping beschikt ook over faciliteiten zoals een zwembad, sanitaire voorzieningen en een restaurant.

5. Camping De Schatberg

Camping De Schatberg is gelegen in de provincie Limburg, in de buurt van Nationaal Park De Groote Peel. Deze camping biedt ruime staanplaatsen voor campers, omgeven door natuurlijke schoonheid. De omgeving biedt volop mogelijkheden voor watersport, wandelen en fietsen. De camping beschikt ook over faciliteiten zoals een overdekt zwembad, sanitaire voorzieningen en een restaurant.

See also:  Waar Kan Ik Club Brugge Kijken?

Geniet van een campingvakantie in België en ontdek de natuurlijke schoonheid en rustige omgeving van deze natuurcampings.

Camperparkings bij historische steden

Als je met een camper door België reist en geïnteresseerd bent in geschiedenis, zijn er verschillende camperparkings bij historische steden waar je kunt overnachten. Deze parkings bieden vaak faciliteiten en bevinden zich op een gunstige locatie dichtbij de bezienswaardigheden.

Gent

Gent is een prachtige historische stad met tal van bezienswaardigheden, zoals het Belfort van Gent, de Sint-Baafskathedraal en Het Gravensteen. Er zijn verschillende camperparkings beschikbaar in de buurt van het centrum, waaronder een vlakbij het Sint-Pietersplein. Deze parkings bieden vaak elektriciteitsaansluitingen en sanitaire voorzieningen.

Brugge

Brugge staat bekend om zijn middeleeuwse architectuur en sfeervolle grachten. Er zijn camperparkings beschikbaar aan de rand van de stad, op loopafstand van het historische centrum. Vanaf hier kun je gemakkelijk de beroemde Grote Markt, het Belfort van Brugge en het Begijnhof verkennen.

Antwerpen

Antwerpen is een levendige stad met een rijke geschiedenis en een indrukwekkende architectuur. Er zijn camperparkings beschikbaar in de buurt van het historische centrum, waaronder een bij het Havenhuis en een vlakbij Het Steen. Deze parkings bieden vaak faciliteiten zoals douches en toiletten.

Leuven

Leuven is een prachtige stad met een historisch centrum vol met gotische gebouwen. Er is een camperparking beschikbaar naast de abdij van Park, op ongeveer 15 minuten lopen van het historische centrum. Vanaf hier kun je de beroemde universiteitshallen, de Sint-Pieterskerk en het stadhuis van Leuven bezoeken.

Mechelen

Mechelen is een charmante stad met een rijk verleden en veel historische bezienswaardigheden, zoals de Sint-Romboutskathedraal en het Paleis van Margareta van Oostenrijk. Er is een camperparking beschikbaar in het centrum van de stad, op loopafstand van de Grote Markt.

Tip 1:

Controleer altijd de beschikbaarheid en tarieven van de camperparkings bij historische steden voordat je vertrekt. Sommige parkings vereisen mogelijk een reservering, vooral tijdens drukke periodes.

Tip 2:

Verken de historische steden te voet of huur een fiets om de bezienswaardigheden gemakkelijk te bereiken. Veel steden hebben ook interessante wandelroutes die je kunt volgen.

Tip 3:

Neem de tijd om te genieten van de lokale cultuur en keuken tijdens je verblijf in de historische steden. Probeer de lokale specialiteiten en bezoek een van de vele gezellige cafés en restaurants.

Camperplaatsen in de Ardennen

De Ardennen is een prachtige regio in België voor camperliefhebbers. Hier zijn enkele camperplaatsen waar je kunt overnachten:

 1. Camping de Chênefleur

  Deze camping ligt aan de rivier de Semois en biedt ruime plaatsen voor campers. Er is ook een restaurant en campingwinkel aanwezig.

 2. Camping La Roche

  Deze camping is gelegen nabij het schilderachtige stadje La Roche-en-Ardenne. De camperplaatsen zijn omgeven door prachtige natuur en faciliteiten zoals een zwembad en speeltuin zijn aanwezig.

 3. Camping Floréal La Roche-en-Ardenne

  Deze camping biedt mooie camperplaatsen met uitzicht op de rivier de Ourthe. Er zijn diverse voorzieningen zoals een restaurant, supermarkt en zwembad.

 4. Camping Pont de Deulin

  Deze rustige camping ligt aan de rivier de Ourthe en heeft ruime camperplaatsen. Er is een restaurant op het terrein en je kunt er ook kanoën of vissen.

Let op: het is altijd verstandig om van tevoren te informeren of er plek is en of reserveren mogelijk is.

Camperplaatsen in de buurt van bezienswaardigheden

1. Camping Hoge Kempen – Nationaal Park Hoge Kempen

Camping Hoge Kempen is een camping in het Nationaal Park Hoge Kempen. Het park is bekend om zijn uitgestrekte bossen, heidevlaktes en vennen. Op de camping kun je genieten van de natuurlijke omgeving en gebruik maken van faciliteiten zoals sanitaire voorzieningen, een camper servicepunt en een speeltuin. Vanaf de camping kun je wandel- en fietsroutes volgen om het prachtige Nationaal Park te verkennen.

2. Camping De Lilse Bergen – Lilse Bergen

Camping De Lilse Bergen ligt vlakbij het recreatiegebied Lilse Bergen, dat bekend staat om zijn grote zwemvijver, zandstranden en watersportmogelijkheden. De camping biedt ruime camperplaatsen met voorzieningen zoals elektriciteit en wateraansluiting. Op het terrein zijn ook faciliteiten zoals een restaurant, snackbar en speeltuin aanwezig. Vanaf de camping kun je het recreatiegebied verkennen en genieten van de natuur en recreatieve activiteiten.

3. Camping les Cerisiers – Kasteel van Gaasbeek

Camping les Cerisiers ligt in de buurt van het Kasteel van Gaasbeek, een van de best bewaarde middeleeuwse kastelen in België. De camping biedt camperplaatsen met elektriciteit en sanitaire voorzieningen. Op loopafstand van de camping vind je het prachtige kasteel en een omliggend park waar je kunt wandelen en picknicken. De omgeving van de camping is ook ideaal om te fietsen en te genieten van het platteland.

4. Camping De Notelaer – Averbode Bos en Heide

4. Camping De Notelaer - Averbode Bos en Heide

Camping De Notelaer ligt vlakbij het Averbode Bos en Heide, een natuurgebied met bossen, heidevelden en vennen. De camping biedt camperplaatsen met faciliteiten zoals elektriciteit en sanitaire voorzieningen. In de omgeving van de camping kun je wandel- en fietsroutes volgen om de natuur te verkennen. Ook is er een bezoekerscentrum waar je meer kunt leren over de flora en fauna van het gebied.

See also:  Waar Staat Het Big Brother-Huis 2023?

5. Camping Mooi Zutendaal – Nationaal Park Hoge Kempen

Camping Mooi Zutendaal ligt vlakbij het Nationaal Park Hoge Kempen en biedt camperplaatsen met faciliteiten zoals elektriciteit, wateraansluiting en sanitaire voorzieningen. Vanaf de camping kun je wandelen en fietsen in het nationale park en genieten van de prachtige natuur. Daarnaast heeft de camping ook een buitenzwembad, een restaurant en een speeltuin voor entertainment.

Naam camping Bezienswaardigheid
Camping Hoge Kempen Nationaal Park Hoge Kempen
Camping De Lilse Bergen Lilse Bergen
Camping les Cerisiers Kasteel van Gaasbeek
Camping De Notelaer Averbode Bos en Heide
Camping Mooi Zutendaal Nationaal Park Hoge Kempen

Camperplaatsen in de Belgische steden

1. Brussel

Brussel, de hoofdstad van België, heeft verschillende camperplaatsen waar je kunt overnachten:

 • Camping Brussels: een ruime camping met goede faciliteiten, gelegen in het zuiden van Brussel.
 • Camperpark Expo: een camperplaats dicht bij het centrum van Brussel en het Atomium.
 • Aire de Camping-car Brussels: een eenvoudige camperplaats met basisfaciliteiten, ideaal voor een kort verblijf.

2. Antwerpen

In Antwerpen zijn er ook diverse camperplaatsen waar je kunt overnachten:

 • Camping Vogelzang: een rustige camping in het groen, gelegen aan de rand van Antwerpen.
 • Camperpark Vogelenzang: een camperplaats binnen de stad, dicht bij het centrum en openbaar vervoer.
 • Camperplaats Antwerpen Haven: een simpele camperplaats in de haven van Antwerpen, met een prachtig uitzicht op de Schelde.

3. Gent

Gent, een historische stad in België, biedt ook een aantal camperplaatsen:

 • Camperpark Gent: een camperplaats aan de rand van Gent, omgeven door groen.
 • Camperplaats Blaarmeersen: een camperplaats dicht bij recreatiegebied Blaarmeersen, ideaal voor natuurliefhebbers.
 • Camping Groeneveld: een camping met camperplaatsen op slechts 5 km van het centrum van Gent.

4. Brugge

In de charmante stad Brugge zijn er diverse camperplaatsen beschikbaar:

 • Camperparking Brugge: een camperplaats net buiten het historische centrum van Brugge, met goede voorzieningen.
 • Camping Memling: een camping met speciale camperplaatsen, op slechts een paar kilometer van het centrum van Brugge.
 • Camperplaats Reien: een camperplaats in het centrum van Brugge, dicht bij de pittoreske grachten.

Vraag en antwoord:

Wat zijn goede plekken om met een camper te overnachten in België?

België heeft tal van goede plekken voor camperovernachtingen. Enkele populaire opties zijn camperplaatsen, campings en speciale camperparken. In camperplaatsen zoals die van Camperplaats.be kun je vaak gratis of tegen een kleine vergoeding overnachten op parkeerplaatsen met de nodige voorzieningen. Veel campings in België hebben speciale plaatsen voor campers met faciliteiten zoals stroom en water. Daarnaast zijn er ook speciale camperparken zoals Camperpark Ypra in Ieper, waar je met de camper kunt overnachten en genieten van de faciliteiten.

Zijn er in België ook speciale camperplaatsen waar je kunt overnachten?

Ja, er zijn verschillende camperplaatsen in België waar je kunt overnachten. Deze camperplaatsen zijn vaak voorzien van faciliteiten zoals stroom, water en sanitaire voorzieningen. Een populaire website voor het vinden van camperplaatsen in België is Campercontact.be. Hier kun je eenvoudig zoeken naar camperplaatsen in de gewenste regio en bekijken welke faciliteiten ze bieden.

Zijn er ook campings in België waar je met een camper kunt overnachten?

Ja, er zijn tal van campings in België waar je met een camper kunt overnachten. Veel campings hebben speciale plaatsen voor campers met faciliteiten zoals stroom, water en afvoer. Ook zijn er campings die naast gewone staanplaatsen ook camperplaatsen aanbieden. Een bekende website voor het vinden van campings in België is Camping.info. Hier kun je filteren op camperplaatsen en zoeken naar campings die geschikt zijn voor campers.

Kun je ook wild kamperen met een camper in België?

Nee, wild kamperen met een camper is niet toegestaan in België. De Belgische wetgeving verbiedt het overnachten buiten officiële kampeerterreinen en camperplaatsen. Het is belangrijk om je aan deze regels te houden om problemen te voorkomen. Gelukkig zijn er genoeg officiële plaatsen waar je met een camper kunt overnachten in België.

Zijn er speciale faciliteiten voor campers in België?

Ja, er zijn verschillende faciliteiten voor campers in België. Veel camperplaatsen en campings hebben faciliteiten speciaal voor campers, zoals stroomvoorziening, watervoorziening, afvoer voor het afvalwater en sanitaire voorzieningen. Ook zijn er speciale camperparken zoals Camperpark Ypra in Ieper, waar je als camperaar kunt overnachten en gebruik kunt maken van faciliteiten zoals water- en stroomaansluiting.

Kan ik met mijn camper ook overnachten op een gewone parkeerplaats in België?

Het is in België niet toegestaan om met een camper te overnachten op gewone parkeerplaatsen. Dit is in strijd met de Belgische wetgeving. Om te overnachten met een camper kun je het beste gebruik maken van speciale camperplaatsen, campings of camperparken. Hier kun je legaal overnachten en gebruik maken van de benodigde faciliteiten.